Se spala bine conopida, se curata si se rupe in buchetele, se pune la foc in 2 litri apa. Intro tigaie se topeste untul, se adauga faina, se amesteca bine, apoi se stinge cu 1/2 cana apa rece, se amesteca continuu sa nu se formeze cocoloase, se lasa la clocotit apoi se toarna in supa cu conopida deja fiarta, se potriveste de sare. Se continua fierberea la foc domol cateva minute (3 minute). Se drege cu ou si smantana si se presara patrunjel verde tocat. Pt gospodinele incepatoare, diresatura o preparam asa: galbenusul se amesteca cu smantana intrun bol, se adauga putin cate putin din supa(cam 1/2 polonic), se omogenizeaza bine, apoi se desarta aceasta diresatura peste supa din oala.

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii