autor:

carmenela

» » , , Borsuri si Ciorbe, Mancaruri cu peste, Supe de legume

Supa crema de dovlecei cu creveti

Autor: carmenela (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 21 iulie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: carmenela (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 21 iulie 2009

Ingrediente
700 gr de dovlecei fara simburi, , 20 creveti sau surimi, , 500 ml de supa de peste,, 100 g de smantana pentru gatit (facultativ), 1 ceapa mare, , busuioc (facultativ).

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

5 voturi

Mod de preparare

Curatati dovleceii si ceapa si taiati in cubulete, apoi le frigeti in ulei circa 10 minute.



Adaugati busuiocul spalat bine si mixati bine cu blenderul. Puteti folosi si busuioc uscat.

Sarati si piperati dupa gust si adaugati supa de peste si smintina si puneti pe foc pentru citeva minute, dupa care lasati sa se raceasca.



Separat curatati si fierbeti 2 minute crevetii daca sunt cruzi. De obicei se gasesc si cei gata fierti, au o culoare roz cind sunt deja fierti.



Puneti supa rece in farfurii si garnisiti cu creveti sau surimi dupa gust.



Acest fel de mincare este recomandat pentru perioada estivala, cind nu prea avem chef de mincaruri calde.
Daca ti-a placut reteta noastra "Supa crema de dovlecei cu creveti" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Supe de legume
Ciorba de peste cu legume

Ciorba de peste cu legume

Curatam ,spalam si taiem legumele in bucati uniforme . Ghimbirul il taiem in cateva felii si il punem

2 voturi    0 comentarii
1h
Supe de legume
Solyanka

Solyanka

Se taie ceapa si salamul pai de 0,5 cm latime si 3 cm lungime si se prajesc in ulei. Se mesteca continuu

18 voturi    4 comentarii
30 min
Supe de legume

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 6 comentarii
  • Fara foto

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 20 august 2012

    Nu am facuy niciodata cu creveti, doar simpla.

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 19 iulie 2012

    O combinatie inedita pt mine.

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 12 iulie 2010

    Cred ca este o bunatate !

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 03 septembrie 2009

      Cred ca e buna, abia astept sa vad si fotografii.

    • vera

      vera (Chef de cuisine) , 02 septembrie 2009

      Buna, ft buna!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 21 august 2009

      In mod sigur este o bunatate...

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

30 min

5 voturi

Ingrediente

  • 700 gr de dovlecei fara simburi
  • 20 creveti sau surimi
  • 500 ml de supa de peste,
  • 100 g de smantana pentru gatit (facultativ)
  • 1 ceapa mare
  • busuioc (facultativ).

Raporteaza reteta

Retete
de carmenela
Ficat in stil Venetian

Ficat in stil Venetian

Taiati ceapa solzisori nu prea fini si o puneti la calit in ulei si cu putina apa, prajiti pina cind

10 voturi    13 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Osso Buco - carne cu legume

Osso Buco - carne cu legume

Bucatile de osso buco trebuiesc taiate de jur imprejur cu o foarfeca de bucatarie sau un cutit bine

5 voturi    7 comentarii
2h
Mancaruri cu carne
Sardine in saor - mancare venetiana

Sardine in saor - mancare venetiana

Sardinele curatate de solzi si de interioare, se spala si usuca cu hartie absorbanta. Intr-o cescuta

5 voturi    4 comentarii
1h
Mancaruri cu peste

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Nu am facuy niciodata cu creveti, doar simpla.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Supe de legume

Supa crema de mazare verde cu avocado si menta verde Supa crema de mazare verde cu avocado si menta verde

Se incinge untul cu uleiul de masline (adaugat sa nu se arda untul), apoi calim ceapa tocata marunt, se adauga si mazarea verde, se

0 voturi    0 comentarii
40 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Se curata spanacul de cotoare si frunzele intregi se spala in mai multe ape reci, apoi se dau intr-un clocot si se scurg de acea apa.

0 voturi    0 comentarii
40 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Supa de conopida