autor:

Raluca Oana_Ciceu

» » , Mancaruri cu legume si zarzavaturi, Supe de legume

Supa de ceapa

Autor: Raluca Oana_Ciceu (Maestru bucatar)   
   Specific: 

Franta


    Reteta postata pe: 19 noiembrie 2017

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Raluca Oana_Ciceu (Maestru bucatar)   
Specific:  

Franta


Reteta postata pe: 19 noiembrie 2017

Ingrediente
50 grame unt, 6 cepe (atat rosii, cat si albe), 3 catei de usturoi, 500 ml apa, 1 lingura faina, 1 lingurita amidon de porumb, sare si piper, 3 linguri vin alb sec sau demisec, cateva felii de paine Ciabatta, parmezan razuit

Dificultate: Redusa Timp: 40 min

1 vot

Mod de preparare

Se pune untul la topit in care se caleste ceapa taiata cubulete si usturoiul intreg (sa nu se arda).

Se lasa la calit pana ceapa devine transparenta. Dupa ce s-a calit, se pune faina, amidonul de porumb, sarea si piperul.

Se lasa un minut pana se omogenizeaza, apoi se toarna vinul, se mai lasa un minut, dupa care se pune apa.

Se fierbe 15-20 de minute pana supa devine mai densa.

Cand este gata, se asaza in boluri rezistente la caldura pentru ca se vor aseza in cuptorul prealabil incins, peste supa asezandu-se doua felii de paine cu cascaval razuit deasupra. La cuptor se lasa pana cascavalul de deasupra este topit.

Este minunata aceasta supa, in special toamna.

Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de ceapa" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Supe de legume
Supa de ceapa frantuzeasca

Supa de ceapa frantuzeasca

Am poftit de mult la supa de ceapa in stil frantuzesc. Ce-i drept, nu am avut termen de comparatie,

0 voturi    2 comentarii
2h
Supe de legume
Supa frantuzeasca de ceapa

Supa frantuzeasca de ceapa

Taiem cele 10 cepe julienne si le punem la calit, preferabil intr-o oala de fonta/tuci pe care am

3 voturi    2 comentarii
1h 50 min
Supe de legume

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

40 min

1 vot

Ingrediente

  • 50 grame unt
  • 6 cepe (atat rosii
  • cat si albe)
  • 3 catei de usturoi
  • 500 ml apa
  • 1 lingura faina
  • 1 lingurita amidon de porumb
  • sare si piper
  • 3 linguri vin alb sec sau demisec
  • cateva felii de paine Ciabatta
  • parmezan razuit

Raporteaza reteta

Retete
de Raluca Oana_Ciceu
Pere posate in visinata

Pere posate in visinata

Intr-o tigaie se pune la caramelizat zaharul, dupa ce s-a topit, se pune untul si imediat marul taiat

0 voturi    0 comentarii
25 min
Retete vegetariene
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Supe de legume

Supa bulgareasca de linte si macrou afumat Supa bulgareasca de linte si macrou afumat

Se toaca morcovul, ardeiul si tija de apio marunt si se pun la fiert impreuna cu lintea rosie intr-un litru de apa. Dupa ce au fiert

0 voturi    0 comentarii
45 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Supa-crema de ciuperci si legume congelate Supa-crema de ciuperci si legume congelate

Ceapa se taie marunt si se caleste in ulei, intr-o cratita incapatoare. Se adauga ciupercile si legumele congelate, cartoful taiat

0 voturi    0 comentarii
40 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Supa de legume cu galuste de gris