Ciupercile sunt atat de bune, gatite in orice fel. Aceasta reteta de supa crema este una rapida si mult mai simplificata fata de altele. Am folosit legumele pentru a da gust supei si la sfarsit am adaugat usturoi.
Ingrediente
2 morcovi intregi, curatati
1 patrunjel intreg, curatat
1 ceapa galbena, maruntita
1 felie telina, maruntita
aprox. 600 ml apa
2 maini de ciuperci intregi, curatate
200 ml lapte
sare si piper
1 lingurita faina
1 lingurita zeama de lamaie
ulei de masline
paine prajita
Mod de preparare
Intr-o oala de supa, puneti putin ulei de masline si caliti ceapa impreuna cu telina. Adaugati si ciupercile si amestecati, dupa 3 min. adaugati faina, amestecati si turnati apa fierbinte.
Adaugati legumele, sarati si lasati la fiert pentru aproximativ 20 min.
Cand legumele sunt fierte, indepartati-le cu o furculita. Apoi separati zeama de ciuperci, si pisati ciupercile intr-un blender.
Amestecati ciupercile pasta cu zeama in care au fiert si adaugati laptele. Lasati sa dea un clocot si apoi condimentati supa crema cu piper si sare, usturoi si lamaie.
Serviti cu paine prajita, taiata cubulete.
~ Mai multe retete si fotografii pe site-ul lui Dika Pascu ~

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii