autor:

Alice Ciobanu

» » , Mancaruri cu legume si zarzavaturi, Supe de legume

Supa-crema de fasole

Autor: Alice Ciobanu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 22 iulie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Alice Ciobanu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 22 iulie 2011

Ingrediente
600 gr fasole fiarta, - ori fierbeti voi ori cumparati conserve, 900 ml apa, 4 catei de usturoi, 1 ceapa rosie (eu nu am folosit), 5 linguri ulei de masline, 4 rosii, 1 lingurita seminte de fenicul, 1 lingurita seminte de chimen, 3 linguri busuioc, sare, piper, 4 linguri parmezan ras (optional din punctul meu de vedere)

Dificultate: Redusa Timp: 1h 40 min

2 voturi

Mod de preparare

Pregatiti o salsa din rosii tocate marunt, ceapa tocata si 2 catei de usturoi tocat. Amestecati-le cu putin busuioc si 2 linguri ulei de masline si dati la rece. Asa zice reteta de baza, dar eu am tocat doar rosiile si le-am stropit cu putin ulei de masline si le-am dat la rece. Nu cred ca am schimbat radical gustul supei, doar ca n-am avut rabdare sa ma toc toate cele :P

Tocati 2 catei de usturoi si pisati semintele de fenicul si de chimen. Incingeti uleiul de masline si sotati pentru 30 de secunde usturoiul cu cemintele pisate si restul de busuioc. Adaugati apoi fasolea fiarta bine si 900 ml apa si lasati la fiert 15 minute sau chiar mai mult, pana ce boabele de fasole se sfarama. Luati apoi de pe foc si le pasati bine sau folositi un blender. Asezonati, dupa gust, cu sare si piper. Serviti supa-crema rece cu parmezanul ras (optional) si salsa deasupra sau numai cu rosii stropite cu uleiul de masline lasate la rece si, neaparat, cu paine prajita. Best beans ever! :))

Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Supa-crema de fasole" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Supe de legume
Supa crema de fasole cu usturoi copt la Slow Cooker Crock-Pot – de post

Supa crema de fasole cu usturoi copt la Slow Cooker Crock-Pot – de post

1. In primul rand lasam fasolea la hidratat aproximativ 12 ore. Ideal ar fi sa si schimbam apa in

0 voturi    0 comentarii
4h 20 min
Supe de legume
Supa-crema de linte si 4 tipuri de fasole

Supa-crema de linte si 4 tipuri de fasole

Intr-o cratita pe foc potrivit pune la fiert laptele impreuna cu cartofii dulci, ceapa rosie si rozmarinul.Lasa-le

3 voturi    1 comentariu
30 min
Supe de legume

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • Mihaela11

    Mihaela11 (Chef de cuisine) , 23 iulie 2011

    Apetisanta!*****

  • Lia Maria

    Lia Maria (Chef de cuisine) , 23 iulie 2011

    Cred ca e foarte buna si aromata...

  • TeoBucatar

    TeoBucatar (Chef de cuisine) , 22 iulie 2011

    Tare buna ar fi o fasolica dupa atatea mancaruri cu carne!

Dificultate

Redusa

Timp

1h 40 min

2 voturi

Ingrediente

  • 600 gr fasole fiarta
  • - ori fierbeti voi ori cumparati conserve
  • 900 ml apa
  • 4 catei de usturoi
  • 1 ceapa rosie (eu nu am folosit)
  • 5 linguri ulei de masline
  • 4 rosii
  • 1 lingurita seminte de fenicul
  • 1 lingurita seminte de chimen
  • 3 linguri busuioc
  • sare
  • piper
  • 4 linguri parmezan ras (optional din punctul meu de vedere)

Raporteaza reteta

Retete
de Alice Ciobanu
Salată de leurdă

Salată de leurdă

Se spală bine leurda şi toate celelalte, se taie potrivit, se amestecă şi se stropeşte cu ulei

10 voturi    2 comentarii
30 min
Salate de legume
Aripi de raţă cu varză

Aripi de raţă cu varză

Se spală raţă şi se pune la fiert. Varza se toacă, se taie... cum o face fiecare pentru mâncarea

2 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Cighir a la "Ciobeni"

Cighir a la "Ciobeni"

Se spală foarte bine toate măruntaiele cu apă rece şi se taie în bucăţi potrivite. Rinichiul

3 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Aperitive cu carne

Mihaela11 (Chef de cuisine)

Apetisanta!*****

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Supe de legume

Supa mexicana de rosii cu galuste de malai Supa mexicana de rosii cu galuste de malai

Boabele de porumb din conserva le trecem printr-un jet de apa rece, apoi le lasam in strecuratoare la scurs. Laptele il punem la fiert

0 voturi    0 comentarii
1h
Delicii sanatoase de la bloggeri
Supa crema de dovleac servita in paine Supa crema de dovleac servita in paine

Pregatesti intai maiaua din drojdie, ½ lingurita de zahar, 50 ml lapte caldut, 5 linguri faina. O lasi sa creasca 20 de minute,

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Borsuri si Ciorbe
Supa de dovleac cu legume in dovleac