1. Se curata varza, se spala, se taie in doua. Se indeparteaza cotoarele si se taie marunt. Se adauga vinul rosu, foile de dafin, chimenul, cuisoarele, amestecul de condimente si otetul. Se fierb toate 40 de minute, la foc mic.
2. Se incorporeaza 2/3 din cantitatea de coacaze, sare si piper. Se scot foile de dafin si se repartizeaza varza in 4 forme de sufleu.
3. Se spala merele, se scoate carcasa semintelor si se aseaza cate un mar pe fiecare forma de sufleu, peste varza. Se amesteca baconul taiat fasii cu restul de coacaze si se umplu merele.
4. Se pun formele de csufleu pe o tava si se coc la cuptor timp de 40 minute, la 200 grade C.
Preparatul se serveste cu o garnitura de cartofi prajiti taiati rondele si vin rosu dulce.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii