Sufleu de varza

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa
Sufleu de varza

Ingrediente

  • Pentru 4 persoane:
  • 500 gr.varza murata
  • 200-300 gr.kaizer sau carnaciori tip cabanos
  • 3 morcovi
  • 1 mar mare
  • ulei sau margarina pentru uns tava
  • 250 gr.smantana
  • 800ml.suc de mere
  • 3 oua
  • concentrat supa(vegeta sau knor)
  • condimente:piper, ½ lingurita chimen,maghiran

Mod de preparare

1. Marul se descojeste, se rade prin razatoarea mare, la fel si morcovii. Se amesteca.

Varza se scurge bine si se toaca marunt. Kaizerul (sau carnaciorii) se taie in cubuleţe mici (sau rondele).

2. Tava se unge cu ulei sau margarina, dupa care se asaza alternativ:

- un rand de varza, unul de morcovi si mar ras, kaizerul (sau carnaciorii) si la sfarsit se incheie cu un strat de varza.

3. Se pregateste sosul din: smantana amestecata cu sucul de mere, ouă, puţin sos vegeta, chimen, piper, maghiran. Sosul se toarna deasupra ultimului strat de varza si se da la cuptor aproximativ 40’. Cand varza e rumenita e gata!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pudra de rosii

Pudra de rosii

Reteta de pudra de rosii. Cum se face pudra de rosii, reteta simpla si usor de praparat.

Pudra de rosii
Placinta frageda cu dovleac si nuca

Placinta frageda cu dovleac si nuca

Placinta frageda cu dovleac si nuca. Mai intai se pun la copt miezurile de nuca intr-o tava in cuptorul incins la 180 grade C...

Placinta frageda cu dovleac si nuca
Orez cu ciuperci de padure si pui in crusta

Orez cu ciuperci de padure si pui in crusta

Pentru orez: taiem ceapa marunt si o calim in cateva linguri de ulei pana devina sticloasa.

Orez cu ciuperci de padure si pui in crusta