autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu carne

Sufleu de miel cu cartofi

Autor: otilia21 (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 19 iulie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: otilia21 (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 19 iulie 2010

Ingrediente
pt 4 portii:, , 400 g pulpa de miel, 2 linguri ulei de masline, 2 catei de usturoi, faina, sare, piper macinat, 1 lingurita condimente de Provence, 750 g cartofi de fiert, unt pentru uns tava, nucsoara rasa, cateva frunze de salvie, 150 ml smantana, 100 ml lapte cu 1,5 % grasime, 50 g cascaval ras, 30 g unt

Dificultate: Medie Timp: 50 min

1 vot

Mod de preparare

1-se taie carnea in felii subtiri, feliile se bat cu un ciocan pentru snitele si se tavalesc prin faina.Se incinge uleiul, se adauga feliile de carne si se prajesc pana devin bine facute.
2-se curata un catel de usturoi si se toaca marunt.Se freaca bine feliile de carne cu usturoiul tocat, sare, piper si condimentele verzi.
3-se curata cartofii si se taie in felii subtiri.Se taie in doua al doilea catel de usturoi si se freaca tava termorezistenta cu jumatatile,iar apoi tava se unge cu unt.
4-se preincalzeste cuptorul la 220 grade C.Jumatate din feliile de cartofi se aseaza in tava termorezistenta astfel incat sa acopere partial una pe alta.Se presara sare, piper si nucsoara, apoi se aseaza deasupra feliile de carne.Se presara jumatate din frunzele de salvie, iar apoi se aseaza restul feliilor de cartofi in acelasi fel si se condimenteaza.
5-se amesteca smantana cu laptele si se toarna peste sufleu.Se presara cascavalul ras si untul bucatele.Se coace la cuptor 50 minute, timp in care cartofii se inmoaie si suprafata devine aurie.Inainte de servire se presara si restul de frunze de salvie.
Daca ti-a placut reteta noastra "Sufleu de miel cu cartofi" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Copanele marinate la cuptor

Copanele marinate la cuptor

Copanelele le parlim pe flacara de puf, le spalam apoi le tamponam cu un servet de bucatarie. Intr-un

2 voturi    3 comentarii
1h 20 min
Mancaruri cu carne
Escalop cu ciuperci

Escalop cu ciuperci

Carnea care o ai o tai felii si o bati ca si la snitel, apoi o faci cu sare si piper si o prajesti

22 voturi    6 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

Caserola vidare 1.893 L

- 20 %
129.99 lei
103.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • ALINA BANICA

    ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 26 iulie 2010

    Cred ca este gustos!

  • Camelia Grosu

    Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 22 iulie 2010

    Ceva gustos..

Dificultate

Medie

Timp

50 min

1 vot

Ingrediente

  • pt 4 portii:
  • 400 g pulpa de miel
  • 2 linguri ulei de masline
  • 2 catei de usturoi
  • faina
  • sare
  • piper macinat
  • 1 lingurita condimente de Provence
  • 750 g cartofi de fiert
  • unt pentru uns tava
  • nucsoara rasa
  • cateva frunze de salvie
  • 150 ml smantana
  • 100 ml lapte cu 1,5 % grasime
  • 50 g cascaval ras
  • 30 g unt

Raporteaza reteta

Retete
de otilia21
Pui cu ciuperci si smantana

Pui cu ciuperci si smantana

Se fierbe separat puiul 10-15 minute si cartofii curatati si taiati cubulete, dar sa nu se sfarame;

4 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Pizza cu pui si sos Pesto

Pizza cu pui si sos Pesto

Preincalziti cuptorul la 230 de grade Celsius. Imprastiati sosul Pesto pe suprafata blatului

2 voturi    1 comentariu
1h
Paste si pizza
Salata greceasca

Salata greceasca

Tineti fiecare ingredient separat inainte de a servi, pentru a nu acapara ceapa savoarea celorlalte.

4 voturi    1 comentariu
30 min
Salate reci

ALINA BANICA (Chef de cuisine)

Cred ca este gustos!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Platou mixt cu friptura si legume Platou mixt cu friptura si legume

Pentru o cina in familie, am pregatit carne de porc la grill, cu mazăre (preferata mea), coşuleţe cu ouă ochiuri româneşti

1 vot    2 comentarii
50 min
Aperitive cu carne
Pulpe la cuptor cu usturoi Pulpe la cuptor cu usturoi

Pulpele spalate, uscate,condimentate cu sare, piper si amestecul de ierburi, se pun in tava sau in vas de yena, alaturi rosiile cubulete,

0 voturi    0 comentarii
1h
Fripturi
Mancare de pui cu fasole verde