SUFLEU DE MERE UMPLUTE CU SUNCA

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 kg. varza rosie,
  • 300gr.ceapa tocata,
  • 2 linguri unt sau margarina pentru gatit,
  • 1/4l. vin rosu(dulce),
  • 3 foi de dafin,
  • 1 lingurita chimen,
  • 3 cuisoare,
  • 1lingurita amestec de condimente pentru mancarurile cu varza,
  • 3 linguri otet balsamic,
  • 100gr.coacaze(proaspete,
  • congelate sau din conserva),
  • sare,
  • piper,
  • 4 mere,
  • 200gr.sunca cu slanina(de preferat de casa);

Mod de preparare

1. Se curata varza, se spala, se taie in doua. Se indeparteaza cotoarele si se taie marunt. Se adauga vinul rosu, foile de dafin, chimenul, cuisoarele, amestecul de condimente si otetul. Se fierb toate 40 de minute, la foc mic.

2. Se incorporeaza 2/3 din cantitatea de coacaze, sare si piper. Se scot foile de dafin si se repartizeaza varza in 4 forme de sufleu.

3. Se spala merele, se scoate carcasa semintelor si se aseaza cate un mar pe fiecare forma de sufleu, peste varza. Se amesteca baconul taiat fasii cu restul de coacaze si se umplu merele.

4. Se pun formele de csufleu pe o tava si se coc la cuptor timp de 40 minute, la 200 grade C.

Preparatul se serveste cu o garnitura de cartofi prajiti taiati rondele si vin rosu dulce.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise