autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Sufleu de dovlecei cu cartofi

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 22 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 22 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 4 persoane): 1 kg dovlecei, , 500 g rosii, , 200 g ceapa, , 3 catei de usturoi, , 750 g cartofi fainosi, , 4 linguri ulei, , sare, , piper, , 250 ml lapte, , 250 ml smantana, , 4 oua, , 150 g cascaval ras,, nucsoara rasa, , 100 g verdeata tocata (patrunjel, marar),, 50 g unt.

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

1 vot

Mod de preparare

Se spala dovleceii, se curata si se taie felii, pe lung. Rosiile curatate de pielita se taie cubulete, ceapa si usturoiul se toaca marunt, iar cartofii - curatati de coaja - se taie felii subtiri. Se incinge cuptorul la 200gr..
Se incinge uleiul intr-o tigaie mai mare, se calesc ceapa si usturoiul, se adauga rosiile, se lasa sa fiarba incet, circa 10 minute, si se gusta de sare si piper. Se prepara sosul: se bate bine laptele cu smantana si cu ouale, se incorporeaza cascavalul ras si se condimenteaza cu piper si nucsoara.
Intr-o forma de budinca unsa cu unt sau cu ulei, se aseaza in straturi alternative cartofii, dovleceii, verdeata tocata, rosiile si sosul de branza. Se sareaza fiecare strat, ultimul fiind cel de sos. Se presara deasupra bucatele de unt, se da sufleul 60 de minute la cuptor si (eventual) se garniseste - inainte de a-l servi - cu crengute de rozmarin.
Daca ti-a placut reteta noastra "Sufleu de dovlecei cu cartofi" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Conopida la cuptor

Conopida la cuptor

Este tare tentanta conopida cind o vezi pe tarabele din piata! Am desfacut conopida in buchetele,

7 voturi    4 comentarii
40 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Gogosari in sos de bulion si mustar:)

Gogosari in sos de bulion si mustar:)

-Se spala gogosarii,se curata de cotoare si seminte,se taie in felii si se pun pe chiuveta la scurs.

4 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 22 august 2010

    O bunatate !

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

1 vot

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 persoane): 1 kg dovlecei
  • 500 g rosii
  • 200 g ceapa
  • 3 catei de usturoi
  • 750 g cartofi fainosi
  • 4 linguri ulei
  • sare
  • piper
  • 250 ml lapte
  • 250 ml smantana
  • 4 oua
  • 150 g cascaval ras,
  • nucsoara rasa
  • 100 g verdeata tocata (patrunjel
  • marar),
  • 50 g unt.

Raporteaza reteta

constanta proca

constanta proca (Chef de cuisine)

O bunatate !

Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Frittata cu vinete Frittata cu vinete

Se sfarama fideaua si se presara in tava in care s-a pus hartie de copt, (are rol de a trage surplusul de lichid). Se adauga un rand

0 voturi    0 comentarii
1h
Aperitive
Tarta rustica cu blat aromat din gris Tarta rustica cu blat aromat din gris

Se amesteca faina cu grisul, se face o adancitura in mijloc si adaugam untul topit, ouale, sare, ierburile aromate de Provence, chimenul;

0 voturi    0 comentarii
45 min
Aperitive
Mancare cu varza si carne