autor:

Marina_Constantin

» » Supe de carne

Supa de curcan

Autor: Marina_Constantin (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 07 august 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Marina_Constantin (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 07 august 2014

Ingrediente
2 aripi de curcan, 2-3 morcovi, o ceapa mare, un ardei gras, 2 linguri delikat de legume sau pui, sare-piper dupa gust, pentru galuste, 2 oua, o picatura de ulei, gris

Dificultate: Redusa Timp: 2h 30 min

2 voturi

Mod de preparare

Am facut o super supita de curcan cu galuste moi si pufoase si nu aveam cum sa nu impartasesc reteta cu voi. :) Trebuie incercata ca e mult mai buna decat supa de pui.



Spalam aripile si le punem in apa sa fiarba. Dupa ce au fiert putin (30-40 min), punem ceapa si ardeiul gras taiate in doua, morcovii taiati pe lung si in doua si lasam sa fiarba bine legumele si carnea. Adaugam delikat, sare si piper dupa gust.



Batem bine ouale cu o picatura de ulei si adaugam gris putin cate putin pana obtinem o pasta nu foarte moale, dar nici tare. Daca este tare, o sa iasa galustele tari si nefierte. Inainte sa punem galstele in supa, eu scot ceapa si ardeiul gras si pun o cana de apa ca sa nu mai fiarba supa. Daca fierbe in clocote, cand punem galustele se vor imprastia si se vor rupe. Cu o lingurita udata in supa, luam din aluat si punem in supa galustele. Lasam sa fiarba la foc mediu pana se umfla si fierb galustele.



Cine doreste. poate pune patrunjel tocat.



Pofta buna la o supita delicioasa de curcan!
Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de curcan" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Supe de carne
Supa de tacam de curcan cu taitei

Supa de tacam de curcan cu taitei

Puneti la fiert carnea in 4 litri de apa rece cu putina sare. Cand clocoteste luati spuma si adaugati

4 voturi    3 comentarii
50 min
Supe de carne
Supa din carne de curcan

Supa din carne de curcan

Intr-o oala mare se pun aproximativ 4 litri de apa, carnea de pasare si o lingurita de sare. Puneti

3 voturi    3 comentarii
2h
Supe de carne

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Marina_Constantin

    Marina_Constantin (Chef de cuisine) , 11 martie 2015

    apa dupa ochi , in jur de 4-5 litri de apa, apoi mai scade la fiert

  • Fara foto

    Adriana Floarea , 18 februarie 2015

    APA ? CE CANTITATE ?

Dificultate

Redusa

Timp

2h 30 min

2 voturi

Ingrediente

  • 2 aripi de curcan
  • 2-3 morcovi
  • o ceapa mare
  • un ardei gras
  • 2 linguri delikat de legume sau pui
  • sare-piper dupa gust
  • pentru galuste
  • 2 oua
  • o picatura de ulei
  • gris

Raporteaza reteta

Retete
de Marina_Constantin
Ciuperci umplute cu pui si sunca

Ciuperci umplute cu pui si sunca

Pentru inceput, taiem ceapa marunt si o punem in putin ulei la foc mic. Taiem carnea de pui cubulete

23 voturi    11 comentarii
40 min
Aperitive cu carne
Salata de pui cu telina

Salata de pui cu telina

Fierbem pieptul de pui. Il tocam marunt. Tocam si castraveciorii. Telina o dam pe razatoarea

5 voturi    0 comentarii
1h
Salate cu carne
Ficatei in sos de smantana

Ficatei in sos de smantana

Tocam ceapa si o punem cu putin ulei la calit. Dupa 5 minute adaugam ficateii pe care ii vom lasa

4 voturi    0 comentarii
40 min
Mancaruri cu carne
Marina_Constantin

Marina_Constantin (Chef de cuisine)

apa dupa ochi , in jur de 4-5 litri de apa, apoi mai scade la fiert

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Supe de carne

Ciorba de ied Ciorba de ied

Carnea spalata se pune in oala pe foc, se fierbe 10 min, apoi se arunca apa, carnea se spala, se pune din nou la fiert, iar cand incepe

0 voturi    0 comentarii
1h 50 min
Retete de Pasti
Bors de miel Bors de miel

Punem intr-o oala carnea de miel spalata bine si portionata (capul l-am pus intreg) cu apa cat sa o acopere si o lingura de otet. Dupa

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Retete de Pasti
Supă de somon cu creveţi