autor:

CulinaryRainbow

» » , , Retete de Pasti, Spume si creme dulci, Supe de legume

Supă acrișoară de urzici

Autor: CulinaryRainbow (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 23 martie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: CulinaryRainbow (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 23 martie 2015

Ingrediente
o legătură zdravănă de urzici, două limbi de porc, 3-4 mâni de orez, 250 ml iaurt, câteva codițe de ceapă verde, zeama de la o lămâie sau două linguri cu oțet de mere, sare și piper după gust

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

2 voturi

Mod de preparare

Weekendul acesta l-am petrecut la țară și nu m-am putut abține să nu culeg toate urzicile din grădină. :)



Am pregătit din ele supa mea preferată de primăvară. O supă ușoară, minunată pentru această perioadă a anului.



La fel ca și în cazul boabelor de fasole, când fierb limbă de porc/vită, obișnuiesc să fierb mai multe bucăți și să le păstrez la congelator pentru a economisi timp și energie. Știm cu toții că este o carne care necesită destul de mult timp de fierbere. Vă recomand să faceți și voi la fel.



Am pus la fiert orezul în 4 litri de apă cu sare. Când s-a fiert pe jumătate am adăugat codițele de ceapă verde și am lăsat să fiarbă la foc mic.



Între timp am opărit urzicile în apă cu sare. Le-am scos într-o strecurătoare și le-am limpezit sub un jet de apă rece.



Le-am tocat și le-am adăugat în oala în care am pus orezul la fiert. Tot atunci am adăugat și limba de porc tăiată cubulețe. Am potrivit de sare și piper, am adăugat iaurtul și am mai lăsat-o să fiarbă 2-3 minute.



Este o supă delicioasă care se poate pregăti și cu carne de miel și laba gâștii, măcriș sau ștevie.



Ah! Să vă mai spun ceva: eu păstrez și apa în care fierb limba de porc. O pun în una/două sticle de 500 ml și le păstrez la congelator. Apa păstrată dă un gust minunat supelor cremă, sosurilor, etc.



Poftă bună!
Daca ti-a placut reteta noastra "Supă acrișoară de urzici" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Supe de legume
Ciorba de pui radauteana

Ciorba de pui radauteana

Legumele se curăță, se toacă mărunt și se pun la călit în puțin ulei. Se adaugă pieptul

0 voturi    0 comentarii
1h 5 min
Supe de legume
SUPA-CREMA DE LEGUME CU CRUTOANE

SUPA-CREMA DE LEGUME CU CRUTOANE

Legumele si zarzavaturile se curata,se spala,se taie marunt dupa caz si se pun la fiert in apa rece. Cand

55 voturi    11 comentarii
40 min
Supe de legume

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

2 voturi

Ingrediente

  • o legătură zdravănă de urzici
  • două limbi de porc
  • 3-4 mâni de orez
  • 250 ml iaurt
  • câteva codițe de ceapă verde
  • zeama de la o lămâie sau două linguri cu oțet de mere
  • sare și piper după gust

Raporteaza reteta

Retete
de CulinaryRainbow
Shaorma... cu sănătate! :)

Shaorma... cu sănătate! :)

Am așezat lipia pe folie de aluminiu. Am întins crema de brânză, am presărat semințele, apoi

2 voturi    4 comentarii
15 min
Salate cu carne
Ciorbă rădăuțeană

Ciorbă rădăuțeană

Se pun la fiert legumele întregi, pieptul de pui și piperul boabe. Când pieptul s-a fiert, se

11 voturi    6 comentarii
3h
Borsuri si Ciorbe
Ciorbă de crap

Ciorbă de crap

Peștele se fierbe în 5 l de apă cu sare. Când acesta a fiert am scos bucățile de crap pe o

7 voturi    6 comentarii
2h
Borsuri si Ciorbe
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Supe de legume

Supa de cartofi cu legume Supa de cartofi cu legume

Se curata si se spala toate legumele, apoi se taie cuburi. Se inabusesc toate legumele, cu uleiul putina apa, sarea si piperul, se

0 voturi    0 comentarii
30h 30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Ciorba de pui cu smantana Ciorba de pui cu smantana

Carnea o spalam si o taiem fasii lungi, iar legumele le curatam si le taiem marunt (mie imi place ca morcovul si pastarnacul sa le tai

0 voturi    0 comentarii
40 min
Borsuri si Ciorbe
SUPA DE ROSII CU GALUSTE