Ingrediente
Pentru 4 persoane:, 500 gr.varza murata, 200-300 gr.kaizer sau carnaciori tip cabanos, 3 morcovi, 1 mar mare, ulei sau margarina pentru uns tava, 250 gr.smantana, 800ml.suc de mere, 3 oua, concentrat supa(vegeta sau knor), condimente:piper, ½ lingurita chimen,maghiran
Dificultate: Redusa | Timp: 20 min
10 voturi
Mod de preparare
Varza se scurge bine si se toaca marunt. Kaizerul (sau carnaciorii) se taie in cubuleţe mici (sau rondele).
2. Tava se unge cu ulei sau margarina, dupa care se asaza alternativ:
- un rand de varza, unul de morcovi si mar ras, kaizerul (sau carnaciorii) si la sfarsit se incheie cu un strat de varza.
3. Se pregateste sosul din: smantana amestecata cu sucul de mere, ouă, puţin sos vegeta, chimen, piper, maghiran. Sosul se toarna deasupra ultimului strat de varza si se da la cuptor aproximativ 40’. Cand varza e rumenita e gata!
valentina ionita (Chef de cuisine) , 08 februarie 2010
cred ca este un sufleu delicios...si mie imi place foarte mult aceasta mancarica
maria mihalache (Chef de cuisine) , 08 februarie 2010
Bine mai arata.
burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 08 februarie 2010
Foarte bun.
Cely Snijec (Chef de cuisine) , 07 februarie 2010
Apetisant
marta gabriela abdelhafiz (Chef de cuisine) , 07 februarie 2010
uleiul de susan nu este acelasi lucru cu "tahina"sau :"tahini. Aceasta din urma este pasta de susan si ,ce-i drept este uleioasa dar nu acesta e uleiul.Ca si Camelia (eu locuiesc in Sudan unde e o salata obisnuita) aici nu se foloseste nici ceapa si nici ardei. La decorat tot menta si ceva ulei de masline.
valentina ionita (Chef de cuisine) , 07 februarie 2010
Hmm,ce bun trebyuie sa fie!!!