autor:

Vekas

» » Spume si creme dulci

Supa-crema de sampanie pentru Revelion

Autor: Vekas (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 28 decembrie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Vekas (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 28 decembrie 2010

Ingrediente
(pentru 12 portii):, , 3 sticle de sampanie,, 6 linguri praf de budinca de vanilie,, 10 linguri amidon alimentar,, 10 cuisoare,, 15 linguri zahar,, 8 albusuri ,, 2 bucati scortisoara,, 3 lamai,, frunze de lamaita pentru decor

Dificultate: Redusa Timp: 25 min

1 vot

Mod de preparare

1.Se rad de coaja lamaile, apoi se extrage sucul celor 3 lamai.
2.Se fierbe scortisoara cu cuisoarele, cu sucul de lamaie, cu putina apa (cca.2 linguri) si cu 2 linguri de zahar. Se incalzeste sampania si se adauga sucul rezultat din fierberea ingredientelor de mai sus.
3.Se prepara bulgarii de spuma:se bat albusurile spuma cu restul de zahar,se adauga coaja rasa de lamaie, apoi se iau cu lingura bulgari de spuma si se fierb in apa .Se scot cu spumiera si se pastreaza pana la servire.
4.Se amesteca praful de budinca cu amidonul si putina apa rece pana acestea se uniformizeaza si se introduce compozitia in supa de sampanie.Se amesteca, se pune pe foc mic si se lasa sa se ingroase putin. Se varsa in boluri de portelan, se orneaza cu bulgari de spuma si frunzulite de lamaita.
Daca ti-a placut reteta noastra "Supa-crema de sampanie pentru Revelion" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Spume si creme dulci
Sorbet parfumat de capsuni

Sorbet parfumat de capsuni

Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare.Se adauga apoi treptat zaharul pudra si zaharul vanilat,

12 voturi    9 comentarii
30 min
Spume si creme dulci
Sufleu de portocale

Sufleu de portocale

Înainte de a prepara acest desert de origine francezã, trebuie tinut cont de câteva trucuri...

8 voturi    6 comentarii
30 min
Spume si creme dulci

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

25 min

1 vot

Ingrediente

  • (pentru 12 portii):
  • 3 sticle de sampanie,
  • 6 linguri praf de budinca de vanilie,
  • 10 linguri amidon alimentar,
  • 10 cuisoare,
  • 15 linguri zahar,
  • 8 albusuri ,
  • 2 bucati scortisoara,
  • 3 lamai,
  • frunze de lamaita pentru decor

Raporteaza reteta

Retete
de Vekas
TORT LINZER CU CIRESE

TORT LINZER CU CIRESE

1.Se amesteca faina cu zaharul praf,untul, putina sare si galbenusul de ou.Aluatul obtinut se pune

3 voturi    4 comentarii
1h
Dulciuri diverse
BILUTE DE COCOS

BILUTE DE COCOS

1.Se pune laptele la fiert si se adauga 150g.nuca de cocos.Se ia de pe foc si se lasa la racit. 2.Se

3 voturi    5 comentarii
1h
Dulciuri diverse
STRUDEL CU VISINE

STRUDEL CU VISINE

1. Se amesteca untul cu zaharul vanilat, coaja de lamaie si putina scortisoara, pina cind amestecul

11 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Spume si creme dulci

Panna cotta cu limoncello si jeleu de fructe de padure Panna cotta cu limoncello si jeleu de fructe de padure

Se pun 3 foi de gelatina la inmuiat in apa rece. Cand gelatina s-a inmuiat, se amesteca cu putina apa calda ca sa de dizolve complet. Intr-o

0 voturi    0 comentarii
3h
Dulciuri diverse
Budinca de chia cu ananas caramelizat Budinca de chia cu ananas caramelizat

Se pune laptele la fiert. Cand laptele este fiert, se ia de pe foc si se amesteca cu smantana lichida, pasta de vanilie si trei linguri

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Budinci
Dulceata din merisoare padurete