autor:

autor

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Sufleu de dovleac

    Reteta postata pe: 18 martie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Reteta postata pe: 18 martie 2005

Ingrediente
2 kg. dovleac, 50 gr. margarina, o lingura faina, 1/4 l lapte, 1 ou, piper, nucsoara

Dificultate: Medie Timp: 1h 15 min

1 vot

Mod de preparare

Dovleacul curatat de coaja si simburi se taie in cuburi si se pune intr-o cratita cu 40 gr. margarina, amestecind mereu pina se inmoaie putin. Se da apoi prin masina de tocat. Pireul obtinut trebuie sa fie pastos. Daca are prea multa apa se mai scade putin la foc mic, amestecind mereu. Intr-o cratita se topeste restul de margarina, se adauga faina si se tine pe foc 2-3 minute dupa care se adauga laptele cu care se mai fierbe citeva minute. Se ia de pe foc, se incorporeaza pireul, oul, cu albusul batut spuma, nucsoara si putina sare. Se unge forma cu margarina, se presara faina si se da la cuptor la foc potrivit timp de 45 minute.
Se poate servi rece sau cald
Daca ti-a placut reteta noastra "Sufleu de dovleac" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
dovlecei umpluti--la cuptor

dovlecei umpluti--la cuptor

==dovleceii de spala se taie dea lungul si de scoate dinauntru cu o lingurita dovlecelul dupa care,se

23 voturi    17 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Sarmale cu carne

Sarmale cu carne

Intr-o cratita se pune ceapa,morcovul,telina toate curatate,spalate si taiate marunt sau date prin

8 voturi    0 comentarii
3h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Dificultate

Medie

Timp

1h 15 min

1 vot

Ingrediente

  • 2 kg. dovleac
  • 50 gr. margarina
  • o lingura faina
  • 1/4 l lapte
  • 1 ou
  • piper
  • nucsoara

Raporteaza reteta

Retete
de Madgirl Madgirl
Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Intr-o oala de 3l (de preferat teflonata) se pun carnatii taiati felii cat de subtiri posibil. Se

100 voturi    17 comentarii
40 min
Borsuri si Ciorbe
Cotlete St. Prex (vitel)

Cotlete St. Prex (vitel)

Cotletele se bat usor, se pipereaza si se stropesc cu zeama de lamaie dupa care se dau prin faina,

4 voturi    3 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

60 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive
constanta proca

constanta proca (Chef de cuisine)

Super !

Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Tarta cu dovlecel si branza Tarta cu dovlecel si branza

Faina, sarea, oul si untul taiat bucatele se pun intr-un castron si se amesteca cu mana pana cand se obtine un aluat omogen, care se

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Varza cu rata in sos de rosii, ca la mama acasa Varza cu rata in sos de rosii, ca la mama acasa

Este o reteta din Bucovina, cei ce au mancat asa ceva, nici pana acuma nu au uitat gustul si aroma deosebita. Se poate gati, fie la

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Fripturi
Andive prajite