autor:

Vekas

» » Mancaruri cu carne

SUFLEU DE MERE UMPLUTE CU SUNCA

Autor: Vekas (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 29 iulie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Vekas (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 29 iulie 2008

Ingrediente
1 kg. varza rosie,, 300gr.ceapa tocata,, 2 linguri unt sau margarina pentru gatit,, 1/4l. vin rosu(dulce), , 3 foi de dafin,, 1 lingurita chimen,, 3 cuisoare, , 1lingurita amestec de condimente pentru mancarurile cu varza,, 3 linguri otet balsamic,, 100gr.coacaze(proaspete,, congelate sau din conserva),, sare,, piper,, 4 mere,, 200gr.sunca cu slanina(de preferat de casa)

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

1 vot

Mod de preparare

1. Se curata varza, se spala, se taie in doua. Se indeparteaza cotoarele si se taie marunt. Se adauga vinul rosu, foile de dafin, chimenul, cuisoarele, amestecul de condimente si otetul. Se fierb toate 40 de minute, la foc mic.
2. Se incorporeaza 2/3 din cantitatea de coacaze, sare si piper. Se scot foile de dafin si se repartizeaza varza in 4 forme de sufleu.
3. Se spala merele, se scoate carcasa semintelor si se aseaza cate un mar pe fiecare forma de sufleu, peste varza. Se amesteca baconul taiat fasii cu restul de coacaze si se umplu merele.
4. Se pun formele de csufleu pe o tava si se coc la cuptor timp de 40 minute, la 200 grade C.
Preparatul se serveste cu o garnitura de cartofi prajiti taiati rondele si vin rosu dulce.
Daca ti-a placut reteta noastra "SUFLEU DE MERE UMPLUTE CU SUNCA" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Cartofi la cuptor cu carnati

Cartofi la cuptor cu carnati

Fierbem cartofii in coaja si 9 oua separat.Dupa ce s-au fiert si racit le curatam bine de coaja.Intr-o

0 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Pulpe superioare de pui cu cartofi natur si smantana

Pulpe superioare de pui cu cartofi natur si smantana

Aceasta mancare este o mancare usoara pt organism, o prepar dupa sarbatorile cu mese imbelsugate. Intro

11 voturi    6 comentarii
50 min
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

1 vot

Ingrediente

  • 1 kg. varza rosie,
  • 300gr.ceapa tocata,
  • 2 linguri unt sau margarina pentru gatit,
  • 1/4l. vin rosu(dulce)
  • 3 foi de dafin,
  • 1 lingurita chimen,
  • 3 cuisoare
  • 1lingurita amestec de condimente pentru mancarurile cu varza,
  • 3 linguri otet balsamic,
  • 100gr.coacaze(proaspete,
  • congelate sau din conserva),
  • sare,
  • piper,
  • 4 mere,
  • 200gr.sunca cu slanina(de preferat de casa)

Raporteaza reteta

Retete
de Vekas
TORT LINZER CU CIRESE

TORT LINZER CU CIRESE

1.Se amesteca faina cu zaharul praf,untul, putina sare si galbenusul de ou.Aluatul obtinut se pune

3 voturi    4 comentarii
1h
Dulciuri diverse
BILUTE DE COCOS

BILUTE DE COCOS

1.Se pune laptele la fiert si se adauga 150g.nuca de cocos.Se ia de pe foc si se lasa la racit. 2.Se

3 voturi    5 comentarii
1h
Dulciuri diverse
STRUDEL CU VISINE

STRUDEL CU VISINE

1. Se amesteca untul cu zaharul vanilat, coaja de lamaie si putina scortisoara, pina cind amestecul

11 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Mancare de cartofi cu kaizer Mancare de cartofi cu kaizer

Se taie kaizerul feliute se pune intr-o tigaie cu putin ulei si se prajeste, dupa ce s-a facut, se scoate din tigaie si se adauga ceapa

1 vot    0 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Tocanita din inimii si pipote de pui cu mamaliguta Tocanita din inimii si pipote de pui cu mamaliguta

Punem la fiert inimile cu pipotele în apa rece, având grijă să luăm spuma ce se formează în momentul fierberii.

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Mancaruri cu carne
Clatite umplute, aromate cu ierburi amestecate