autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Sufleu de dovlecei cu cartofi

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 22 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 22 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 4 persoane): 1 kg dovlecei, , 500 g rosii, , 200 g ceapa, , 3 catei de usturoi, , 750 g cartofi fainosi, , 4 linguri ulei, , sare, , piper, , 250 ml lapte, , 250 ml smantana, , 4 oua, , 150 g cascaval ras,, nucsoara rasa, , 100 g verdeata tocata (patrunjel, marar),, 50 g unt.

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

1 vot

Mod de preparare

Se spala dovleceii, se curata si se taie felii, pe lung. Rosiile curatate de pielita se taie cubulete, ceapa si usturoiul se toaca marunt, iar cartofii - curatati de coaja - se taie felii subtiri. Se incinge cuptorul la 200gr..
Se incinge uleiul intr-o tigaie mai mare, se calesc ceapa si usturoiul, se adauga rosiile, se lasa sa fiarba incet, circa 10 minute, si se gusta de sare si piper. Se prepara sosul: se bate bine laptele cu smantana si cu ouale, se incorporeaza cascavalul ras si se condimenteaza cu piper si nucsoara.
Intr-o forma de budinca unsa cu unt sau cu ulei, se aseaza in straturi alternative cartofii, dovleceii, verdeata tocata, rosiile si sosul de branza. Se sareaza fiecare strat, ultimul fiind cel de sos. Se presara deasupra bucatele de unt, se da sufleul 60 de minute la cuptor si (eventual) se garniseste - inainte de a-l servi - cu crengute de rozmarin.
Daca ti-a placut reteta noastra "Sufleu de dovlecei cu cartofi" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Spanac scazut

Spanac scazut

Se curata ceapa,se spala, se taie marunt apoi se pune intr-o cratita in putin ulei si se caleste

13 voturi    9 comentarii
45 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Cartofi la cuptor cu mustar si usturoi

Cartofi la cuptor cu mustar si usturoi

Aceasta reteta am luat-o de pe http://amainbucatarie.blogspot.com pt ca mi-a placut mult si mi sa

59 voturi    13 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Pro 180 Small

- 20 %
129.99 lei
103.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 22 august 2010

    O bunatate !

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

1 vot

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 persoane): 1 kg dovlecei
  • 500 g rosii
  • 200 g ceapa
  • 3 catei de usturoi
  • 750 g cartofi fainosi
  • 4 linguri ulei
  • sare
  • piper
  • 250 ml lapte
  • 250 ml smantana
  • 4 oua
  • 150 g cascaval ras,
  • nucsoara rasa
  • 100 g verdeata tocata (patrunjel
  • marar),
  • 50 g unt.

Raporteaza reteta

constanta proca

constanta proca (Chef de cuisine)

O bunatate !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Dovlecei pane cu branza de vaci Dovlecei pane cu branza de vaci

Dovleceii ii curatam de coaja, ii taiem felii de cca 1cm grosime, ii saram pe ambele parti si asezam intr-o strecuratoare, ii lasam

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Aperitive
Vinete pane in crusta crocanta Vinete pane in crusta crocanta

Vanata o spalam si o stergem cu un servetel de bucatarie. Taiem felii groase de cca 1 cm grosime, le aliniem si le saram pe ambele

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Aperitive
Orez cu legume la cuptor