autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Sufleu de dovlecei cu cartofi

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 22 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 22 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 4 persoane): 1 kg dovlecei, , 500 g rosii, , 200 g ceapa, , 3 catei de usturoi, , 750 g cartofi fainosi, , 4 linguri ulei, , sare, , piper, , 250 ml lapte, , 250 ml smantana, , 4 oua, , 150 g cascaval ras,, nucsoara rasa, , 100 g verdeata tocata (patrunjel, marar),, 50 g unt.

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

1 vot

Mod de preparare

Se spala dovleceii, se curata si se taie felii, pe lung. Rosiile curatate de pielita se taie cubulete, ceapa si usturoiul se toaca marunt, iar cartofii - curatati de coaja - se taie felii subtiri. Se incinge cuptorul la 200gr..
Se incinge uleiul intr-o tigaie mai mare, se calesc ceapa si usturoiul, se adauga rosiile, se lasa sa fiarba incet, circa 10 minute, si se gusta de sare si piper. Se prepara sosul: se bate bine laptele cu smantana si cu ouale, se incorporeaza cascavalul ras si se condimenteaza cu piper si nucsoara.
Intr-o forma de budinca unsa cu unt sau cu ulei, se aseaza in straturi alternative cartofii, dovleceii, verdeata tocata, rosiile si sosul de branza. Se sareaza fiecare strat, ultimul fiind cel de sos. Se presara deasupra bucatele de unt, se da sufleul 60 de minute la cuptor si (eventual) se garniseste - inainte de a-l servi - cu crengute de rozmarin.
Daca ti-a placut reteta noastra "Sufleu de dovlecei cu cartofi" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Garnitura de cartofi cu legume

Garnitura de cartofi cu legume

Se fierb cartofii taiati cubulete, in apa cu o lingura de vegeta, sare si patrunjel intreg. Se strecoara

1 vot    2 comentarii
35 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Mancare de bame

Mancare de bame

Saram,piperam pulpele si le punem putin la prajit , adaugam ceapa,bamele congelate ,sosul de rosii

48 voturi    6 comentarii
1h 15 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 30 %
999.99 lei
699.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 22 august 2010

    O bunatate !

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

1 vot

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 persoane): 1 kg dovlecei
  • 500 g rosii
  • 200 g ceapa
  • 3 catei de usturoi
  • 750 g cartofi fainosi
  • 4 linguri ulei
  • sare
  • piper
  • 250 ml lapte
  • 250 ml smantana
  • 4 oua
  • 150 g cascaval ras,
  • nucsoara rasa
  • 100 g verdeata tocata (patrunjel
  • marar),
  • 50 g unt.

Raporteaza reteta

constanta proca

constanta proca (Chef de cuisine)

O bunatate !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Pui chinezesc cu paste si castane Pui chinezesc cu paste si castane

Taiem pieptul de pui spalat bine in fasii lunguiete. Punem bucatile rezultate intr-un castron impreuna cu sosul de soia, coniacul,

0 voturi    0 comentarii
40 min
Mancaruri cu carne
Tarta cu legumele toamnei Tarta cu legumele toamnei

Pregatim o tava cu dimensiunea de 30/40 cm. sau doua mai mici de 15/20 cm. Pentru inceput pregatim aluatul: 1.Punem intr-un castron

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Tarta de spanac cu migdale