Supa crema de conopida cu usturoi.

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 conopida cam de 1 kg(o conopida mijlocie).
  • 3 sau 4 catei de usturoi(cine nu doreste usturoi nu pune).
  • 1 telina mica.
  • 2 morcovi.
  • 1 pastarnac.
  • 100 ml smantana.
  • 1 lingura amidon alimentar.
  • 200 ml lapte.
  • sare,piper proapat macinat.
  • 1 legatura patrunjel verde.

Mod de preparare

Se spala legumele si se pun la fiert intr-o oala mare.Conopida se desface in buchetele,cat dorim sa fie de mari,pastrand si din tija cam 2 cm.Telina,pastranacul, morcovul si conopida dupa ce au fiert le bagam la blender sau robot,iar din conopida lasam cateva buchetele intregi.Se pun la fiert 2,5 l apa,se adauga si legumele pasate, usturoiul stors si putina sare.Separat amestecam amidonul alimentar cu laptele si piureul pasat si rezultat din legumele fierte,smantana si sare cat dorim si amestecam cu cele 2,5 l de supa si mai fierbem 10 minute.Cand servim in farfurie, punem supa pasata si adaugam si cateva buchetele de conopida,peste care punem si patrunjel tocat fin si piper proaspat macinat.Pofta buna !!!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

In tuci se incinge un pic de ulei in care calim scarita taiata si costita proaspata, taiata in bucatele mai mici.

Varza noua calita in tuci
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise