autor:

LUMINITA

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Supa crema de porumb

Autor: LUMINITA (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 08 aprilie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: LUMINITA (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 08 aprilie 2009

Ingrediente
100 gr malai grisat, sare, 40 g parmezan, 4 linguri de unt, 1 ceapa, 1 catel de usturoi, 400 g boabe de porumb, 500 ml lapte, 200 gr branza topita cu smantana, 100 ml smantana, piper, 4 linguri rosii bucati, 100 g somon

Dificultate: Redusa Timp: 25 min

1 vot

Mod de preparare

Fierbeti malaiul in jumatate de litru de apa clocotita cu sare, acoperiti vasul si lasati mamaliga sa se umfle. Adaugati parmezanul si 2 linguri de unt, apoi intindeti-o pe un fund de bucatarie tapetat, in prealabil, cu folie.

Taiati ceapa si usturoiul si caliti-le in unt. Adaugati porumbul si laptele. Fierbeti cca. 10 minute si pasati 3/4 din cantitate.

Adaugati branza topita si smantana, apoi condimentati supa. Taiati mamaliga cubulete si adaugati-le in supa, impreuna cu bucatile de somon si rosiile.

Eventual, ornati-o cu verdeata. Pofta buna va doresc!
Daca ti-a placut reteta noastra "Supa crema de porumb" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Supa crema de porumb cu chimen

Supa crema de porumb cu chimen

Incingeti uleiul la foc mediu spre mare intr-o cratita mare si adanca. Adaugati porumbul, apoi

7 voturi    6 comentarii
1h 10 min
Supe de legume
Supa-crema de porumb

Supa-crema de porumb

Ceapa,tocata marunt,se prajeste(sa fie colorata,putin) in cele 3 linguri de ulei;se pune,apoi,peste

9 voturi    11 comentarii
2h
Supe de legume

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 12 august 2010

    Merita incercata !

  • Fara foto

    nedelcu cristina (Chef de cuisine) , 22 aprilie 2009

    Mie imi place si un ou doua prin ea. Asa mininca chinezii.

Dificultate

Redusa

Timp

25 min

1 vot

Ingrediente

  • 100 gr malai grisat
  • sare
  • 40 g parmezan
  • 4 linguri de unt
  • 1 ceapa
  • 1 catel de usturoi
  • 400 g boabe de porumb
  • 500 ml lapte
  • 200 gr branza topita cu smantana
  • 100 ml smantana
  • piper
  • 4 linguri rosii bucati
  • 100 g somon

Raporteaza reteta

Retete
de LUMINITA
Mirinda

Mirinda

Blatul: se face ca si la reteta de "chec simplu", numai ca se pune in tava patrata sau dreptunghiulara

2 voturi    1 comentariu
1h
Prajituri

constanta proca (Chef de cuisine)

Merita incercata !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Varza cu carne de pui, la cuptor Varza cu carne de pui, la cuptor

Atunci cand e posibil, se poate pune cu o seara inainte carnea la macerat intr-un sos de mustar, sos de soia, praf de usturoi si ulei. Pentru

0 voturi    0 comentarii
3h 30 min
Mancaruri cu carne
Ciorba de pasare, acrita cu zeama de varza Ciorba de pasare, acrita cu zeama de varza

Pentru ca suntem in sezonul rece, am pregatit ciorba de pasare, acrita cu zeama de varza. Mod de preparare: Se pune la fiert, intr-o

1 vot    2 comentarii
1h
Borsuri si Ciorbe
Reteta de primavara cu cartofi copti