autor:

burdulea maria elena

» » Supe de legume

Supa de conopida

Autor: burdulea maria elena (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 18 ianuarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: burdulea maria elena (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 18 ianuarie 2010

Ingrediente
1 conopida de marime potrivita(700-800 g), 150 g smantana, 50 g unt, o lingura faina, un ou, 2 l apa, sare, patrunjel verde tocat marunt.

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

3 voturi

Mod de preparare

Se spala bine conopida, se curata si se rupe in buchetele, se pune la foc in 2 litri apa. Intro tigaie se topeste untul, se adauga faina, se amesteca bine, apoi se stinge cu 1/2 cana apa rece, se amesteca continuu sa nu se formeze cocoloase, se lasa la clocotit apoi se toarna in supa cu conopida deja fiarta, se potriveste de sare. Se continua fierberea la foc domol cateva minute (3 minute). Se drege cu ou si smantana si se presara patrunjel verde tocat. Pt gospodinele incepatoare, diresatura o preparam asa: galbenusul se amesteca cu smantana intrun bol, se adauga putin cate putin din supa(cam 1/2 polonic), se omogenizeaza bine, apoi se desarta aceasta diresatura peste supa din oala.
Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de conopida" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Supe de legume
Supă de conopidă şi praz, varianta exotică

Supă de conopidă şi praz, varianta exotică

Se taie prazul felii subţiri şi se căleşte în puţin ulei alături de ardeiul tăiat feliuţe

5 voturi    3 comentarii
40 min
Borsuri si Ciorbe
Supa crema de conopida cu focaccia de casa

Supa crema de conopida cu focaccia de casa

Astazi am testat supa crema de conopida si focaccia de casa. Reteta pe care urmeaza sa v-o prezint

0 voturi    2 comentarii
45 min
Supe de legume

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 15 iulie 2010

    Imi plac preparatele cu conopida, o prepar des in sezon.

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 14 iulie 2010

    O bunatate !

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 19 ianuarie 2010

    Se prepara rapid si e gustoasa.

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 19 ianuarie 2010

      Foarte,foart buna. Asa o prepar si eu. Ne place foare mult

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

30 min

3 voturi

Ingrediente

  • 1 conopida de marime potrivita(700-800 g)
  • 150 g smantana
  • 50 g unt
  • o lingura faina
  • un ou
  • 2 l apa
  • sare
  • patrunjel verde tocat marunt.

Raporteaza reteta

Retete
de burdulea maria elena
Tort OM DE ZAPADA

Tort OM DE ZAPADA

Se face un blat dupa metoda: separam albusul de galbenus. Batem spuma tare cu robotul cele 7 albusuri,

9 voturi    11 comentarii
1h
Torturi
Fasole frecata

Fasole frecata

Fasolea spalata, se pune la fiert cu apa rece. Eu obisnuiesc dupa ce incepe fasolea sa fiarba si

12 voturi    21 comentarii
2h 30 min
Retete de post
Chiftele de carne

Chiftele de carne

Punem intrun vas, carnea tocata de vita si de porc, adaugam painea muiata in apa si stoarsa bine,

12 voturi    7 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Imi plac preparatele cu conopida, o prepar des in sezon.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Supe de legume

Ciorba de legume si ciuperci proaspete Ciorba de legume si ciuperci proaspete

Dupa cum observati, atat din imagini cat si din ingredientele necesare, toate sunt legume proaspete si nu am folosit nici un fel de

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Supa crema de spanac si coaste de miel Supa crema de spanac si coaste de miel

Pentru inceput, se curata coastele de pielite, se taie bucati, se spala bine, si se lasa la scurs pe un servet absorbant. Punem coastele

0 voturi    0 comentarii
2h
Retete de Pasti
Supa picanta cu dovlecel si ciuperci