Supă acrișoară de urzici

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Supă acrișoară de urzici

Ingrediente

  • o legătură zdravănă de urzici
  • două limbi de porc
  • 3-4 mâni de orez
  • 250 ml iaurt
  • câteva codițe de ceapă verde
  • zeama de la o lămâie sau două linguri cu oțet de mere
  • sare și piper după gust

Mod de preparare

Weekendul acesta l-am petrecut la țară și nu m-am putut abține să nu culeg toate urzicile din grădină. :)

Am pregătit din ele supa mea preferată de primăvară. O supă ușoară, minunată pentru această perioadă a anului.

La fel ca și în cazul boabelor de fasole, când fierb limbă de porc/vită, obișnuiesc să fierb mai multe bucăți și să le păstrez la congelator pentru a economisi timp și energie. Știm cu toții că este o carne care necesită destul de mult timp de fierbere. Vă recomand să faceți și voi la fel.

Am pus la fiert orezul în 4 litri de apă cu sare. Când s-a fiert pe jumătate am adăugat codițele de ceapă verde și am lăsat să fiarbă la foc mic.

Între timp am opărit urzicile în apă cu sare. Le-am scos într-o strecurătoare și le-am limpezit sub un jet de apă rece.

Le-am tocat și le-am adăugat în oala în care am pus orezul la fiert. Tot atunci am adăugat și limba de porc tăiată cubulețe. Am potrivit de sare și piper, am adăugat iaurtul și am mai lăsat-o să fiarbă 2-3 minute.

Este o supă delicioasă care se poate pregăti și cu carne de miel și laba gâștii, măcriș sau ștevie.

Ah! Să vă mai spun ceva: eu păstrez și apa în care fierb limba de porc. O pun în una/două sticle de 500 ml și le păstrez la congelator. Apa păstrată dă un gust minunat supelor cremă, sosurilor, etc.

Poftă bună!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise