autor:

murigneau

» » Retete de post

Supa de chimen cu crutoane (de post)

Autor: murigneau (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 13 martie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: murigneau (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 13 martie 2010

Ingrediente
ulei - 150 mI, , făină - 150 g, , chimen ¬25 g, , boia de ardei dulce - 25 g, , paine - 400 g, , sare, piper

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

29 voturi

Mod de preparare

Pregatim 2 l de ceai de chimen pe care il strecuram de seminte. Intr-o oala de 2,5 l punem la incins uleiul peste care adaugam faina si o lingurita de chimen macinat.
Le perpelim la foc mic cateva secunde, tragem oala de pe foc si adaugam o lingura rasa de boia dulce si amestecam bine. Apoi stingem totul cu cei 2 l de ceai dinaite preparat. Punem inapoi oala pe foc si o lasam pana continutul da iar in clocot si condimentam cu sare si piper dupa gust.
Painea se taie în cuburi mici care se pun într-o tavă şi se rumenesc la cuptor.
Supa se serveşte caldă, cu crutoane deasupra.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de chimen cu crutoane (de post)" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete de post
Rosii la cuptor cu mirodenii

Rosii la cuptor cu mirodenii

Se spala rosiile si se taie capacele. Se pun in tava de cuptor si deasupra se adauga uleiul de masline,

0 voturi    0 comentarii
25 min
Retete de post
Conopida pane in aluat de post

Conopida pane in aluat de post

Conopida se curata de frunze,se desface buchetele,se spala si se fierbe in apa cu sare si putin otet.Se

20 voturi    16 comentarii
40 min
Retete de post

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 10 %
499.99 lei
449.99 lei

Panini Maker

- 8 %
249.99 lei
229.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 17 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Georgeta , 13 martie 2017

    Delicioasa

  • Fara foto

    Spatiu Infinit , 12 mai 2014

    la sfarsit se poate adauga usturoi pisat si/sau patrunjel... un deliciu :)

  • Fara foto

    Gina Achim , 11 decembrie 2013

    la sfarsit se poate adauga usturoi pisat si/sau patrunjel... un deliciu :)

    • Fara foto

      Wally Atrob , 11 decembrie 2013

      acum am terminat ieste foarte buna multumim

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 24 iunie 2010

      Imi place...

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 23 mai 2010

      O bunatate !

    • Fara foto

      mira (Chef de cuisine) , 21 mai 2010

      Gustoasa si sanatoasa.

    • Fara foto

      marta gabriela , 02 mai 2010

      de mult cautam reteta multumesc!

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 25 aprilie 2010

      Foarte gustoasa! Mie personal, imi place mult.

    • NADIA MARIA

      NADIA MARIA (Chef de cuisine) , 18 martie 2010

      O bunatate ,era preferata mea la camin, iar acum am molipsit si pe nepotelul meu care imi cere intotdeauna cand merg in tara sa-i fac aceasta supica ca zice ca nimeni nu o face cum o fac eu si sunt incantata de ascest lucru. Eu prajesc putin chimenul si pe urma adaug apa, asa ii da aroma mai puternica si nu mai pun chimen macinat. In rest asa o fac si eu insa fara boia. Cat mai dietetica (ca la spital) eventual pun un morcov. Am incercat si cu smantana dar nu mai e aceeasi supica de pe vremuri ce ne-o servea la camin.

    • panseluta

      panseluta (Chef de cuisine) , 14 martie 2010

      mamei ii place supa asta.eu o fac fara boia si cu smantana,deci nu de post.iar crutoanele le prajesc putin in tigaie cu un pic de ulei.

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 14 martie 2010

      f.interesant!

    • mihaela cecilia

      mihaela cecilia (Chef de cuisine) , 13 martie 2010

      Interesanta supa...

    • Alice85

      Alice85 (Chef de cuisine) , 13 martie 2010

      Trebuie sa fie gustos!!!

    • Fara foto

      nicu (Bucatar) , 13 martie 2010

      delicios,sunt nou pe acest sait dar sunte-ti cei mai tari cei de aici ,va intrece-ti una pe alta bravo felicitari

    • jsabrina

      jsabrina (Chef de cuisine) , 13 martie 2010

      Suna bine !

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 13 martie 2010

      Bun,bun,tare bun...

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

30 min

29 voturi

Ingrediente

  • ulei - 150 mI
  • făină - 150 g
  • chimen ¬25 g
  • boia de ardei dulce - 25 g
  • paine - 400 g
  • sare
  • piper

Raporteaza reteta

Retete
de murigneau
Ciolan afumat cu varza dulce si hrean

Ciolan afumat cu varza dulce si hrean

Se taie ceapa rondele, se prajeste in tigaia incinsa pana se face aurie. Se adauga apoi vegeta, sare,

9 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Rulada din fleica de porc

Rulada din fleica de porc

Bucata de fleică se bate bine cu ciocanul de carne. Pentru a fragezi fleica si ai da aroma dorita

5 voturi    8 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Varza cu costita afumata a la Sic

Varza cu costita afumata a la Sic

Se taie ceapa rondele, se prajeste in tigaia incinsa pana se face aurie. Varza se taie marunt se

24 voturi    14 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Georgeta

Delicioasa

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete de post

Placinta cu mere si aluat de casa Placinta cu mere si aluat de casa

O reteta de post de placinta cu mere si aluat fraged Se spală merele, se decojesc sau nu, în funcţie de preferinţe. Se dau

0 voturi    0 comentarii
50 min
Aluaturi si Foietaje
Mancare de legume la Crock Pot Mancare de legume la Crock Pot

Curatam si spalam legumele. Cartofii ii taiem cubulete, morcovii rondele, dovlecelul, ceapa, usturoiul si ardeii ii taiem marunt. Adaugam

0 voturi    0 comentarii
3h 30 min
Aperitive cu carne
Turta Falit