autor:

Fara foto

» » Budinci

sufleu (reteta de baza)

Autor: antoanela (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 14 iulie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Autor: antoanela (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 14 iulie 2008

Ingrediente
1 lingura cu varf de faina, 100 g unt, 1/4 l lapte, 4 oua, legume, sare, piper, cascaval

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

2 voturi

Mod de preparare

Baza sufleurilor o constituie un sos alb, preparat din lapte, faina si 75 g unt, gros ca o ciulama, care se amesteca cu galbenusurile, leguma fiarta, scursa sau transformata intr-un pireu, sare, piper si cascavalul ras.Dupa ce se adauga albusurile spuma, se toarna compozitia intr-un graten uns cu unt, astfel incat forma sa ramana neumpluta circa 4 cm de la marginea ei, se presara deasupra bucatele din restul de unt si se da la cuptor unde se tin 20-30 de minute.Cand s-a rumenit si a crescut, se serveste imediat.
Baza sufleurilor o constituie un sos alb, preparat din lapte, faina si 75 g unt, gros ca o ciulama, care se amesteca cu galbenusurile, leguma fiarta,
Daca ti-a placut reteta noastra "sufleu (reteta de baza)" nu uita sa-i faci un review
Retete
Alte retete din Budinci
Budinca de ananas

Budinca de ananas

Cele doua tipuri de lapte se pun la incalzit. Ouale se bat cu zahar si amidon si se toarna peste

8 voturi    2 comentarii
40 min
Budinci
Gris imbibat

Gris imbibat

Ouale,zaharul si apa se bat f.bine,sa se ingroase compozitia f.tare;compozitia,cade de pe tel,dar

12 voturi    20 comentarii
1h 30 min
Budinci

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • mariana scarlat

    mariana scarlat (Chef de cuisine) , 07 octombrie 2009

    Instructiv pentru tinerele gospodine!

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

2 voturi

Ingrediente

Raporteaza reteta

Retete
de antoanela
Prajitura lapte de pasare

Prajitura lapte de pasare

Migdalele se oparesc , se curata de coaja si se toaca. Batonul de vanilie se toarna marunt si se

0 voturi    1 comentariu
20 min
Dulciuri diverse
Friptura de vita marinata

Friptura de vita marinata

Carnea se curata de pielite, se spala si se taie in felii de circa 2 cm grosime. Se amesteca intr-un

3 voturi    3 comentarii
3h 20 min
Fripturi
Salata de ciuperci

Salata de ciuperci

Se curata ciupercile, se spala bine si se toaca marunt.Se adauga sosul Knorr Salad Dressing Cu Ardei

3 voturi    2 comentarii
10 min
Salate
mariana scarlat

mariana scarlat (Chef de cuisine)

Instructiv pentru tinerele gospodine!

Adauga reteta
Retete

din Budinci

Budinca de paste cu ton salata si branza Budinca de paste cu ton salata si branza

Se fierb pastele in multa apa cu sare pana sant aproape moi-al dente.Se stropesc cu 2-3 linguri de ulei de masline ca sa nu se lipeasca

3 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Budinci
Crema de lamaie Crema de lamaie

Economica, sănătoasă și ușor de facut. Cea mai buna crema este cea făcută în casă. Se poate folosi pentru prajituri, rulade

0 voturi    0 comentarii
20 min
Budinci