Weekendul acesta l-am petrecut la țară și nu m-am putut abține să nu culeg toate urzicile din grădină. :)
Am pregătit din ele supa mea preferată de primăvară. O supă ușoară, minunată pentru această perioadă a anului.
La fel ca și în cazul boabelor de fasole, când fierb limbă de porc/vită, obișnuiesc să fierb mai multe bucăți și să le păstrez la congelator pentru a economisi timp și energie. Știm cu toții că este o carne care necesită destul de mult timp de fierbere. Vă recomand să faceți și voi la fel.
Am pus la fiert orezul în 4 litri de apă cu sare. Când s-a fiert pe jumătate am adăugat codițele de ceapă verde și am lăsat să fiarbă la foc mic.
Între timp am opărit urzicile în apă cu sare. Le-am scos într-o strecurătoare și le-am limpezit sub un jet de apă rece.
Le-am tocat și le-am adăugat în oala în care am pus orezul la fiert. Tot atunci am adăugat și limba de porc tăiată cubulețe. Am potrivit de sare și piper, am adăugat iaurtul și am mai lăsat-o să fiarbă 2-3 minute.
Este o supă delicioasă care se poate pregăti și cu carne de miel și laba gâștii, măcriș sau ștevie.
Ah! Să vă mai spun ceva: eu păstrez și apa în care fierb limba de porc. O pun în una/două sticle de 500 ml și le păstrez la congelator. Apa păstrată dă un gust minunat supelor cremă, sosurilor, etc.
Poftă bună!
Reteta de zmeurata de casa. Cum se face zmeurata de casa reteta de lichior de zmeura.
Zmeurata de casaReteta de paste cu vinete. Cum faci acasa paste cu vinete reteta simpla si delicioasa.
Paste cu vinete
Comentarii
Adaugă comentariu