autor:

valentina ionita

» » Supe de legume

Supa-crema ecologica cu crutoane

Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 03 iunie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 03 iunie 2010

Ingrediente
2 buc.praz, o legatura ceapa verde, jum.ceapa uscata sau o ceapa mica, o legatura usturoi verde, 500 g spanac proaspat sau congelat, 1-2 buc. salata verde, 1-2 buc.ardei gras sau capia de culoare verde proaspat sau congelat, un borcan de mazare conservata,congelata sau mazare proaspata, patrunjel verde tocat dupa gust, 2 linguri ulei, 5 felii de paine pentru crutoane, ardei iute

Dificultate: Redusa Timp: 50 min

11 voturi

Mod de preparare

Fiind in perioada postului m-am gandit sa pregatesc ceva rapid, usor si sanatos...Uitandu-ma prin frigider sa vad ce pot pregati pentru astazi mi-a venit ideea sa prepar o supita, iar aceasta supa-crema verde a iesit delicioasa si v-o recomand cu mare drag.



Prazul se curata , se taie capatul alb de la varf şi capatul gros cu multe frunze ,se spala si se taie rondele .Ceapa uscata,ceapa verde si usturoiul verde se curata,se spala si se toaca marunt.Spanacul si salata verde se spala si se lasa la scurs.Ardeiul gras sau capia se spala,se indeparteaza cotorul,semintele si se taie fideluta.Mazarea proaspata sau congelata se spala, se pune la fiert impreuna cu ardeiul, prazul,ceapa si usturoiul. Daca mazarea este fiarta in prealabil (la borcan) se adauga abia dupa ce ardeiul,ceapa si usturoiul au fiert si se mai fierb cateva minute impreuna.In momentul in care mazarea,ceapa,usturoiul ,ardeiul au fiert se adauga spanacul si salata.



Dupa ce au fiert suficient se vor pasa foarte bine ,iar supa – crema obtinuta se va strecura pentru a se obtine o supa - crema fina .Se vor adauga 2 linguri de ulei,sare,piper dupa gust , putina apa fiarta dupa caz (in functie de consistenta dorita) si se mai reincalzeste putin. La sfarsit se adauga patrunjel tocat dupa gust si se serveste cu crutoane.



Feliile de paine se taie in cubulete mici .Acestea se aseaza intr-o tava si se introduc la cuptor pana se intaresc putin,dupa care se opreste focul si se mai lasa tava in cuptor 10-15 minute.
Daca ti-a placut reteta noastra "Supa-crema ecologica cu crutoane" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Supe de legume
Supa minestrone fara carne

Supa minestrone fara carne

Se fierb mai intai boabele spalate bine si scurse in trei ape. Se adauga apoi celelalte legume, spalate,

9 voturi    3 comentarii
1h 20 min
Supe de legume
GAZPACHO REINVENTAT

GAZPACHO REINVENTAT

Pentru supa: - fierbi toate zarzavaturile in apa cu sare; - cand sunt fierte,le strecori si

0 voturi    0 comentarii
1h
Supe de legume

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 7 comentarii
  • Fara foto

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 12 iulie 2010

    Multumesc mult...

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 12 iulie 2010

    Tare buna mai este ...

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 05 iunie 2010

    Ma bucur ca va place ...Multumesc Elena,Camelia ...

    • Camelia Grosu

      Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 05 iunie 2010

      Foarte sanatoasa.

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 04 iunie 2010

      gustoasa si sanatoasa!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 04 iunie 2010

      Multumesc mult Alina...

    • ALINA BANICA

      ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 03 iunie 2010

      Este...tare verde! Si eu o fac in mod asemanator...foarte gustoasa!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

50 min

11 voturi

Ingrediente

  • 2 buc.praz
  • o legatura ceapa verde
  • jum.ceapa uscata sau o ceapa mica
  • o legatura usturoi verde
  • 500 g spanac proaspat sau congelat
  • 1-2 buc. salata verde
  • 1-2 buc.ardei gras sau capia de culoare verde proaspat sau congelat
  • un borcan de mazare conservata,congelata sau mazare proaspata
  • patrunjel verde tocat dupa gust
  • 2 linguri ulei
  • 5 felii de paine pentru crutoane
  • ardei iute

Raporteaza reteta

Retete
de valentina ionita
Rulada din omleta

Rulada din omleta

Fiecare omleta se face din 2 oua .Se bat cele 2 oua cu putin piper ,condimente, se amesteca cu putin

48 voturi    4 comentarii
40 min
Aperitive cu oua
Mucenici  de post la cuptor

Mucenici de post la cuptor

Din faina,drojdie,sare,zahar,margarina,ulei,apa minerala se framanta un aluat potrivit,nu foarte

95 voturi    32 comentarii
1h 30 min
Retete de post
Mucenici dobrogeni de post  fierti cu zeama si multa nuca

Mucenici dobrogeni de post fierti cu zeama si multa nuca

La 250 g mucenici se pun cam 2,5l apa la fiert. Se da apa in clocot cu zahar sau miere dupa gust,

74 voturi    17 comentarii
25 min
Retete de post

valentina ionita (Chef de cuisine)

Multumesc mult...

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Supe de legume

Supa crema de dovleac cu fructe Supa crema de dovleac cu fructe

Dovleacul curatat de coaja si seminte, taiat cubulete, la fel si fructele, ceapa, morcovul si telina, lamaita spalata, toate se adauga

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Borsuri si Ciorbe
Supa mexicana de rosii cu galuste de malai Supa mexicana de rosii cu galuste de malai

Boabele de porumb din conserva le trecem printr-un jet de apa rece, apoi le lasam in strecuratoare la scurs. Laptele il punem la fiert

1 vot    0 comentarii
1h
Delicii sanatoase de la bloggeri
Gazpacho