Sufleu de varza cu bacon

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 4 portii:
  • 1 varza de aprox 800 d gr
  • sare
  • 300 g de bacon
  • 1 ceapa mare
  • 100 g cascaval ras
  • 3 oua
  • 380 ml lapte
  • piper macinat
  • unt sau ulei pt vasul termorezistent

Mod de preparare

1- se taie varza in patru bucati si i se scoate cotorul.Sferturile se taie transversal, in fasii subtiri.Se da in clocot o cantitate suficienta de apa cu sare intr-o oala si se fierbe varza timp de 3 minute, apoi se strecoara si se scurge.

2- se taie baconul in cubulete mici.Se prajeste, intr- tigaie de teflon, la fac mediu.Intre timp se curata ceapa, se toaca marunt, apoi se adauga peste bacon se se caleste pana se inmoaie.

3- se preincalzeste cuptorul la 200 de grade C.Se unge un vas termorezistent cu unt sau ulei.Se pesara bine varza si se adauga peste slanina si ceapa.Se adauga jumatate din cascaval, apoi se intinde uniforom in vas.

4- se bat bine ouale cu laptele, si se adauga cascavalul ramas. se varsa peste varza, se baga la cuptor (pozitia 3-4 a cuptorului pe gaz), si se coace aprox 25 de minute.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu foi de napolitana

Prajitura cu foi de napolitana

Reteta de prajitura cu foi de napolitana. Cum prepari prajitura cu foi de napolitana reteta simpla, rapida, fara coacere.

Prajitura cu foi de napolitana
Ciorba de perisoare

Ciorba de perisoare

Ciorba de perisoare
Musaca de toamna

Musaca de toamna

Se indeparteaza cotorul la vinete, se spala, se sterg si se taie pe lung, in feliii groase de 1 cm.

Musaca de toamna
Parteneri
Desert briose cu ciocolata si ness
Bucataras.RO

Desert briose cu ciocolata si ness

Daca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...

Desert briose cu ciocolata si ness
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Culinar.RO

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Retete dietetice

Evantai de vinete cu rosii la cuptor