autor:

Vekas

» » Spume si creme dulci

Supa-crema de sampanie pentru Revelion

Autor: Vekas (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 28 decembrie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Vekas (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 28 decembrie 2010

Ingrediente
(pentru 12 portii):, , 3 sticle de sampanie,, 6 linguri praf de budinca de vanilie,, 10 linguri amidon alimentar,, 10 cuisoare,, 15 linguri zahar,, 8 albusuri ,, 2 bucati scortisoara,, 3 lamai,, frunze de lamaita pentru decor

Dificultate: Redusa Timp: 25 min

1 vot

Mod de preparare

1.Se rad de coaja lamaile, apoi se extrage sucul celor 3 lamai.
2.Se fierbe scortisoara cu cuisoarele, cu sucul de lamaie, cu putina apa (cca.2 linguri) si cu 2 linguri de zahar. Se incalzeste sampania si se adauga sucul rezultat din fierberea ingredientelor de mai sus.
3.Se prepara bulgarii de spuma:se bat albusurile spuma cu restul de zahar,se adauga coaja rasa de lamaie, apoi se iau cu lingura bulgari de spuma si se fierb in apa .Se scot cu spumiera si se pastreaza pana la servire.
4.Se amesteca praful de budinca cu amidonul si putina apa rece pana acestea se uniformizeaza si se introduce compozitia in supa de sampanie.Se amesteca, se pune pe foc mic si se lasa sa se ingroase putin. Se varsa in boluri de portelan, se orneaza cu bulgari de spuma si frunzulite de lamaita.
Daca ti-a placut reteta noastra "Supa-crema de sampanie pentru Revelion" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Spume si creme dulci
Tarta cu mere

Tarta cu mere

Pentru aluat, amesteca faina cu zaharul, praful de copt si bicarbonatul.Se incorporeaza apoi untul

4 voturi    3 comentarii
1h
Spume si creme dulci
Cosulete cu ciocolata

Cosulete cu ciocolata

Incalzeste cuptorul la 200ᵒC. Pentru cosulete, unge cu unt si tapeteaza cu faina o tava de 12

4 voturi    6 comentarii
30 min
Spume si creme dulci

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

25 min

1 vot

Ingrediente

  • (pentru 12 portii):
  • 3 sticle de sampanie,
  • 6 linguri praf de budinca de vanilie,
  • 10 linguri amidon alimentar,
  • 10 cuisoare,
  • 15 linguri zahar,
  • 8 albusuri ,
  • 2 bucati scortisoara,
  • 3 lamai,
  • frunze de lamaita pentru decor

Raporteaza reteta

Retete
de Vekas
TORT LINZER CU CIRESE

TORT LINZER CU CIRESE

1.Se amesteca faina cu zaharul praf,untul, putina sare si galbenusul de ou.Aluatul obtinut se pune

3 voturi    4 comentarii
1h
Dulciuri diverse
BILUTE DE COCOS

BILUTE DE COCOS

1.Se pune laptele la fiert si se adauga 150g.nuca de cocos.Se ia de pe foc si se lasa la racit. 2.Se

3 voturi    5 comentarii
1h
Dulciuri diverse
STRUDEL CU VISINE

STRUDEL CU VISINE

1. Se amesteca untul cu zaharul vanilat, coaja de lamaie si putina scortisoara, pina cind amestecul

11 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse
Adauga reteta
Retete

din Spume si creme dulci

Terci cu fulgi de ovaz si fructe Terci cu fulgi de ovaz si fructe

Imi pare rau, nu este frumos cuvantul terci, dar nu am gasit ceva mai potrivit. Se pun in robotul de bucatarie toate ingredientele,

0 voturi    0 comentarii
15 min
Budinci
Panna cotta Panna cotta

Gelatina se hidrateaza în apă rece. Se crestează batonul de vanilie şi se scoate miezul cu vârful cuţitului. Batonul,

0 voturi    0 comentarii
20 min
Budinci
Sorbet parfumat de capsuni