Ingrediente
600 gr fasole fiarta, - ori fierbeti voi ori cumparati conserve, 900 ml apa, 4 catei de usturoi, 1 ceapa rosie (eu nu am folosit), 5 linguri ulei de masline, 4 rosii, 1 lingurita seminte de fenicul, 1 lingurita seminte de chimen, 3 linguri busuioc, sare, piper, 4 linguri parmezan ras (optional din punctul meu de vedere)
Dificultate: Redusa | Timp: 1h 40 min
2 voturi
Mod de preparare
Tocati 2 catei de usturoi si pisati semintele de fenicul si de chimen. Incingeti uleiul de masline si sotati pentru 30 de secunde usturoiul cu cemintele pisate si restul de busuioc. Adaugati apoi fasolea fiarta bine si 900 ml apa si lasati la fiert 15 minute sau chiar mai mult, pana ce boabele de fasole se sfarama. Luati apoi de pe foc si le pasati bine sau folositi un blender. Asezonati, dupa gust, cu sare si piper. Serviti supa-crema rece cu parmezanul ras (optional) si salsa deasupra sau numai cu rosii stropite cu uleiul de masline lasate la rece si, neaparat, cu paine prajita. Best beans ever! :))
Pofta buna!