Supă de căpşuni

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Supă de căpşuni

Ingrediente

  • - 700 g de căpşuni
  • - 200 ml de vin dulce de bună calitate
  • - 10 frunze de mentă
  • - 10 frunze de busuioc
  • - 5 boabe de piper zdrobite
  • - 1 vârf de cuţit de nucşoară(foarte puţină)
  • - 1/2 păstaie de vanilie tăiată în lung
  • - 10 g de zahăr pudră

Mod de preparare

Tăiaţi cu foarfeca frunzele de mentă si busuioc, apoi amestecaţi cu restul ingredientelor.

Fierbeţi si amestecaţi să se dizolve zahărul.

Când începe să fiarbă, opriţi focul si lăsaţi în cratiţă să se răcească.

În acest timp, curăţati căpşunii, tăiaţi-i sferturi sau felii şi adăugaţi-i în siropul rece .

Puneţi la frigider 3 h.

Serviţi în farfurie de supă, dupa ce aţi scos păstaia de vanilie.

Decorţti cu un biscuit stil ţigaretă.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort de toamna cu mere si gutui

Tort de toamna cu mere si gutui

Se pregatesc intai fructele.

Tort de toamna cu mere si gutui
Sarmale cu varza dulce in vas de lut

Sarmale cu varza dulce in vas de lut

Ceapa se taie marunt, iar morcovul se da prin razatoarea cu ochiuri mici.

Sarmale cu varza dulce in vas de lut
Ciorba de sfecla cu costita afumata

Ciorba de sfecla cu costita afumata

Ciorba de sfecla cu costita afumata
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise