autor:

husni

» » Supe de legume

Supa-crema de dovlecei

Autor: husni (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 30 septembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: husni (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 30 septembrie 2009

Ingrediente
- 1 lingura ulei, - 1 morcov, - 1 ceapa mica, - 1 l apa, - 1/4 ardei verde, - 1/4 ardei rosu, - cca 250 - 300 g dovlecei, - 1 rosie (decojita), - 1 tulpina de telina, - sare, - cca 150 - 200 ml iaurt, - cca 50 - 100 ml frisca lichida

Dificultate: Redusa Timp: 1h

2 voturi

Mod de preparare

Morcovul si ceapa taiate marunt se prajesc putin (doar pt a-si dezvolta aroma). Se pune apoi apa si sare (si Vegeta sau Velikat) iar cind clocoteste se pun toate celelalte legume, taiate marunt. Cind sint moi, se iau de pe foc si se pun in blender.

Se amesteca bine iaurtul cu frisca lichida, se pun peste supa crema. Se amesteca bine dar nu se mai pune pe foc.

Se serveste fierbinte presarat cu verdeata.
Daca ti-a placut reteta noastra "Supa-crema de dovlecei" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Supe de legume
Supa crema de dovlecei cu creveti

Supa crema de dovlecei cu creveti

Curatati dovleceii si ceapa si taiati in cubulete, apoi le frigeti in ulei circa 10 minute. Adaugati

5 voturi    6 comentarii
30 min
Supe de legume
Supa crema de dovlecei

Supa crema de dovlecei

Se caleste prazul taiat in felii( e mai bun decat ceapa pt. ca nu e asa de puternic la gust ) la

3 voturi    1 comentariu
30 min
Spume si creme dulci

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 15 %
249.99 lei
212.49 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 14 iulie 2010

    O bunatate !

  • costy1969

    costy1969 (Chef de cuisine) , 19 octombrie 2009

    foarte buna supa,am preparat-o de nenumarate ori,la servire pun fasii de cascaval si crutoane.

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 05 octombrie 2009

    Imi place la nebunie...

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 04 octombrie 2009

      Este o supa tare buna.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

2 voturi

Ingrediente

  • - 1 lingura ulei
  • - 1 morcov
  • - 1 ceapa mica
  • - 1 l apa
  • - 1/4 ardei verde
  • - 1/4 ardei rosu
  • - cca 250 - 300 g dovlecei
  • - 1 rosie (decojita)
  • - 1 tulpina de telina
  • - sare
  • - cca 150 - 200 ml iaurt
  • - cca 50 - 100 ml frisca lichida

Raporteaza reteta

Retete
de husni
Chec cu banane

Chec cu banane

Se freaca untul cu zaharul, f. bine;se adauga oul intreg,putina esenta vanilie(putina, ca sa predomine

2 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse
Nopti libaneze(specific arab)

Nopti libaneze(specific arab)

Primele 6 se amesteca la rece, bine, fara sa aiba cocolosi, apoi se pun pe foc;se amesteca tot timpul

10 voturi    11 comentarii
1h
Budinci
SOS VINATORESC

SOS VINATORESC

Carnea se rumeneste usor intr-o cratita cu grasime (untura, ulei ).Dupa ce carnea s-a prajit putin

6 voturi    6 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne

constanta proca (Chef de cuisine)

O bunatate !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Supe de legume

Supa crema de dovleac Supa crema de dovleac

Se incepe cu dovleacul placintar pentru ca se curata destul de greu (coaja este foarte tare). Se decojeste, se scot semintele, apoi

0 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Supa crema de ciuperci, cu naut si afumatura Supa crema de ciuperci, cu naut si afumatura

Se fierbe nautul si se scurge de apa. Se calesc afumatura cu ciupercile, apoi se condimenteaza, se stinge totul cu coniac si se mai

0 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Supă cremă de țelină