Supa de conopida

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 conopida de marime potrivita(700-800 g)
  • 150 g smantana
  • 50 g unt
  • o lingura faina
  • un ou
  • 2 l apa
  • sare
  • patrunjel verde tocat marunt.

Mod de preparare

Se spala bine conopida, se curata si se rupe in buchetele, se pune la foc in 2 litri apa. Intro tigaie se topeste untul, se adauga faina, se amesteca bine, apoi se stinge cu 1/2 cana apa rece, se amesteca continuu sa nu se formeze cocoloase, se lasa la clocotit apoi se toarna in supa cu conopida deja fiarta, se potriveste de sare. Se continua fierberea la foc domol cateva minute (3 minute). Se drege cu ou si smantana si se presara patrunjel verde tocat. Pt gospodinele incepatoare, diresatura o preparam asa: galbenusul se amesteca cu smantana intrun bol, se adauga putin cate putin din supa(cam 1/2 polonic), se omogenizeaza bine, apoi se desarta aceasta diresatura peste supa din oala.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise