autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Sufleu de dovlecei cu cartofi

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 22 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 22 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 4 persoane): 1 kg dovlecei, , 500 g rosii, , 200 g ceapa, , 3 catei de usturoi, , 750 g cartofi fainosi, , 4 linguri ulei, , sare, , piper, , 250 ml lapte, , 250 ml smantana, , 4 oua, , 150 g cascaval ras,, nucsoara rasa, , 100 g verdeata tocata (patrunjel, marar),, 50 g unt.

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

1 vot

Mod de preparare

Se spala dovleceii, se curata si se taie felii, pe lung. Rosiile curatate de pielita se taie cubulete, ceapa si usturoiul se toaca marunt, iar cartofii - curatati de coaja - se taie felii subtiri. Se incinge cuptorul la 200gr..
Se incinge uleiul intr-o tigaie mai mare, se calesc ceapa si usturoiul, se adauga rosiile, se lasa sa fiarba incet, circa 10 minute, si se gusta de sare si piper. Se prepara sosul: se bate bine laptele cu smantana si cu ouale, se incorporeaza cascavalul ras si se condimenteaza cu piper si nucsoara.
Intr-o forma de budinca unsa cu unt sau cu ulei, se aseaza in straturi alternative cartofii, dovleceii, verdeata tocata, rosiile si sosul de branza. Se sareaza fiecare strat, ultimul fiind cel de sos. Se presara deasupra bucatele de unt, se da sufleul 60 de minute la cuptor si (eventual) se garniseste - inainte de a-l servi - cu crengute de rozmarin.
Daca ti-a placut reteta noastra "Sufleu de dovlecei cu cartofi" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Salata de cruditati cu telemea de capra si smantana

Salata de cruditati cu telemea de capra si smantana

Taiem castravetii, rosiile, ridichiile si telemeaua cubulete mici. Taiem salata, razuim morcovii

0 voturi    3 comentarii
15 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Varza dulce cu carnati afumati

Varza dulce cu carnati afumati

Varza dulce se toaca mai mare, se presara cu putina sare si se framanta putin cu mainile, ca sa se

21 voturi    7 comentarii
35 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Pro 180 Large

- 20 %
169.99 lei
135.99 lei

Trimmer T820E

- 20 %
269.99 lei
215.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 22 august 2010

    O bunatate !

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

1 vot

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 persoane): 1 kg dovlecei
  • 500 g rosii
  • 200 g ceapa
  • 3 catei de usturoi
  • 750 g cartofi fainosi
  • 4 linguri ulei
  • sare
  • piper
  • 250 ml lapte
  • 250 ml smantana
  • 4 oua
  • 150 g cascaval ras,
  • nucsoara rasa
  • 100 g verdeata tocata (patrunjel
  • marar),
  • 50 g unt.

Raporteaza reteta

constanta proca

constanta proca (Chef de cuisine)

O bunatate !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Chiftele frantuzesti Chiftele frantuzesti

Pieptul de pui il spalam si il stergem cu un prosop de bucatarie. Il taiem cubulete, condimentam cu sare si piper. Intr-un bol,

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Aperitive
Rulouri cu surprize in crusta cocanta din fulgi de mei Rulouri cu surprize in crusta cocanta din fulgi de mei

Conopida spalata se rupe in buchetele mici .Se pune sa fiarba intr-o craticioara apa cu sare, iar cand da in clocot, se adauga buchetelele

0 voturi    0 comentarii
45 min
Aperitive
Pui Parmigiano cu sos Marinara