Fiind in perioada postului m-am gandit sa pregatesc ceva rapid, usor si sanatos...Uitandu-ma prin frigider sa vad ce pot pregati pentru astazi mi-a venit ideea sa prepar o supita, iar aceasta supa-crema verde a iesit delicioasa si v-o recomand cu mare drag.
Prazul se curata , se taie capatul alb de la varf şi capatul gros cu multe frunze ,se spala si se taie rondele .Ceapa uscata,ceapa verde si usturoiul verde se curata,se spala si se toaca marunt.Spanacul si salata verde se spala si se lasa la scurs.Ardeiul gras sau capia se spala,se indeparteaza cotorul,semintele si se taie fideluta.Mazarea proaspata sau congelata se spala, se pune la fiert impreuna cu ardeiul, prazul,ceapa si usturoiul. Daca mazarea este fiarta in prealabil (la borcan) se adauga abia dupa ce ardeiul,ceapa si usturoiul au fiert si se mai fierb cateva minute impreuna.In momentul in care mazarea,ceapa,usturoiul ,ardeiul au fiert se adauga spanacul si salata.
Dupa ce au fiert suficient se vor pasa foarte bine ,iar supa – crema obtinuta se va strecura pentru a se obtine o supa - crema fina .Se vor adauga 2 linguri de ulei,sare,piper dupa gust , putina apa fiarta dupa caz (in functie de consistenta dorita) si se mai reincalzeste putin. La sfarsit se adauga patrunjel tocat dupa gust si se serveste cu crutoane.
Feliile de paine se taie in cubulete mici .Acestea se aseaza intr-o tava si se introduc la cuptor pana se intaresc putin,dupa care se opreste focul si se mai lasa tava in cuptor 10-15 minute.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii