autor:

Camelia Grosu

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Sufleu de dovlecei

Autor: Camelia Grosu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 15 februarie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Camelia Grosu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 15 februarie 2011

Ingrediente
-5 dovlecei potriviti, -3 felii de unt (eu am mai pus apoi o felie), -3 linguri de faina, -4 oua, -4 linguri branza rasa, -1 ceasca de lapte, -2 linguri de smantana, -1 legatura de marar

Dificultate: Medie Timp: 3h

12 voturi

Mod de preparare

Se curata dovleceii de coaja, se taie felii si se pun la fiert. Se scurg intr-o strecuratoare si se lasa sa se raceasca. Se topeste untul, se toarna faina peste el (eu am mai pus o bucata de unt) si se freaca bine. Se pune apoi din canita de lapte cate putin si se amesteca foarte bine. Se pun apoi cele 2 linguri de smantana. Daca este rece se pun pe rand cele 4 galbenusuri de ou amestecandu-se dupa fiecare foarte bine. Se adauga branza rasa amestecandu-se in continuare. Se rastoarna dovleceii intr-un castron si se paseaza. Se amesteca cu mararul tocat fin. Peste dovlecei se toarna sosul preparat si se amesteca bine. Se bat albusurile spuma si se amesteca prin rasturnare cu compozitia preparata. Se unge un vas de Yena cu unt si se rastoarna compozitia care introduce in cuptorul preincalzit.
Daca ti-a placut reteta noastra "Sufleu de dovlecei" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Sufleu de dovlecei

Sufleu de dovlecei

Spalam dovleceii si apoi ii dam prin razatoarea mare.Punem la incins ulei intr-o tigaie si calim

9 voturi    4 comentarii
45 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Sufleu de dovlecei a  la Mihaela

Sufleu de dovlecei a  la Mihaela

Se dau pe razatoare dovleceii si apoi se scurg foarte bine. Se face sosul alb din unt, faina si

7 voturi    3 comentarii
40 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Nela Ciortan , 11 septembrie 2013

    buonisimo

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 17 iulie 2012

    Imi place, ador preparatele cu dovlecei.

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 10 iulie 2012

    Delicios.....

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

3h

12 voturi

Ingrediente

  • -5 dovlecei potriviti
  • -3 felii de unt (eu am mai pus apoi o felie)
  • -3 linguri de faina
  • -4 oua
  • -4 linguri branza rasa
  • -1 ceasca de lapte
  • -2 linguri de smantana
  • -1 legatura de marar

Raporteaza reteta

Retete
de Camelia Grosu
Gogosele umplute

Gogosele umplute

Apa, uleiul si sarea se dau in clocot, se iau de pe foc si se toarna faina dintr-o data toata batandu-se

13 voturi    7 comentarii
1h 45 min
Aluaturi si Foietaje
Chec din carne de porc

Chec din carne de porc

Se fierb 20 de minute ouale, le introducem apoi in apa rece, le curatam si le taiem in doua pe lung.

13 voturi    6 comentarii
45 min
Aperitive cu carne
Sos de carne

Sos de carne

Intr-o cratita se pune carnea, sucul de rosii, usturoiul curatat si taiat felii, mirodeniile, uleiul,

11 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Sosuri

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Imi place, ador preparatele cu dovlecei.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Ficatei de pui cu mazare Ficatei de pui cu mazare

Se spala ficateii si se taie in cuburi. Se incinge uleiul intr-o cratita mica. Se soteaza ficateii in uleiul incins, iar dupa ce se

0 voturi    0 comentarii
35 min
Mancaruri cu carne
Chiftele din dovlecel si ton Chiftele din dovlecel si ton

Curatam dovleceii de coaja, taiem pe jumatate si punem la fiert cu putina sare ( 25 minute). Ii scoatem intr-o strecuratoare unde cu

23 voturi    18 comentarii
1h
Aperitive
Mamaliga cu brinza