autor:

aurel chirculescu

» » Supe de legume

Supa de chimen

Autor: aurel chirculescu (Maestru bucatar)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 18 martie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: aurel chirculescu (Maestru bucatar)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 18 martie 2009

Ingrediente
4 cartofi medii, 2 morcovi, un ardei gras, 2 cepe mari, 1 pastarnac, au patrunjel(radacina), 1 lingura cu chimen negru, sare, piper, 2 oua, 2 linguri cu ulei, smantana si paine pentru crutoane( merge si cu felii de paine prajite in cuptor).

Dificultate: Medie Timp: 2h

1 vot

Mod de preparare

In apa rece se pun la fiert toate legumele, mai putin 1 morcov pe care il pastram pentru culoare. Dupa vreo 1 - 1/2 h, se dau prin mixer legumele si zarzavatul si se amesteca bine cu zeama ce-a ramas. Se da din nou pe foc, se potriveste de sare si piper, si cind da in clocot se adauga chimenul legat intr-un tifon, si se feirbe inca 20 minute. Separat morcovul care a ramas, se da pe razatoarea mica si se caleste in ulei pana ce uleiulcapata o culoare portocalie. Se adauga la supa si se stinge focul.
Cele 2 oua se bat bine ( eu pun doar galbenusurile, dar se poate si cu totul), si se amesteca separat intr-un castron dupa ce s-a mai racit supa. Apoi se amesteca incet cu toata supa, in asa fel incat sa nu faca zdrente. Se serveste cu crutoane si smantana. Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de chimen" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Supe de legume
Supa de chimen cu crutoane (de post)

Supa de chimen cu crutoane (de post)

Pregatim 2 l de ceai de chimen pe care il strecuram de seminte. Intr-o oala de 2,5 l punem la incins

32 voturi    19 comentarii
30 min
Retete de post
Supa crema cu chimen si galusti pufoase cu spanac si morcov

Supa crema cu chimen si galusti pufoase cu spanac si morcov

Se curata zarzavatul, se taie marunt si se pune la fiert, acoperit de apa cu un praf de sare, lingurita

1 vot    0 comentarii
45 min
Supe de legume

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 17 iulie 2010

    Merita incercata !

Dificultate

Medie

Timp

2h

1 vot

Ingrediente

  • 4 cartofi medii
  • 2 morcovi
  • un ardei gras
  • 2 cepe mari
  • 1 pastarnac
  • au patrunjel(radacina)
  • 1 lingura cu chimen negru
  • sare
  • piper
  • 2 oua
  • 2 linguri cu ulei
  • smantana si paine pentru crutoane( merge si cu felii de paine prajite in cuptor).

Raporteaza reteta

constanta proca

constanta proca (Chef de cuisine)

Merita incercata !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Supe de legume

Supa crema de cartofi cu bacon si porumb Supa crema de cartofi cu bacon si porumb

Se curata cartofii, se spala si se taie cubulete mici. Se pun cartofii la fiert intr-un litru de lapte, 250 ml apa si putina sare. Dupa

1 vot    0 comentarii
1h
Borsuri si Ciorbe
Ciorba de fasole verde acrita cu zeama de varza Ciorba de fasole verde acrita cu zeama de varza

Se spală şi se curăţă legumele. În oala pentru ciorbă (capacitate 4 litri), se călesc mai întâi, în

2 voturi    1 comentariu
40 min
Borsuri si Ciorbe
Supa crema de mazare