autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Sufleu de varza cu bacon

Autor: otilia21 (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 25 mai 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: otilia21 (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 25 mai 2010

Ingrediente
Pentru 4 portii:, 1 varza de aprox 800 d gr, sare, 300 g de bacon, 1 ceapa mare, 100 g cascaval ras, 3 oua, 380 ml lapte, piper macinat, unt sau ulei pt vasul termorezistent

Dificultate: Redusa Timp: 1h 10 min

2 voturi

Mod de preparare

1- se taie varza in patru bucati si i se scoate cotorul.Sferturile se taie transversal, in fasii subtiri.Se da in clocot o cantitate suficienta de apa cu sare intr-o oala si se fierbe varza timp de 3 minute, apoi se strecoara si se scurge.

2- se taie baconul in cubulete mici.Se prajeste, intr- tigaie de teflon, la fac mediu.Intre timp se curata ceapa, se toaca marunt, apoi se adauga peste bacon se se caleste pana se inmoaie.

3- se preincalzeste cuptorul la 200 de grade C.Se unge un vas termorezistent cu unt sau ulei.Se pesara bine varza si se adauga peste slanina si ceapa.Se adauga jumatate din cascaval, apoi se intinde uniforom in vas.

4- se bat bine ouale cu laptele, si se adauga cascavalul ramas. se varsa peste varza, se baga la cuptor (pozitia 3-4 a cuptorului pe gaz), si se coace aprox 25 de minute.
Daca ti-a placut reteta noastra "Sufleu de varza cu bacon" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Soté de legume

Soté de legume

Se taie cartofii si morcovii cubulete si se pun la fiert alaturi de mazare pentru aprox 20 de minute.

1 vot    0 comentarii
40 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Ciulama de teci

Ciulama de teci

Se taie marunt ceapa uscata, ceapa verde, verdeturile si pastaile de fasole verde. Se pune o lingura

3 voturi    1 comentariu
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 23 %
299.99 lei
229.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 08 august 2010

    Super !

  • marta gabriela abdelhafiz

    marta gabriela abdelhafiz (Chef de cuisine) , 31 mai 2010

    Mi-a placut reteta asta si am salvat-o ;abia astept sa o fac ;ne descurcam noi cu aragazul

  • Camelia Grosu

    Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 26 mai 2010

    Pai odata folosesti cuptorul la 200*C si odata la pozitia 3-4. Ce cuptor e asta?

Dificultate

Redusa

Timp

1h 10 min

2 voturi

Ingrediente

  • Pentru 4 portii:
  • 1 varza de aprox 800 d gr
  • sare
  • 300 g de bacon
  • 1 ceapa mare
  • 100 g cascaval ras
  • 3 oua
  • 380 ml lapte
  • piper macinat
  • unt sau ulei pt vasul termorezistent

Raporteaza reteta

Retete
de otilia21
Pui cu ciuperci si smantana

Pui cu ciuperci si smantana

Se fierbe separat puiul 10-15 minute si cartofii curatati si taiati cubulete, dar sa nu se sfarame;

4 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Pizza cu pui si sos Pesto

Pizza cu pui si sos Pesto

Preincalziti cuptorul la 230 de grade Celsius. Imprastiati sosul Pesto pe suprafata blatului

2 voturi    1 comentariu
1h
Paste si pizza
Salata greceasca

Salata greceasca

Tineti fiecare ingredient separat inainte de a servi, pentru a nu acapara ceapa savoarea celorlalte.

4 voturi    1 comentariu
30 min
Salate reci

constanta proca (Chef de cuisine)

Super !

Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Frittata cu vinete Frittata cu vinete

Se sfarama fideaua si se presara in tava in care s-a pus hartie de copt, (are rol de a trage surplusul de lichid). Se adauga un rand

0 voturi    0 comentarii
1h
Aperitive
Tarta rustica cu blat aromat din gris Tarta rustica cu blat aromat din gris

Se amesteca faina cu grisul, se face o adancitura in mijloc si adaugam untul topit, ouale, sare, ierburile aromate de Provence, chimenul;

0 voturi    0 comentarii
45 min
Aperitive
SUFLEU DE CONOPIDA