autor:

husni

» » Supe de legume

SUPA-CREMA DE CEAPA,IN CHIFLE

Autor: husni (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 24 mai 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: husni (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 24 mai 2009

Ingrediente
Pt 4 persoane, - 4 cifle(250 grame fiecare), - 300 g cartofi, - 1 l supa de carne(din cub), - 500 g ceapa, - 100 ml smintina, - Sare, - Piper, - 1/4chimen praf, - 6-8 feliute cheddar, - Putin patrunjel tocat

Dificultate: Redusa Timp: 1h

8 voturi

Mod de preparare

Se curata cartofii,se taie cuburi,se spala si se pun la fiert intr-un litru de supa de carne.
Se curata ceapa,se taie felii.Jumatate se adauga la supa, iar cealalta jumatate se prajeste,apoi se adauga (fara uleiul in care s-a prajit) si ea la supa.Se lasa totul la foc mic,cu capac,pina cind totul e moale.
Se ia de pe foc si cu un robot de bucatarie se mixeaza, pina devine crema.
Se pune apoi piper ,chimen si sare daca e nevoie; se amesteca.Se pune smintina si se mesteca bine.
Pina fierbe supa,se taie capacel la chifla si se scobeste miezul(se poate folosi la pesmet).
In chifla scobita,se pune supa, feliutele de cheddar,patrunjel.Se acopera pe jumatate.Se serviste fierbinte,pe o farfurie.


Chiflele le fac asa:
1 kg faina(750 g faina alba si 250 g faina neagra).Pun faina neagra deoarece faina neagra ajuta coaja (de piine)sa fie mai tare si supa nu curge;in plus coaja asta e f buna.
Deci 1 kg faina,200 g cartofi,30 g drojdie,2 lingurite rase de sare,apa calduta pt framintat.Cartofii,se fierb in coaja,se zdrobesc,calzi.Se face o maia din drojdie,1 lingurita zahar,cartofii zdrobiti,100 ml apa calduta si 100 g faina;se lasa la crescut cca 30 minute.
Dupa ce a crescut se pune peste faina,se pune sarea si cu apa calduta se face un aluat, putin mai virtos decit aluatul de cozonac.Se framinta cca 20 minute.
Dupa cca 40 minute e dospit(aluatul);si-a dublat volumul.
Suprafata de lucru se presara bine cu faina,se toarna aluatul,se framinta cca 2 minuteSe aprinde cuptorul;eu folosesc cuptorul de la aragaz..Se fac chifle de cca 250 g, se pun intr-o tava presarata cu faina.Se lasa la crescut 30 minute.Rezulta cca 10 chifle.
Se dau la cuptorul f fierbinte,la foc mare,puternic,cca 50 minute.Dupa cca30 minute,se deschide cuptorul,tava se intoarce.
Daca ti-a placut reteta noastra "SUPA-CREMA DE CEAPA,IN CHIFLE" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Supe de legume
ciorbita de legume

ciorbita de legume

se curata dovlecelul,se taie cubulete,se toaca ceapa,se rad morcovii si se pun la inabusit intr-o

3 voturi    4 comentarii
30 min
Supe de legume
Supa de cartofi ungureasca cu tarhon si taietei secuiesti

Supa de cartofi ungureasca cu tarhon si taietei secuiesti

Curatam ceapa, legumele si le spalam. Ceapa o tocam marunt, morcovii si radacina de patrunjel le

1 vot    0 comentarii
50 min
Supe de legume

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 11 comentarii
  • Fara foto

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 17 iulie 2012

    Arata minunat, felicitari Cami!

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 12 iulie 2010

    O reteta foarte interesanta !

  • flori de piatra

    flori de piatra (Chef de cuisine) , 14 mai 2010

    Delicios...Arata perfect.

    • maria mihalache

      maria mihalache (Chef de cuisine) , 14 mai 2010

      Foarte bine arata......felicitari!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 14 mai 2010

      Excelenta din toate punctele de vedere...

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 13 mai 2010

      Ce bine arata totul!

    • mihaela cecilia

      mihaela cecilia (Chef de cuisine) , 13 mai 2010

      Minunat...

    • husni

      husni (Chef de cuisine) , 10 august 2009

      Multumesc de aprecieri !

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 09 august 2009

      Am salvat reteta.Painicile sunt minunate.Felicitari.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 01 august 2009

      Mi s-a facut o pofta...

    • marta gabriela abdelhafiz

      marta gabriela abdelhafiz (Chef de cuisine) , 25 mai 2009

      O reteta foarte buna si foarte aspectoasa. Eu o foloseam cu o piine mare, dar asa e mai dragut.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

8 voturi

Ingrediente

  • Pt 4 persoane
  • - 4 cifle(250 grame fiecare)
  • - 300 g cartofi
  • - 1 l supa de carne(din cub)
  • - 500 g ceapa
  • - 100 ml smintina
  • - Sare
  • - Piper
  • - 1/4chimen praf
  • - 6-8 feliute cheddar
  • - Putin patrunjel tocat

Raporteaza reteta

Retete
de husni
Chec cu banane

Chec cu banane

Se freaca untul cu zaharul, f. bine;se adauga oul intreg,putina esenta vanilie(putina, ca sa predomine

2 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse
Nopti libaneze(specific arab)

Nopti libaneze(specific arab)

Primele 6 se amesteca la rece, bine, fara sa aiba cocolosi, apoi se pun pe foc;se amesteca tot timpul

10 voturi    11 comentarii
1h
Budinci
SOS VINATORESC

SOS VINATORESC

Carnea se rumeneste usor intr-o cratita cu grasime (untura, ulei ).Dupa ce carnea s-a prajit putin

6 voturi    6 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Arata minunat, felicitari Cami!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Supe de legume

Supa mexicana de rosii cu galuste de malai Supa mexicana de rosii cu galuste de malai

Boabele de porumb din conserva le trecem printr-un jet de apa rece, apoi le lasam in strecuratoare la scurs. Laptele il punem la fiert

0 voturi    0 comentarii
1h
Delicii sanatoase de la bloggeri
Supa crema de dovleac servita in paine Supa crema de dovleac servita in paine

Pregatesti intai maiaua din drojdie, ½ lingurita de zahar, 50 ml lapte caldut, 5 linguri faina. O lasi sa creasca 20 de minute,

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Borsuri si Ciorbe
Supa-crema cu crutoane aromate