autor:

Alice85

» » Mancaruri cu peste

Supa cu scoici si creveti.

Autor: Alice85 (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Spania


    Reteta postata pe: 04 martie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Alice85 (Chef de cuisine)   
Specific:  

Spania


Reteta postata pe: 04 martie 2010

Ingrediente
18 creveti(congelati cruzi) 20 scoici de riu 1 borcan naut fiert(400 gr) 1 ardei gras rosu 1 praz 1 ardei verde 2 catei usturoi 1 ciusca uscata 1 lingurita boia dulce 50 ml vin alb 1 foaie de dafin sare 50 ml ulei masline 4 pahare cu supa de peste sau apa.

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

21 voturi

Mod de preparare

Facem o prajeala din :-praz -ardei rosu si verde- catei de usturoi, in uleiul incins (toate taiate marunt). Adaugam ciusca uscata rupta in citeva bucati(fara seminte),sare,invirtim si lasam pe foc 1 minut dupa care se dauga vinul si cu ajutorul mixerului de brat vertical mixam pana nu se mai vad bucatele de la prajeala. Punem iar pe foc si adaugam cele 4 pahare cu supa sau apa(eu am pus apa) ,lasam sa fiarba 5-10 min,luam spuma,apoi adaugam sciocile de riu ,creveti ,lingurita de boia dulce si nautul scurs de zeama din borcan si trecut prin-trun jet de apa rece . Lasam sa fiarba 25-30 minute la focul mic ,mai adaugam sare daca este necesar . Servim cu salata . Pofta Buna.Este o supa delicioasa!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Supa cu scoici si creveti." nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu peste
Macrou cu sos de rosii la cuptor

Macrou cu sos de rosii la cuptor

Curatam pestele de intestine, indepartam capetele, cozile si aripioarele si il spalam foarte bine

40 voturi    8 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu peste
Plachie de cod

Plachie de cod

Pestele se taie in felii , se da prin faina amestecata cu boia si se frige in uleiul incins, 2 minute

4 voturi    4 comentarii
30 min
Mancaruri cu peste

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • ana catalina focsa

    ana catalina focsa (Chef de cuisine):

    E un deliciu aceasta supa.Un pic elaborioasa dar se merita ,mai ales pt persoanele carora le plac fructele de mare.Acelasi stil de reteta folosesc si eu numai ca o fac des de tot! Felicitari!

  • 17 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Fulea Ioana , 10 mai 2015

    arata ca o tocanita :( nu nu nu !!!

  • Lucica

    Lucica (Chef de cuisine) , 15 iulie 2012

    ``Lasam sa fiarba 25-30 minute'' dupa ce ai pus crevetii..... ma faci sa rad..

  • Alice85

    Alice85 (Chef de cuisine) , 11 martie 2010

    MUltumesc frumos.

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 09 martie 2010

      Arata tare bine! Nu am mancat niciodata.

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 05 martie 2010

      Super aromata si prezentare foarte eleganta! Imi plac foarte mult fructele de mare.

    • Alice85

      Alice85 (Chef de cuisine) , 05 martie 2010

      Cu siguranta iti place Camelia.

    • Camelia Grosu

      Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 05 martie 2010

      O singura data am mancat fructe de mare si nu mi-au placut ca aveau multa maioneza. Dupa cate vad supica ta arata bine. Oare mi-ar placea?Laude vad ca sunt destule.

    • Alice85

      Alice85 (Chef de cuisine) , 05 martie 2010

      MUltumesc fetelor.

    • panseluta

      panseluta (Chef de cuisine) , 05 martie 2010

      mi e imi plac mult fructele de mare,dar nu ma omor dupa supe.dar pare buna si prezentarea e frumoasa

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 04 martie 2010

      Felicitari!!!!!!!ce bine arata,si ce pofta mi-ai facut!ai votul meu.salvat.

    • Alice85

      Alice85 (Chef de cuisine) , 04 martie 2010

      Asa este, ana catalina focsa este delicioasa.

    • Alice85

      Alice85 (Chef de cuisine) , 04 martie 2010

      Ma bucur ca va place......intr-adevar este delicioasa.

    • violette

      violette (Chef de cuisine) , 04 martie 2010

      woow!!!! Alice, supa ta arata tare bine, nu am mancat niciodata.O sa salvez reteta si sigur o sa incerc si eu!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 04 martie 2010

      E o nebunie supica ta...Mi-ai facut o pofta...pacat ca suntem in post,dar am salvat reteta...

    • joly-gina

      joly-gina (Chef de cuisine) , 04 martie 2010

      arata super nu am mancat niciodata

    • Alice85

      Alice85 (Chef de cuisine) , 04 martie 2010

      Ma bucur :)) Nadia,ca-ti place.

    • NADIA MARIA

      NADIA MARIA (Chef de cuisine) , 04 martie 2010

      Imi place tare mult supica asta.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

21 voturi

Ingrediente

  • 18 creveti(congelati cruzi) 20 scoici de riu 1 borcan naut fiert(400 gr) 1 ardei gras rosu 1 praz 1 ardei verde 2 catei usturoi 1 ciusca uscata 1 lingurita boia dulce 50 ml vin alb 1 foaie de dafin sare 50 ml ulei masline 4 pahare cu supa de peste sau apa.

Raporteaza reteta

Retete
de Alice85
Empanada de ton

Empanada de ton

Scoatem foile din congelator si lasam 10 min sa se dezghete. Intre timp, punem cuptorul la 180 de

12 voturi    2 comentarii
25 min
Paste si pizza
Tort de ciocolata

Tort de ciocolata

Prepararea blatului: 1- punem cuptorul la incalzit la 170 grade, caldura sus si jos . 2- batem

25 voturi    19 comentarii
1h
Torturi
Tocino de cielo

Tocino de cielo

Se fierbe apa cu zaharul, zaharul vanilat si lamiia pina ce se ingrosa (se fierbe cam vreo 15 min)

120 voturi    32 comentarii
30 min
Spume si creme dulci

Lucica (Chef de cuisine)

``Lasam sa fiarba 25-30 minute'' dupa ce ai pus crevetii..... ma faci sa rad..

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu peste

Plachie cu peste file Plachie cu peste file

Intr-un vas yena, aranjam straturi de legume, ardeii taiati cuburi sau fasii, rosii felii subtiri, ceapa solzi subtiri, le stropim cu

0 voturi    0 comentarii
1h 25 min
Mancaruri cu peste
Tarta cu ton si legume Tarta cu ton si legume

Pregatim intai legumele pentru umplutura. Taiem ardeii cuburi si ceapa si le calim in cele 2 linguri de ulei pana se inmoaie putin. Patrunjelul

1 vot    0 comentarii
1h 15 min
Aperitive
File de Pangasius pe grill cu amestec de legume