autor:

Fara foto

» » Budinci

sufleu (reteta de baza)

Autor: antoanela (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 14 iulie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: antoanela (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 14 iulie 2008

Ingrediente
1 lingura cu varf de faina, 100 g unt, 1/4 l lapte, 4 oua, legume, sare, piper, cascaval

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

2 voturi

Mod de preparare

Baza sufleurilor o constituie un sos alb, preparat din lapte, faina si 75 g unt, gros ca o ciulama, care se amesteca cu galbenusurile, leguma fiarta, scursa sau transformata intr-un pireu, sare, piper si cascavalul ras.Dupa ce se adauga albusurile spuma, se toarna compozitia intr-un graten uns cu unt, astfel incat forma sa ramana neumpluta circa 4 cm de la marginea ei, se presara deasupra bucatele din restul de unt si se da la cuptor unde se tin 20-30 de minute.Cand s-a rumenit si a crescut, se serveste imediat.
Daca ti-a placut reteta noastra "sufleu (reteta de baza)" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Budinci
Budinca din paste cu ciuperci

Budinca din paste cu ciuperci

Se fierb taiteii in multa apa cu sare pina sint al dente se clatesc bine si se pun intr-un vas si

11 voturi    0 comentarii
50 min
Budinci
Budinca de paste cu ton salata si branza

Budinca de paste cu ton salata si branza

Se fierb pastele in multa apa cu sare pana sant aproape moi-al dente.Se stropesc cu 2-3 linguri de

3 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Budinci

Recomandari electrocasnice

Caserola vidare 2.366 L

- 35 %
199.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • mariana scarlat

    mariana scarlat (Chef de cuisine) , 07 octombrie 2009

    Instructiv pentru tinerele gospodine!

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

2 voturi

Ingrediente

Raporteaza reteta

Retete
de antoanela
MUCENICI DOBROGENI

MUCENICI DOBROGENI

In seara de 8 martie, se face aluatul din care se modeleaza mucenicii. Se fac snururi lungi si subtiri

6 voturi    6 comentarii
1h
Dulciuri diverse
mariana scarlat

mariana scarlat (Chef de cuisine)

Instructiv pentru tinerele gospodine!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Budinci

Budinca de paste cu ton salata si branza Budinca de paste cu ton salata si branza

Se fierb pastele in multa apa cu sare pana sant aproape moi-al dente.Se stropesc cu 2-3 linguri de ulei de masline ca sa nu se lipeasca

3 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Budinci
Crema de lamaie Crema de lamaie

Economica, sănătoasă și ușor de facut. Cea mai buna crema este cea făcută în casă. Se poate folosi pentru prajituri, rulade

2 voturi    0 comentarii
20 min
Budinci
Budinca de paste cu carne de vita