autor:

mariana

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Sufleu de vinete

Autor: mariana (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 31 martie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: mariana (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 31 martie 2009

Ingrediente
4 vinete, 4 oua, 1 lingura unt, 1 lingura faina, 1 cana lapte, sare

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

2 voturi

Mod de preparare

Coci vinetele pe o tabla pe aragaz, apoi le lasi pe un suport de lemn sa se scurga zeama si sa se raceasca.

Le cureti de coaja, le toci si le pui deoparte pana pregatesti sosul alb astfel: incalzesti untul intr-o tigaie, adaugi apoi faina in ploaie si, dupa ce s-a rumenit, stingi cu laptele si lasi sosul pe foc pana se ingroasa.

Cand e gata il iei de pe foc si dupa ce s-a racit, il amesteci cu vinetele tocate si galbenusurile.

Bati apoi albusurile spuma cu un praf de sare si le incorporezi in compozitie amestecand de sus in jos. Pui compozitia intr-un vas uns cu unt si o dai la cuptor pentru 25-30 de minute.
Daca ti-a placut reteta noastra "Sufleu de vinete" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Tarta cu pui si legume

Tarta cu pui si legume

Spalam bine ceapa si ardeii, ceapa o taiem rondele iar ardeii ii tocam marunt. Pieptul de pui dezosat

13 voturi    0 comentarii
50 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Musaca de vinete

Musaca de vinete

Vinete faine la magazin, busuioc in solar, carnita de vitel....era clar ca trebuia s-o fac. Si-am

28 voturi    14 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari pentru tine si casa ta

Ultra Sonic Steam

- 20 %
799.99 lei
639.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 12 august 2010

    Merita incercata !

Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

2 voturi

Ingrediente

Raporteaza reteta

Retete
de mariana
Vinete umplute cu fars

Vinete umplute cu fars

Vinetele le spalam si le taiem in doua. Din fiecare bucata scoatem miezul. Jumatatile de vinete

9 voturi    4 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Somon prajit cu salata

Somon prajit cu salata

• Amestecam 2 linguri ulei de masline, 2 linguri suc de lamaie si mustarul. Ungem medalioanele

9 voturi    2 comentarii
30 min
Mancaruri cu peste
Mamaliguta

Mamaliguta

Faina se pune in apa clocotinda cu sare,se lasa sa fiarba 5 min., apoi se amesteca bine (de dorit

8 voturi    1 comentariu
30 min
Aluaturi si Foietaje
constanta proca

constanta proca (Chef de cuisine)

Merita incercata !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Dovlecei pane cu branza de vaci Dovlecei pane cu branza de vaci

Dovleceii ii curatam de coaja, ii taiem felii de cca 1cm grosime, ii saram pe ambele parti si asezam intr-o strecuratoare, ii lasam

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Aperitive
Vinete pane in crusta crocanta Vinete pane in crusta crocanta

Vanata o spalam si o stergem cu un servetel de bucatarie. Taiem felii groase de cca 1 cm grosime, le aliniem si le saram pe ambele

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Aperitive
Tocanita de ciuperci