Se spala dovleceii, se curata si se taie felii, pe lung. Rosiile curatate de pielita se taie cubulete, ceapa si usturoiul se toaca marunt, iar cartofii - curatati de coaja - se taie felii subtiri. Se incinge cuptorul la 200gr..
Se incinge uleiul intr-o tigaie mai mare, se calesc ceapa si usturoiul, se adauga rosiile, se lasa sa fiarba incet, circa 10 minute, si se gusta de sare si piper. Se prepara sosul: se bate bine laptele cu smantana si cu ouale, se incorporeaza cascavalul ras si se condimenteaza cu piper si nucsoara.
Intr-o forma de budinca unsa cu unt sau cu ulei, se aseaza in straturi alternative cartofii, dovleceii, verdeata tocata, rosiile si sosul de branza. Se sareaza fiecare strat, ultimul fiind cel de sos. Se presara deasupra bucatele de unt, se da sufleul 60 de minute la cuptor si (eventual) se garniseste - inainte de a-l servi - cu crengute de rozmarin.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii