autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu carne

Sufleu de miel cu cartofi

Autor: otilia21 (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 19 iulie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: otilia21 (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 19 iulie 2010

Ingrediente
pt 4 portii:, , 400 g pulpa de miel, 2 linguri ulei de masline, 2 catei de usturoi, faina, sare, piper macinat, 1 lingurita condimente de Provence, 750 g cartofi de fiert, unt pentru uns tava, nucsoara rasa, cateva frunze de salvie, 150 ml smantana, 100 ml lapte cu 1,5 % grasime, 50 g cascaval ras, 30 g unt

Dificultate: Medie Timp: 50 min

1 vot

Mod de preparare

1-se taie carnea in felii subtiri, feliile se bat cu un ciocan pentru snitele si se tavalesc prin faina.Se incinge uleiul, se adauga feliile de carne si se prajesc pana devin bine facute.
2-se curata un catel de usturoi si se toaca marunt.Se freaca bine feliile de carne cu usturoiul tocat, sare, piper si condimentele verzi.
3-se curata cartofii si se taie in felii subtiri.Se taie in doua al doilea catel de usturoi si se freaca tava termorezistenta cu jumatatile,iar apoi tava se unge cu unt.
4-se preincalzeste cuptorul la 220 grade C.Jumatate din feliile de cartofi se aseaza in tava termorezistenta astfel incat sa acopere partial una pe alta.Se presara sare, piper si nucsoara, apoi se aseaza deasupra feliile de carne.Se presara jumatate din frunzele de salvie, iar apoi se aseaza restul feliilor de cartofi in acelasi fel si se condimenteaza.
5-se amesteca smantana cu laptele si se toarna peste sufleu.Se presara cascavalul ras si untul bucatele.Se coace la cuptor 50 minute, timp in care cartofii se inmoaie si suprafata devine aurie.Inainte de servire se presara si restul de frunze de salvie.
Daca ti-a placut reteta noastra "Sufleu de miel cu cartofi" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Varza a la Cluj cu afumatura

Varza a la Cluj cu afumatura

Varza se taie fideluta, se pune sare si se lasa o jumatate de ora. Se scurge de zeama si se pune

35 voturi    6 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Chiftelute fine

Chiftelute fine

Aceste chiftelute sunt deosebit de fine datorita faptului ca ceapa si cartofii se dau pe razatoarea

27 voturi    27 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

Perie cu aer cald 600W

- 20 %
279.99 lei
223.99 lei

Ondulator Pro 180 Large

- 20 %
179.99 lei
143.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • ALINA BANICA

    ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 26 iulie 2010

    Cred ca este gustos!

  • Camelia Grosu

    Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 22 iulie 2010

    Ceva gustos..

Dificultate

Medie

Timp

50 min

1 vot

Ingrediente

  • pt 4 portii:
  • 400 g pulpa de miel
  • 2 linguri ulei de masline
  • 2 catei de usturoi
  • faina
  • sare
  • piper macinat
  • 1 lingurita condimente de Provence
  • 750 g cartofi de fiert
  • unt pentru uns tava
  • nucsoara rasa
  • cateva frunze de salvie
  • 150 ml smantana
  • 100 ml lapte cu 1,5 % grasime
  • 50 g cascaval ras
  • 30 g unt

Raporteaza reteta

Retete
de otilia21
Pui cu ciuperci si smantana

Pui cu ciuperci si smantana

Se fierbe separat puiul 10-15 minute si cartofii curatati si taiati cubulete, dar sa nu se sfarame;

4 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Pizza cu pui si sos Pesto

Pizza cu pui si sos Pesto

Preincalziti cuptorul la 230 de grade Celsius. Imprastiati sosul Pesto pe suprafata blatului

2 voturi    1 comentariu
1h
Paste si pizza
Salata greceasca

Salata greceasca

Tineti fiecare ingredient separat inainte de a servi, pentru a nu acapara ceapa savoarea celorlalte.

4 voturi    1 comentariu
30 min
Salate reci

ALINA BANICA (Chef de cuisine)

Cred ca este gustos!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Mancare de cartofi cu kaizer Mancare de cartofi cu kaizer

Se taie kaizerul feliute se pune intr-o tigaie cu putin ulei si se prajeste, dupa ce s-a facut, se scoate din tigaie si se adauga ceapa

1 vot    0 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Tocanita din inimii si pipote de pui cu mamaliguta Tocanita din inimii si pipote de pui cu mamaliguta

Punem la fiert inimile cu pipotele în apa rece, având grijă să luăm spuma ce se formează în momentul fierberii.

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Mancaruri cu carne
Iepure de camp cu verdeturi si masline