Supă de căpşuni

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Supă de căpşuni

Ingrediente

  • - 700 g de căpşuni
  • - 200 ml de vin dulce de bună calitate
  • - 10 frunze de mentă
  • - 10 frunze de busuioc
  • - 5 boabe de piper zdrobite
  • - 1 vârf de cuţit de nucşoară(foarte puţină)
  • - 1/2 păstaie de vanilie tăiată în lung
  • - 10 g de zahăr pudră

Mod de preparare

Tăiaţi cu foarfeca frunzele de mentă si busuioc, apoi amestecaţi cu restul ingredientelor.

Fierbeţi si amestecaţi să se dizolve zahărul.

Când începe să fiarbă, opriţi focul si lăsaţi în cratiţă să se răcească.

În acest timp, curăţati căpşunii, tăiaţi-i sferturi sau felii şi adăugaţi-i în siropul rece .

Puneţi la frigider 3 h.

Serviţi în farfurie de supă, dupa ce aţi scos păstaia de vanilie.

Decorţti cu un biscuit stil ţigaretă.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Ghiveci de legume cu oua romanesti

Ghiveci de legume cu oua romanesti

Se taie ceapa pestisor si se caleste in 2 linguri ulei.

Ghiveci de legume cu oua romanesti
Ciorba de fasole cu rasol si costita afumata

Ciorba de fasole cu rasol si costita afumata

Ceapa verde o curatam, o taiem rondele, ceapa uscata o curatam si o tocam marunt.

Ciorba de fasole cu rasol si costita afumata
Negresa cu glazura de ciocolata.

Negresa cu glazura de ciocolata.

Negresa cu glazura de ciocolata.
Parteneri
Desert briose cu ciocolata si ness
Bucataras.RO

Desert briose cu ciocolata si ness

Daca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...

Desert briose cu ciocolata si ness
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Culinar.RO

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Retete dietetice

Evantai de vinete cu rosii la cuptor