autor:

valentina ionita

» » , Mancaruri cu legume si zarzavaturi, Supe de legume

SUPA-CREMA DE LEGUME CU CRUTOANE

Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 02 aprilie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 02 aprilie 2009

Ingrediente
Puteti folosi orice leguma sau zarzavat aveti si sa faceti combinatiile dorite., Eu fac aceasta supa-crema in tot timpul anului atat cu legume si zarzavaturi proaspete cat si congelate., , morcov,, fasole verde,mazare,ardei gras,rosii,gulie,sfecla rosie,cartofi,frunze de telina, verde., , sare,, putin ulei

Dificultate: Redusa Timp: 40 min

55 voturi

Mod de preparare

Legumele si zarzavaturile se curata,se spala,se taie marunt dupa caz si se pun la fiert in apa rece.
Cand sunt fierte se paseaza foarte bine prin strecuratoare.Ce ramane in strecuratoare nu se foloseste.Trebuie sa ramana o supa - crema clara,doar cu ceea ce iese prin strecuratoare prin pasare.
Adaugati zeama pana obtineti consistenta dorita,se potriveste de sare,piper,condimente,se pune putin ulei deasupra si se da intr-un clocot.
Se serveste calda sau rece cu crutoane.
Cubulete de paine se aseaza intr-o tava care se introduce la cuptor pana se intaresc si se transforma in crutoane.Atentie sa nu se arda.Sunt mai sanatoase decat crutoanele facute in ulei.

Daca nu tineti post puteti adauga putin unt.
Daca ti-a placut reteta noastra "SUPA-CREMA DE LEGUME CU CRUTOANE" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Supe de legume
Supa-crema de legume ( de post ) cu crutoane picante

Supa-crema de legume ( de post ) cu crutoane picante

Se curata si se spala legumele foarte bine, apoi se taie in bucati mai potrivite si se pun la fiert

10 voturi    2 comentarii
1h 30 min
Supe de legume
Supa crema de legume cu crutoane picante

Supa crema de legume cu crutoane picante

Se curata legumele, se spala, se taie bucati mari si se pun la fiert in 2,5 litri de apa rece cu

36 voturi    19 comentarii
40 min
Supe de legume

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 2 utilizatori Ai testat si tu reteta?
  • Doina  Varga

    Doina Varga (Chef de cuisine):

    La supa crema am folosit morcovi, cartofi, telina, dovlecei, ceapa, pastarnac. Am preparat o supa crema delicioasa. Felicitari!

  • Fara foto

    Claudia Hotea (Maestru bucatar):

    Bun bun! Mie imi place cu paine prajita atunci cand nu am timp sa fac crutoane.E la fel de delicioasa.

  • 11 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 01 iulie 2011

    Am pregatit si eu aceasta minunata supa,este un deliciu...

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 12 iulie 2010

    Va multumesc mult ...

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 12 iulie 2010

    O bunatate !

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 28 ianuarie 2010

      Va multumesc tuturor ...

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 01 octombrie 2009

      Va multumesc...

    • Doina  Varga

      Doina Varga (Chef de cuisine) , 30 septembrie 2009

      Delicioasa.

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 06 septembrie 2009

      Foarte gustoasa.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 22 august 2009

      Va multumesc pentru aprecierile,sfaturile si comentariile postate...

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 21 august 2009

      Foarte frumos! Felicitari!

    • Fara foto

      Scurtu Isaia-Danut (Chef de cuisine) , 30 iunie 2009

      E si mai super cind prajesti crutoanele sa pui la cuptor peste ele niste crengute de CIMBRU, ii da un gust super. Incearca !

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 02 aprilie 2009

      Am mancat in ardeal crutoane facute din aluat de taitei, coapte in cuptor, servite in supa. Deliciose

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

40 min

55 voturi

Ingrediente

  • Puteti folosi orice leguma sau zarzavat aveti si sa faceti combinatiile dorite.
  • Eu fac aceasta supa-crema in tot timpul anului atat cu legume si zarzavaturi proaspete cat si congelate.
  • morcov,
  • fasole verde,mazare,ardei gras,rosii,gulie,sfecla rosie,cartofi,frunze de telina, verde.
  • sare,
  • putin ulei

Raporteaza reteta

Retete
de valentina ionita
Rulada din omleta

Rulada din omleta

Fiecare omleta se face din 2 oua .Se bat cele 2 oua cu putin piper ,condimente, se amesteca cu putin

48 voturi    4 comentarii
40 min
Aperitive cu oua
Mucenici  de post la cuptor

Mucenici de post la cuptor

Din faina,drojdie,sare,zahar,margarina,ulei,apa minerala se framanta un aluat potrivit,nu foarte

95 voturi    32 comentarii
1h 30 min
Retete de post
Mucenici dobrogeni de post  fierti cu zeama si multa nuca

Mucenici dobrogeni de post fierti cu zeama si multa nuca

La 250 g mucenici se pun cam 2,5l apa la fiert. Se da apa in clocot cu zahar sau miere dupa gust,

74 voturi    17 comentarii
25 min
Retete de post

constanta proca (Chef de cuisine)

Am pregatit si eu aceasta minunata supa,este un deliciu...

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Supe de legume

Supa crema de mazare cu jambon Supa crema de mazare cu jambon

In vasul cu unt, pe foc, se pun toate legumele curatate, spalate, taiate, mazarea, 1 lingurita cu sare, iar dupa ce s-au inmuiat,se

0 voturi    0 comentarii
50 min
Delicii sanatoase de la bloggeri
Supa de ceapa Supa de ceapa

Se pune untul la topit in care se caleste ceapa taiata cubulete si usturoiul intreg (sa nu se arda). Se lasa la calit pana ceapa devine

0 voturi    0 comentarii
40 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Supa-crema de sparanghel cu ou moale si paine prajita