autor:

aurel chirculescu

» » Supe de legume

Supa de chimen

Autor: aurel chirculescu (Maestru bucatar)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 18 martie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: aurel chirculescu (Maestru bucatar)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 18 martie 2009

Ingrediente
4 cartofi medii, 2 morcovi, un ardei gras, 2 cepe mari, 1 pastarnac, au patrunjel(radacina), 1 lingura cu chimen negru, sare, piper, 2 oua, 2 linguri cu ulei, smantana si paine pentru crutoane( merge si cu felii de paine prajite in cuptor).

Dificultate: Medie Timp: 2h

1 vot

Mod de preparare

In apa rece se pun la fiert toate legumele, mai putin 1 morcov pe care il pastram pentru culoare. Dupa vreo 1 - 1/2 h, se dau prin mixer legumele si zarzavatul si se amesteca bine cu zeama ce-a ramas. Se da din nou pe foc, se potriveste de sare si piper, si cind da in clocot se adauga chimenul legat intr-un tifon, si se feirbe inca 20 minute. Separat morcovul care a ramas, se da pe razatoarea mica si se caleste in ulei pana ce uleiulcapata o culoare portocalie. Se adauga la supa si se stinge focul.
Cele 2 oua se bat bine ( eu pun doar galbenusurile, dar se poate si cu totul), si se amesteca separat intr-un castron dupa ce s-a mai racit supa. Apoi se amesteca incet cu toata supa, in asa fel incat sa nu faca zdrente. Se serveste cu crutoane si smantana. Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de chimen" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Supe de legume
Supa crema de porumb cu chimen

Supa crema de porumb cu chimen

Incingeti uleiul la foc mediu spre mare intr-o cratita mare si adanca. Adaugati porumbul, apoi

7 voturi    6 comentarii
1h 10 min
Supe de legume
Supă de chimen în 2 variante

Supă de chimen în 2 variante

1) Se taie legumele si se face o supă. Chimenul se rumeneşte putin în tigaie fără ulei. Se

17 voturi    7 comentarii
1h 10 min
Supe de legume

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 17 iulie 2010

    Merita incercata !

Dificultate

Medie

Timp

2h

1 vot

Ingrediente

  • 4 cartofi medii
  • 2 morcovi
  • un ardei gras
  • 2 cepe mari
  • 1 pastarnac
  • au patrunjel(radacina)
  • 1 lingura cu chimen negru
  • sare
  • piper
  • 2 oua
  • 2 linguri cu ulei
  • smantana si paine pentru crutoane( merge si cu felii de paine prajite in cuptor).

Raporteaza reteta

constanta proca

constanta proca (Chef de cuisine)

Merita incercata !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Supe de legume

Supa crema de pastarnac si fasole, o supa perfecta de toamna Supa crema de pastarnac si fasole, o supa perfecta de toamna

Curatam pastarnacul de coaja, il spalam si il tăiem in fasii potrivit de mari. Fasolea o scurgem din conserva si o spalam sub jet

0 voturi    0 comentarii
40 min
Borsuri si Ciorbe
Supa-crema de dovleac si pere aurii Supa-crema de dovleac si pere aurii

Toamna nu este intreaga fara celebrele supe-creme din dovleac aromat si pere catifelate. Eu le prepar intotdeauna in varianta imbogatita

0 voturi    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Supa crema de sfecla rosie