Supa crema de dovlecei cu creveti

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Supa crema de dovlecei cu creveti

Ingrediente

  • 700 gr de dovlecei fara simburi,
  • 20 creveti sau surimi,
  • 500 ml de supa de peste,
  • 100 g de smantana pentru gatit (facultativ)
  • 1 ceapa mare,
  • busuioc (facultativ).

Mod de preparare

Curatati dovleceii si ceapa si taiati in cubulete, apoi le frigeti in ulei circa 10 minute.

Adaugati busuiocul spalat bine si mixati bine cu blenderul. Puteti folosi si busuioc uscat.

Sarati si piperati dupa gust si adaugati supa de peste si smintina si puneti pe foc pentru citeva minute, dupa care lasati sa se raceasca.

Separat curatati si fierbeti 2 minute crevetii daca sunt cruzi. De obicei se gasesc si cei gata fierti, au o culoare roz cind sunt deja fierti.

Puneti supa rece in farfurii si garnisiti cu creveti sau surimi dupa gust.

Acest fel de mincare este recomandat pentru perioada estivala, cind nu prea avem chef de mincaruri calde.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Negresa pufoasa de post

Negresa pufoasa de post

Reteta de negresa pufoasa de post. Negresa pufoasa de post reteta simpla si delicioasa. Reteta de negresa cu gem. Negresa de...

Negresa pufoasa de post
Bors de dovlecei cu stevie

Bors de dovlecei cu stevie

Ceapa si ardeiul tocate, morcovul, telina si pastarnacul date pe razatoarea cu ochiuri mari se pun la calit in ulei,

Bors de dovlecei cu stevie
Aperitiv cu leurda si branza fondue

Aperitiv cu leurda si branza fondue

Aperitiv cu leurda si branza fondue
Parteneri
Desert briose cu ciocolata si ness
Bucataras.RO

Desert briose cu ciocolata si ness

Daca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...

Desert briose cu ciocolata si ness
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Culinar.RO

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Retete dietetice

Evantai de vinete cu rosii la cuptor