Supa de curcan cu taitei de casa

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie
Supa de curcan cu taitei de casa

Ingrediente

  • carne de curcan(spate, aripi, gat, pipota)
  • o ceapa
  • 1ardei gras (eu am avut pus in congelator)
  • 1 telina mica
  • 2 morcovi
  • 1 pastarnac
  • sare
  • piper boabe sau macinat
  • pentru taitei:
  • 1 ou
  • faina
  • un praf de sare
  • un strop de ulei

Mod de preparare

Am spalat carnea si am pus-o intr-o oala la fiert , in apa cu un praf de sare, acoperita cu capac. Am adunat spuma atunci cand s-a format. Cand a fiert pe jumatate am adaugat telina si pastarnacul dat pe razatoare si celelalte legume taiate cubulete.

Dupa ce carnea a fiert bine, am scos-o din supa si cand s-a racit am rupt-o fasii si am adaugat-o din nou in oala.Am lasat-o sa clocoteasca cat timp am facut taiteii.

Pentru taitei: cu o furculita am batut oul cu praful de sare si uleiul. Am inceput sa adaug faina pana am obtinut un aluat consistent. Am presarat faina pe masa si am intins aluatul cat mai subtire.

Am rulat foaia de aluat, am taiat ruloul in doua si am taiat fasii subtiri de taitei. Peste fasii am presarat putina faina, le-am desfacut si le-am lasat 10 minute la uscat.

Am scuturat taiteii bine de faina si i-am pus in supa,am potrivit supa de sare si piper, si am mai lasat 10 minute sa fiarba impreuna.

Cand se stinge focul se adauga patrunjel verde tocat. Eu de data aceasta am pus patrunjelul in farfurie, in momentul servirii.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise