Supa de ceapa

Se pune untul la topit in care se caleste ceapa taiata cubulete si usturoiul intreg.

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa
Supa de ceapa

Ingrediente

  • 50 grame unt
  • 6 cepe (atat rosii, cat si albe)
  • 3 catei de usturoi
  • 500 ml apa
  • 1 lingura faina
  • 1 lingurita amidon de porumb
  • sare si piper
  • 3 linguri vin alb sec sau demisec
  • cateva felii de paine Ciabatta
  • parmezan razuit

Mod de preparare

Se pune untul la topit in care se caleste ceapa taiata cubulete si usturoiul intreg (sa nu se arda).

Se lasa la calit pana ceapa devine transparenta. Dupa ce s-a calit, se pune faina, amidonul de porumb, sarea si piperul.

Se lasa un minut pana se omogenizeaza, apoi se toarna vinul, se mai lasa un minut, dupa care se pune apa.

Se fierbe 15-20 de minute pana supa devine mai densa.

Cand este gata, se asaza in boluri rezistente la caldura pentru ca se vor aseza in cuptorul prealabil incins, peste supa asezandu-se doua felii de paine cu cascaval razuit deasupra. La cuptor se lasa pana cascavalul de deasupra este topit.

Este minunata aceasta supa, in special toamna.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pudra de rosii

Pudra de rosii

Reteta de pudra de rosii. Cum se face pudra de rosii, reteta simpla si usor de praparat.

Pudra de rosii
Placinta frageda cu dovleac si nuca

Placinta frageda cu dovleac si nuca

Placinta frageda cu dovleac si nuca. Mai intai se pun la copt miezurile de nuca intr-o tava in cuptorul incins la 180 grade C...

Placinta frageda cu dovleac si nuca
Orez cu ciuperci de padure si pui in crusta

Orez cu ciuperci de padure si pui in crusta

Pentru orez: taiem ceapa marunt si o calim in cateva linguri de ulei pana devina sticloasa.

Orez cu ciuperci de padure si pui in crusta