autor:

dicarmencitta1957

» » Supe de legume

Supa crema din creveti

Autor: dicarmencitta1957 (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 26 octombrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: dicarmencitta1957 (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 26 octombrie 2009

Ingrediente
300 gr cozi de creveti (intregi)., smantana dulce - 250 ml., un cartof mare., 1 ceapa rosie., 2 morcovi., 1 radacina de telina., 1 radacina de pastarnac., 1/2 razatura de chilli., 1 lingura cognac., sare (vegeta fara sare), piper proaspat macinat., cateva frunzulite de menta pentru decor.

Dificultate: Redusa Timp: 1h 20 min

4 voturi

Mod de preparare

Legumele curatate se fierb in apa cu sare. Se scot pe o farfurie. In apa noua cu sare adusa la fierbere, cam cat sa-i acopere cu un deget, se pun crevetii spalati si se fierb circa 4 minute impreuna cu fulgii de chilli macinati in rasnita. Nu am vrut sa folosesc supa de legume deoarce crema am dorit sa pastreze doar flavor-ul crustaceilor. Se scot cu o spumiera crevetii si se curata de crusta. Pastrati cateva bucati intregi pentru decor.Ceapa dulce si cartoful impreuna cu crevetii curatati, icrele lor delicioase (aproape o lingura de data aceasta) se pun intr-o cantitate mica din apa in care au fiert crevetii si se paseaza fin cu mixerul vertical. Se aduga restul de supa de creveti, se ingroasa cu smantana dulce pusa din belsug, se omogenizeaza si se fierb impreuna doua minute pe foc foarte foarte mic impreuna cu lingurita de cognac. Se stinge focul si se pun legumele fierte (morcovul si radacina de telina taiate bucati). Se poate asezona cu frunze verzi de "patrunjel chinezesc" - coriandru, sau patrunjel. Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Supa crema din creveti" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Supe de legume
Supa de ceapa frantuzeasca

Supa de ceapa frantuzeasca

Am poftit de mult la supa de ceapa in stil frantuzesc. Ce-i drept, nu am avut termen de comparatie,

0 voturi    2 comentarii
2h
Supe de legume
Supa crema de legume cu ghimbir

Supa crema de legume cu ghimbir

In meniul pentru concurs,vin cu aceasta supa,gustoasa dar mai ales foarte sanatoasa! Toate legumele

2 voturi    0 comentarii
1h
Supe de legume

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 14 iulie 2010

    Cred ca este o bunatate !

  • mariana scarlat

    mariana scarlat (Chef de cuisine) , 26 octombrie 2009

    Ce delicatese faci tu, Carmen! Minunată!

Dificultate

Redusa

Timp

1h 20 min

4 voturi

Ingrediente

  • 300 gr cozi de creveti (intregi).
  • smantana dulce - 250 ml.
  • un cartof mare.
  • 1 ceapa rosie.
  • 2 morcovi.
  • 1 radacina de telina.
  • 1 radacina de pastarnac.
  • 1/2 razatura de chilli.
  • 1 lingura cognac.
  • sare (vegeta fara sare)
  • piper proaspat macinat.
  • cateva frunzulite de menta pentru decor.

Raporteaza reteta

Retete
de dicarmencitta1957
Tort Tiramisu

Tort Tiramisu

500 ml frisca lichida se bate cu mixerul,la care adaugi o lingura de zahar si un pliculet de zahar

40 voturi    13 comentarii
1h
Torturi
Tort de lamaie cu blat de ciocolata

Tort de lamaie cu blat de ciocolata

Eu cumpar blatul pentru ca niciodata, nu imi iese perfect si mai ales mare si dreptunghiular. Crema

17 voturi    11 comentarii
30 min
Torturi
Supa crema de ciuperci.

Supa crema de ciuperci.

Se taie cubulete ceapa si telina. Intr-o oala de 3 l se topeste untul la foc mediu si se adauga ceapa,

23 voturi    9 comentarii
45 min
Supe de legume

constanta proca (Chef de cuisine)

Cred ca este o bunatate !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Supe de legume

Supa crema de spanac si coaste de miel Supa crema de spanac si coaste de miel

Pentru inceput, se curata coastele de pielite, se taie bucati, se spala bine, si se lasa la scurs pe un servet absorbant. Punem coastele

0 voturi    0 comentarii
2h
Retete de Pasti
Ciorba de dovlecei Ciorba de dovlecei

Legumele se curata si se spala, apoi se taie cubulete. Se calesc legumele, in afara de dovlecei. Se toarna 2 litri de apa in oala

0 voturi    0 comentarii
30 min
Borsuri si Ciorbe
Supa frantuzeasca de ceapa