autor:

autor

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Sufleu de dovlecei

    Reteta postata pe: 18 martie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Reteta postata pe: 18 martie 2005

Ingrediente
3-4 buc. dovlecei mijlocii, 3 linguri de unt (netopit), 3 linguri de faina, 3 oua, 3 linguri de telemea rasa, o ceasca de lapte, 2 linguri de smintina

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

49 voturi

Mod de preparare

Se rad dovleceii de coaja, se taie in felii pe lat si se pun la fiert cu apa putina. Separat se pregateste un sos alb din unt, faina, lapte si smintina, care se clocoteste 10 minute. Se ia apoi vasul de pe foc si, cind s-a racit, se pun telemeaua rasa, pe rind, galbenusurile, apoi albusurile batute spuma tare. Se potriveste de sare, se scurg dovleceii de apa, se paseaza si se amesteca impreuna cu sosul pregatit. Se pune totul intr-o tava unsa si se da la cuptor. Cind sufleul este frumos crescut si rumen, este gata.
Presarati compozitia cu putin cascaval ras
Se rad dovleceii de coaja, se taie in felii pe lat si se pun la fiert cu apa putina. Separat se pregateste un sos alb din unt, faina, lapte si smintin
Daca ti-a placut reteta noastra "Sufleu de dovlecei" nu uita sa-i faci un review
Retete
Alte retete din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Sufleu de dovlecei

Sufleu de dovlecei

Spalam dovleceii si apoi ii dam prin razatoarea mare.Punem la incins ulei intr-o tigaie si calim

8 voturi    4 comentarii
45 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Sufleu de dovlecei a  la Mihaela

Sufleu de dovlecei a  la Mihaela

Se dau pe razatoare dovleceii si apoi se scurg foarte bine. Se face sosul alb din unt, faina si

6 voturi    3 comentarii
40 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 29 august 2010

    O bunatate !

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

49 voturi

Ingrediente

  • 3-4 buc. dovlecei mijlocii
  • 3 linguri de unt (netopit)
  • 3 linguri de faina
  • 3 oua
  • 3 linguri de telemea rasa
  • o ceasca de lapte
  • 2 linguri de smintina

Raporteaza reteta

Frigarui in sos (Schaschlik)

Frigarui in sos (Schaschlik)

Carnea, spalata si curatata de pielite, se taie in bucati potrivite si se condimenteaza dupa gust

3 voturi    1 comentariu
1h
Fripturi
Platou cu legume la gratar

Platou cu legume la gratar

Taiem dovleceii si vinetele in rondele groase de 5 mm. Curatam ardeii grasi de seminte si ii taiem

2 voturi    4 comentarii
20 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Fasole si linte cu caise si carnaciori afumati

Fasole si linte cu caise si carnaciori afumati

Taiem carnaciorii in bucati mici. Intr-o cratita punem ulei de porumb la incins si calim carnaciorii.

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
constanta proca

constanta proca (Chef de cuisine)

O bunatate !

Adauga reteta
Retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Musaca de dovlecei cu sos de lecio si ceapa

Musaca de dovlecei cu sos de lecio si ceapa

Pregatim dovleceii. Eu am avut dovleceii la congelator rasi si doar i-am pus la scurs. Incingem o tigaie cu putin ulei si punem carnea

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Musaca

Musaca

Se curata cartofii, se spala si se pun la fiert cu apa si sare. Cand s-au fiert cartofii, se scurg de apa si se fac piure. Intre

0 voturi    0 comentarii
1h 35 min
Mancaruri cu carne