autor:

Alice Ciobanu

» » , Mancaruri cu legume si zarzavaturi, Supe de legume

Supa-crema de fasole

Autor: Alice Ciobanu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 22 iulie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Alice Ciobanu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 22 iulie 2011

Ingrediente
600 gr fasole fiarta, - ori fierbeti voi ori cumparati conserve, 900 ml apa, 4 catei de usturoi, 1 ceapa rosie (eu nu am folosit), 5 linguri ulei de masline, 4 rosii, 1 lingurita seminte de fenicul, 1 lingurita seminte de chimen, 3 linguri busuioc, sare, piper, 4 linguri parmezan ras (optional din punctul meu de vedere)

Dificultate: Redusa Timp: 1h 40 min

2 voturi

Mod de preparare

Pregatiti o salsa din rosii tocate marunt, ceapa tocata si 2 catei de usturoi tocat. Amestecati-le cu putin busuioc si 2 linguri ulei de masline si dati la rece. Asa zice reteta de baza, dar eu am tocat doar rosiile si le-am stropit cu putin ulei de masline si le-am dat la rece. Nu cred ca am schimbat radical gustul supei, doar ca n-am avut rabdare sa ma toc toate cele :P

Tocati 2 catei de usturoi si pisati semintele de fenicul si de chimen. Incingeti uleiul de masline si sotati pentru 30 de secunde usturoiul cu cemintele pisate si restul de busuioc. Adaugati apoi fasolea fiarta bine si 900 ml apa si lasati la fiert 15 minute sau chiar mai mult, pana ce boabele de fasole se sfarama. Luati apoi de pe foc si le pasati bine sau folositi un blender. Asezonati, dupa gust, cu sare si piper. Serviti supa-crema rece cu parmezanul ras (optional) si salsa deasupra sau numai cu rosii stropite cu uleiul de masline lasate la rece si, neaparat, cu paine prajita. Best beans ever! :))

Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Supa-crema de fasole" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Supe de legume
Supa crema de fasole (Sopa creme de feijao)

Supa crema de fasole (Sopa creme de feijao)

Punem intr-o oala sau cratita mai adanca la prajit usturoiul putin sfaramat in untul amestecat cu

26 voturi    5 comentarii
45 min
Supe de legume
Supa crema de pastarnac si fasole, o supa perfecta de toamna

Supa crema de pastarnac si fasole, o supa perfecta de toamna

Curatam pastarnacul de coaja, il spalam si il tăiem in fasii potrivit de mari. Fasolea o scurgem

0 voturi    0 comentarii
40 min
Supe de legume

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 40 %
999.99 lei
599.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • Mihaela11

    Mihaela11 (Chef de cuisine) , 23 iulie 2011

    Apetisanta!*****

  • Lia Maria

    Lia Maria (Chef de cuisine) , 23 iulie 2011

    Cred ca e foarte buna si aromata...

  • TeoBucatar

    TeoBucatar (Chef de cuisine) , 22 iulie 2011

    Tare buna ar fi o fasolica dupa atatea mancaruri cu carne!

Dificultate

Redusa

Timp

1h 40 min

2 voturi

Ingrediente

  • 600 gr fasole fiarta
  • - ori fierbeti voi ori cumparati conserve
  • 900 ml apa
  • 4 catei de usturoi
  • 1 ceapa rosie (eu nu am folosit)
  • 5 linguri ulei de masline
  • 4 rosii
  • 1 lingurita seminte de fenicul
  • 1 lingurita seminte de chimen
  • 3 linguri busuioc
  • sare
  • piper
  • 4 linguri parmezan ras (optional din punctul meu de vedere)

Raporteaza reteta

Retete
de Alice Ciobanu
Salată de leurdă

Salată de leurdă

Se spală bine leurda şi toate celelalte, se taie potrivit, se amestecă şi se stropeşte cu ulei

10 voturi    2 comentarii
30 min
Salate de legume
Aripi de raţă cu varză

Aripi de raţă cu varză

Se spală raţă şi se pune la fiert. Varza se toacă, se taie... cum o face fiecare pentru mâncarea

2 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Cighir a la "Ciobeni"

Cighir a la "Ciobeni"

Se spală foarte bine toate măruntaiele cu apă rece şi se taie în bucăţi potrivite. Rinichiul

3 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Aperitive cu carne

Mihaela11 (Chef de cuisine)

Apetisanta!*****

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Supe de legume

Supa crema de pastarnac si fasole, o supa perfecta de toamna Supa crema de pastarnac si fasole, o supa perfecta de toamna

Curatam pastarnacul de coaja, il spalam si il tăiem in fasii potrivit de mari. Fasolea o scurgem din conserva si o spalam sub jet

0 voturi    0 comentarii
40 min
Borsuri si Ciorbe
Supa-crema de dovleac si pere aurii Supa-crema de dovleac si pere aurii

Toamna nu este intreaga fara celebrele supe-creme din dovleac aromat si pere catifelate. Eu le prepar intotdeauna in varianta imbogatita

0 voturi    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Supa de mazare si cartofi cu busuioc