autor:

husni

» » Supe de legume

Supa-crema de dovlecei

Autor: husni (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 30 septembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: husni (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 30 septembrie 2009

Ingrediente
- 1 lingura ulei, - 1 morcov, - 1 ceapa mica, - 1 l apa, - 1/4 ardei verde, - 1/4 ardei rosu, - cca 250 - 300 g dovlecei, - 1 rosie (decojita), - 1 tulpina de telina, - sare, - cca 150 - 200 ml iaurt, - cca 50 - 100 ml frisca lichida

Dificultate: Redusa Timp: 1h

2 voturi

Mod de preparare

Morcovul si ceapa taiate marunt se prajesc putin (doar pt a-si dezvolta aroma). Se pune apoi apa si sare (si Vegeta sau Velikat) iar cind clocoteste se pun toate celelalte legume, taiate marunt. Cind sint moi, se iau de pe foc si se pun in blender.

Se amesteca bine iaurtul cu frisca lichida, se pun peste supa crema. Se amesteca bine dar nu se mai pune pe foc.

Se serveste fierbinte presarat cu verdeata.
Daca ti-a placut reteta noastra "Supa-crema de dovlecei" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Supe de legume
SUPA CREMA DE DOVLECEI CU CRUTOANE

SUPA CREMA DE DOVLECEI CU CRUTOANE

Ceapa se curata si se taie marunt; Dovleceii se spala,se curata de coaja,se taie cuburi sau felii

16 voturi    4 comentarii
50 min
Supe de legume
Supa crema de dovlecei

Supa crema de dovlecei

Se caleste prazul taiat in felii( e mai bun decat ceapa pt. ca nu e asa de puternic la gust ) la

3 voturi    1 comentariu
30 min
Spume si creme dulci

Recomandari pentru tine si casa ta

Slow Cooker 3.5L White

- 15 %
299.99 lei
254.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 14 iulie 2010

    O bunatate !

  • costy1969

    costy1969 (Chef de cuisine) , 19 octombrie 2009

    foarte buna supa,am preparat-o de nenumarate ori,la servire pun fasii de cascaval si crutoane.

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 05 octombrie 2009

    Imi place la nebunie...

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 04 octombrie 2009

      Este o supa tare buna.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

2 voturi

Ingrediente

  • - 1 lingura ulei
  • - 1 morcov
  • - 1 ceapa mica
  • - 1 l apa
  • - 1/4 ardei verde
  • - 1/4 ardei rosu
  • - cca 250 - 300 g dovlecei
  • - 1 rosie (decojita)
  • - 1 tulpina de telina
  • - sare
  • - cca 150 - 200 ml iaurt
  • - cca 50 - 100 ml frisca lichida

Raporteaza reteta

Retete
de husni
Chec cu banane

Chec cu banane

Se freaca untul cu zaharul, f. bine;se adauga oul intreg,putina esenta vanilie(putina, ca sa predomine

2 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse
Nopti libaneze(specific arab)

Nopti libaneze(specific arab)

Primele 6 se amesteca la rece, bine, fara sa aiba cocolosi, apoi se pun pe foc;se amesteca tot timpul

10 voturi    11 comentarii
1h
Budinci
SOS VINATORESC

SOS VINATORESC

Carnea se rumeneste usor intr-o cratita cu grasime (untura, ulei ).Dupa ce carnea s-a prajit putin

6 voturi    6 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne

constanta proca (Chef de cuisine)

O bunatate !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Supe de legume

Supa crema de spanac si coaste de miel Supa crema de spanac si coaste de miel

Pentru inceput, se curata coastele de pielite, se taie bucati, se spala bine, si se lasa la scurs pe un servet absorbant. Punem coastele

0 voturi    0 comentarii
2h
Retete de Pasti
Ciorba de dovlecei Ciorba de dovlecei

Legumele se curata si se spala, apoi se taie cubulete. Se calesc legumele, in afara de dovlecei. Se toarna 2 litri de apa in oala

0 voturi    0 comentarii
30 min
Borsuri si Ciorbe
Supa de rosii acrita cu fresh de portocale