autor:

Vekas

» » Spume si creme dulci

Supa-crema de sampanie pentru Revelion

Autor: Vekas (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 28 decembrie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Vekas (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 28 decembrie 2010

Ingrediente
(pentru 12 portii):, , 3 sticle de sampanie,, 6 linguri praf de budinca de vanilie,, 10 linguri amidon alimentar,, 10 cuisoare,, 15 linguri zahar,, 8 albusuri ,, 2 bucati scortisoara,, 3 lamai,, frunze de lamaita pentru decor

Dificultate: Redusa Timp: 25 min

1 vot

Mod de preparare

1.Se rad de coaja lamaile, apoi se extrage sucul celor 3 lamai.
2.Se fierbe scortisoara cu cuisoarele, cu sucul de lamaie, cu putina apa (cca.2 linguri) si cu 2 linguri de zahar. Se incalzeste sampania si se adauga sucul rezultat din fierberea ingredientelor de mai sus.
3.Se prepara bulgarii de spuma:se bat albusurile spuma cu restul de zahar,se adauga coaja rasa de lamaie, apoi se iau cu lingura bulgari de spuma si se fierb in apa .Se scot cu spumiera si se pastreaza pana la servire.
4.Se amesteca praful de budinca cu amidonul si putina apa rece pana acestea se uniformizeaza si se introduce compozitia in supa de sampanie.Se amesteca, se pune pe foc mic si se lasa sa se ingroase putin. Se varsa in boluri de portelan, se orneaza cu bulgari de spuma si frunzulite de lamaita.
Daca ti-a placut reteta noastra "Supa-crema de sampanie pentru Revelion" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Spume si creme dulci
Crema de vanilie

Crema de vanilie

Punem laptele cu un praf de sare in craticioara care nu lipeste. Când s-a înfierbântat,

0 voturi    1 comentariu
20 min
Spume si creme dulci
Pudding fondant de ciocolata cu cafea

Pudding fondant de ciocolata cu cafea

1. Incalzeste cuptorul la 200ᵒC.Unge cu unt 6 vase mici termorezistente sau o tava de 12 briose. 2. Topeste

7 voturi    8 comentarii
30 min
Spume si creme dulci

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 15 %
269.99 lei
229.49 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

25 min

1 vot

Ingrediente

  • (pentru 12 portii):
  • 3 sticle de sampanie,
  • 6 linguri praf de budinca de vanilie,
  • 10 linguri amidon alimentar,
  • 10 cuisoare,
  • 15 linguri zahar,
  • 8 albusuri ,
  • 2 bucati scortisoara,
  • 3 lamai,
  • frunze de lamaita pentru decor

Raporteaza reteta

Retete
de Vekas
TORT LINZER CU CIRESE

TORT LINZER CU CIRESE

1.Se amesteca faina cu zaharul praf,untul, putina sare si galbenusul de ou.Aluatul obtinut se pune

3 voturi    4 comentarii
1h
Dulciuri diverse
BILUTE DE COCOS

BILUTE DE COCOS

1.Se pune laptele la fiert si se adauga 150g.nuca de cocos.Se ia de pe foc si se lasa la racit. 2.Se

3 voturi    5 comentarii
1h
Dulciuri diverse
STRUDEL CU VISINE

STRUDEL CU VISINE

1. Se amesteca untul cu zaharul vanilat, coaja de lamaie si putina scortisoara, pina cind amestecul

11 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Spume si creme dulci

Jeleu din struguri Kis Mis Jeleu din struguri Kis Mis

Am curatat boabele de struguri, am indepartat coditele, apoi i-am trecut sub jet de apa rece. Am pus boabele de struguri la fiert cu

0 voturi    0 comentarii
45 min
Conserve si muraturi
Pasta de porumbe (poroambe) Pasta de porumbe (poroambe)

Bobitele de porumbe se curata de codite si se spala in mai multe ape reci. Se acopera cu apa si se fierb cca 15-20 minute de la primul

0 voturi    0 comentarii
45 min
Conserve si muraturi
Mousse de ciocolata