autor:

Raluca Oana_Ciceu

» » , Mancaruri cu legume si zarzavaturi, Supe de legume

Supa de ceapa

Autor: Raluca Oana_Ciceu (Maestru bucatar)   
   Specific: 

Franta


    Reteta postata pe: 19 noiembrie 2017

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Raluca Oana_Ciceu (Maestru bucatar)   
Specific:  

Franta


Reteta postata pe: 19 noiembrie 2017

Ingrediente
50 grame unt, 6 cepe (atat rosii, cat si albe), 3 catei de usturoi, 500 ml apa, 1 lingura faina, 1 lingurita amidon de porumb, sare si piper, 3 linguri vin alb sec sau demisec, cateva felii de paine Ciabatta, parmezan razuit

Dificultate: Redusa Timp: 40 min

1 vot

Mod de preparare

Se pune untul la topit in care se caleste ceapa taiata cubulete si usturoiul intreg (sa nu se arda).

Se lasa la calit pana ceapa devine transparenta. Dupa ce s-a calit, se pune faina, amidonul de porumb, sarea si piperul.

Se lasa un minut pana se omogenizeaza, apoi se toarna vinul, se mai lasa un minut, dupa care se pune apa.

Se fierbe 15-20 de minute pana supa devine mai densa.

Cand este gata, se asaza in boluri rezistente la caldura pentru ca se vor aseza in cuptorul prealabil incins, peste supa asezandu-se doua felii de paine cu cascaval razuit deasupra. La cuptor se lasa pana cascavalul de deasupra este topit.

Este minunata aceasta supa, in special toamna.

Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de ceapa" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Supe de legume
Supa de ceapa cu cartofi

Supa de ceapa cu cartofi

Incingeti untul si caliti ceapa taiata solzisori timp de 15 de minute la foc mic amestecand din cand

0 voturi    3 comentarii
35 min
Supe de legume
Supa frantuzeasca de ceapa

Supa frantuzeasca de ceapa

Incinge o tigaie la foc potrivit si adauga uleiul.Adauga in tigaie, rozmarinul maruntit, 1 lingurita

7 voturi    8 comentarii
30 min
Supe de legume

Recomandari pentru tine si casa ta

Trimmer T820E

- 20 %
269.99 lei
215.99 lei

Ondulator Easy Waves

- 31 %
289.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

40 min

1 vot

Ingrediente

  • 50 grame unt
  • 6 cepe (atat rosii
  • cat si albe)
  • 3 catei de usturoi
  • 500 ml apa
  • 1 lingura faina
  • 1 lingurita amidon de porumb
  • sare si piper
  • 3 linguri vin alb sec sau demisec
  • cateva felii de paine Ciabatta
  • parmezan razuit

Raporteaza reteta

Retete
de Raluca Oana_Ciceu
Pere posate in visinata

Pere posate in visinata

Intr-o tigaie se pune la caramelizat zaharul, dupa ce s-a topit, se pune untul si imediat marul taiat

0 voturi    0 comentarii
25 min
Retete vegetariene
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Supe de legume

Ciorba de legume si ciuperci proaspete Ciorba de legume si ciuperci proaspete

Dupa cum observati, atat din imagini cat si din ingredientele necesare, toate sunt legume proaspete si nu am folosit nici un fel de

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Supa crema de spanac si coaste de miel Supa crema de spanac si coaste de miel

Pentru inceput, se curata coastele de pielite, se taie bucati, se spala bine, si se lasa la scurs pe un servet absorbant. Punem coastele

0 voturi    0 comentarii
2h
Retete de Pasti
CIORBA DE CARTOFI CU TARHON