autor:

aurel chirculescu

» » Supe de legume

Supa de chimen

Autor: aurel chirculescu (Maestru bucatar)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 18 martie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: aurel chirculescu (Maestru bucatar)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 18 martie 2009

Ingrediente
4 cartofi medii, 2 morcovi, un ardei gras, 2 cepe mari, 1 pastarnac, au patrunjel(radacina), 1 lingura cu chimen negru, sare, piper, 2 oua, 2 linguri cu ulei, smantana si paine pentru crutoane( merge si cu felii de paine prajite in cuptor).

Dificultate: Medie Timp: 2h

1 vot

Mod de preparare

In apa rece se pun la fiert toate legumele, mai putin 1 morcov pe care il pastram pentru culoare. Dupa vreo 1 - 1/2 h, se dau prin mixer legumele si zarzavatul si se amesteca bine cu zeama ce-a ramas. Se da din nou pe foc, se potriveste de sare si piper, si cind da in clocot se adauga chimenul legat intr-un tifon, si se feirbe inca 20 minute. Separat morcovul care a ramas, se da pe razatoarea mica si se caleste in ulei pana ce uleiulcapata o culoare portocalie. Se adauga la supa si se stinge focul.
Cele 2 oua se bat bine ( eu pun doar galbenusurile, dar se poate si cu totul), si se amesteca separat intr-un castron dupa ce s-a mai racit supa. Apoi se amesteca incet cu toata supa, in asa fel incat sa nu faca zdrente. Se serveste cu crutoane si smantana. Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de chimen" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Supe de legume
Supa de chimen cu crutoane (de post)

Supa de chimen cu crutoane (de post)

Pregatim 2 l de ceai de chimen pe care il strecuram de seminte. Intr-o oala de 2,5 l punem la incins

29 voturi    17 comentarii
30 min
Retete de post
Supă de chimen în 2 variante

Supă de chimen în 2 variante

1) Se taie legumele si se face o supă. Chimenul se rumeneşte putin în tigaie fără ulei. Se

17 voturi    7 comentarii
1h 10 min
Supe de legume

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 17 iulie 2010

    Merita incercata !

Dificultate

Medie

Timp

2h

1 vot

Ingrediente

  • 4 cartofi medii
  • 2 morcovi
  • un ardei gras
  • 2 cepe mari
  • 1 pastarnac
  • au patrunjel(radacina)
  • 1 lingura cu chimen negru
  • sare
  • piper
  • 2 oua
  • 2 linguri cu ulei
  • smantana si paine pentru crutoane( merge si cu felii de paine prajite in cuptor).

Raporteaza reteta

constanta proca

constanta proca (Chef de cuisine)

Merita incercata !

Adauga reteta
Retete

din Supe de legume

Supa crema de dovleac servita in paine Supa crema de dovleac servita in paine

Pregatesti intai maiaua din drojdie, ½ lingurita de zahar, 50 ml lapte caldut, 5 linguri faina. O lasi sa creasca 20 de minute,

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Borsuri si Ciorbe
Supa italiana de rosii si pui - supa minestrone Supa italiana de rosii si pui - supa minestrone

Se pune apa la fiert, cu 2 linguri de ulei de masline. Se taie puiul, se curata de grasime si de pielite, se spala bine. Se pune la

0 voturi    0 comentarii
1h 50 min
Supe de carne
Ciorbita de dovlecei