Ingrediente
Ingrediente (pentru 4 persoane): 1 kg dovlecei, , 500 g rosii, , 200 g ceapa, , 3 catei de usturoi, , 750 g cartofi fainosi, , 4 linguri ulei, , sare, , piper, , 250 ml lapte, , 250 ml smantana, , 4 oua, , 150 g cascaval ras,, nucsoara rasa, , 100 g verdeata tocata (patrunjel, marar),, 50 g unt.
Dificultate: Redusa | Timp: 30 min
1 vot
Mod de preparare
Se incinge uleiul intr-o tigaie mai mare, se calesc ceapa si usturoiul, se adauga rosiile, se lasa sa fiarba incet, circa 10 minute, si se gusta de sare si piper. Se prepara sosul: se bate bine laptele cu smantana si cu ouale, se incorporeaza cascavalul ras si se condimenteaza cu piper si nucsoara.
Intr-o forma de budinca unsa cu unt sau cu ulei, se aseaza in straturi alternative cartofii, dovleceii, verdeata tocata, rosiile si sosul de branza. Se sareaza fiecare strat, ultimul fiind cel de sos. Se presara deasupra bucatele de unt, se da sufleul 60 de minute la cuptor si (eventual) se garniseste - inainte de a-l servi - cu crengute de rozmarin.
constanta proca (Chef de cuisine) , 22 august 2010
O bunatate !