autor:

strumfii bucatari

» » , , Mancaruri cu legume si zarzavaturi, Supe de carne, Supe de legume

Supa cu taitei

Autor: strumfii bucatari (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 19 mai 2017

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: strumfii bucatari (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 19 mai 2017

Ingrediente
pentru supa, , 1 piept de pui, 1 morcov ras, 1 păstârnac, 1 ţelină mică, 1 ceapă mare, sare, piper, 3 linguri de ulei, pătrunjel verde, 2 dovlecei rasi, , Pentru tăiţei, 1 ou, făină cât cuprinde, 1 praf de sare

Dificultate: Medie Timp: 1h 10 min

2 voturi

Mod de preparare

Taiem pieptul de pui bucatele mici si il punem la fiert, in apa rece cu sare.



Spalam legumele. Taiem telina, ceapa si pastarnac marunt. Dovleceii si morcovul il dam pe razatoarea mica



Punem ulei in tigaie si apoi adaugam ceapa si morcovul si lasam sa se caleasca 3 minute, amestecând mereu. Apoi adaugam telina si pastarnacul si lasam 2 minute. Punem legumele peste pieptul de pui in oala si lasam sa fiarba bine. Adaugam dovleceii rasi inainte cu 15 minute sa luam supa de pe foc.

Când toate s-au fiert, iei de pe foc supa, o strecori ca să devină și mai clară, apoi, o torni iar în oală, potrivești gustul de sare și piper și oprești focul.

Pentru tăiței, pregătești un aluat din făină, ou și un praf de sare, îl frămânți bine și apoi îl lași să se odihnească. După 10 minute, întinzi o foaie subțire, pe care o tai cât vrei să iasă tăițeii de lați. Îi lași răsfirați pe planșetă, ca să se usuce puțin. Îi fierbi în apă cu sare, îi treci printr-un jet de apă rece și-i torni în supă, ca să capete gust.



Servești această supă de pui cu tăiţei de casă cu pătrunjel verde.
Daca ti-a placut reteta noastra "Supa cu taitei" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Supe de legume
Supa de gaina de casa cu taitei

Supa de gaina de casa cu taitei

Puneti la fiert carnea de gaina in 4 litri de apa rece cu putina sare si zahar. Dupa 40 minute, adaugati

18 voturi    10 comentarii
1h 30 min
Supe de carne
Supa de Gaina cu taitei

Supa de Gaina cu taitei

Se spala gaina. Se pune la fiert cu apa rece, cat sa o acopere si se adauga putina sare. Cand se

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Supe de carne

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h 10 min

2 voturi

Ingrediente

  • pentru supa
  • 1 piept de pui
  • 1 morcov ras
  • 1 păstârnac
  • 1 ţelină mică
  • 1 ceapă mare
  • sare
  • piper
  • 3 linguri de ulei
  • pătrunjel verde
  • 2 dovlecei rasi
  • Pentru tăiţei
  • 1 ou
  • făină cât cuprinde
  • 1 praf de sare

Raporteaza reteta

Retete
de strumfii bucatari
capsuni cu crema de branza

capsuni cu crema de branza

Spalam capsunii si cu un aparat special facem capacele. Amestecam capacelede la capsuni cu vanilie.

0 voturi    0 comentarii
15 min
Dulciuri diverse
gogosele

gogosele

Punem in bolul de la mixer oul cu zahar si amestecam 4-5 minute. Adaugam laptele, cacao ( daca folositi)

1 vot    0 comentarii
15 min
Dulciuri diverse
Cornulete cu migdale si portocale

Cornulete cu migdale si portocale

Se amesteca toate ingredientele pana se obtine un aluat tare care nu se lipeste de mana, apoi se

4 voturi    1 comentariu
2h 30 min
Dulciuri diverse
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Supe de legume

Supa crema de pastarnac si fasole, o supa perfecta de toamna Supa crema de pastarnac si fasole, o supa perfecta de toamna

Curatam pastarnacul de coaja, il spalam si il tăiem in fasii potrivit de mari. Fasolea o scurgem din conserva si o spalam sub jet

0 voturi    0 comentarii
40 min
Borsuri si Ciorbe
Supa-crema de dovleac si pere aurii Supa-crema de dovleac si pere aurii

Toamna nu este intreaga fara celebrele supe-creme din dovleac aromat si pere catifelate. Eu le prepar intotdeauna in varianta imbogatita

0 voturi    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Ciorba de oua cu zer