autor:

gicuta

» » Supe de carne

Supa de curcan cu taitei de casa

Autor: gicuta (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 06 mai 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: gicuta (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 06 mai 2015

Ingrediente
carne de curcan(spate, aripi, gat, pipota), o ceapa, 1ardei gras (eu am avut pus in congelator), 1 telina mica, 2 morcovi, 1 pastarnac, sare, piper boabe sau macinat, , pentru taitei:, 1 ou, faina, un praf de sare, un strop de ulei

Dificultate: Medie Timp: 2h

2 voturi

Mod de preparare

Am spalat carnea si am pus-o intr-o oala la fiert , in apa cu un praf de sare, acoperita cu capac. Am adunat spuma atunci cand s-a format. Cand a fiert pe jumatate am adaugat telina si pastarnacul dat pe razatoare si celelalte legume taiate cubulete.

Dupa ce carnea a fiert bine, am scos-o din supa si cand s-a racit am rupt-o fasii si am adaugat-o din nou in oala.Am lasat-o sa clocoteasca cat timp am facut taiteii.



Pentru taitei: cu o furculita am batut oul cu praful de sare si uleiul. Am inceput sa adaug faina pana am obtinut un aluat consistent. Am presarat faina pe masa si am intins aluatul cat mai subtire.

Am rulat foaia de aluat, am taiat ruloul in doua si am taiat fasii subtiri de taitei. Peste fasii am presarat putina faina, le-am desfacut si le-am lasat 10 minute la uscat.

Am scuturat taiteii bine de faina si i-am pus in supa,am potrivit supa de sare si piper, si am mai lasat 10 minute sa fiarba impreuna.



Cand se stinge focul se adauga patrunjel verde tocat. Eu de data aceasta am pus patrunjelul in farfurie, in momentul servirii.
Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de curcan cu taitei de casa" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Supe de carne
Supa de curcan cu taitei de casa

Supa de curcan cu taitei de casa

1. Se spala aripile de curcan, se curata bine si se portioneaza. 2. Se pun la fiert in apa cu sare.

18 voturi    7 comentarii
2h
Supe de carne
Supa de curcan cu taitei de casa

Supa de curcan cu taitei de casa

Aripile se parlesc la flacara, se spala bine si se pun la fiert in apa rece, la foc mare. Se aduna

3 voturi    2 comentarii
1h 40 min
Supe de carne

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 26 %
269.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

2h

2 voturi

Ingrediente

  • carne de curcan(spate
  • aripi
  • gat
  • pipota)
  • o ceapa
  • 1ardei gras (eu am avut pus in congelator)
  • 1 telina mica
  • 2 morcovi
  • 1 pastarnac
  • sare
  • piper boabe sau macinat
  • pentru taitei:
  • 1 ou
  • faina
  • un praf de sare
  • un strop de ulei

Raporteaza reteta

Retete
de gicuta
Cozonac Rosenkranz

Cozonac Rosenkranz

Laptele caldut il amestecam cu 3 liguri de zahar si drojdia. Intr-un castron se cerne faina,

14 voturi    5 comentarii
4h
Aluaturi si Foietaje
Strudel cu mere

Strudel cu mere

Merele se calesc cu zaharul dupa care se adauga scortisoara si zaharul vanilat. Din apa, ulei , zahar,

22 voturi    8 comentarii
3h
Retete de post
Tort cu crema de zahar ars

Tort cu crema de zahar ars

Crema: Cele 8 linguri de zahar se pun la caramelizat in cratita. Cand este gata se tapeteaza peretii

20 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Torturi
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Supe de carne

Ciorba radauteana cu muschi de porc Ciorba radauteana cu muschi de porc

Carnea se spală bine, se taie bucăţele şi se pune la fiert într-o oală cu apă rece şi o linguriţă de sare se lasa sa

4 voturi    0 comentarii
50 min
Mancaruri cu carne
Ciorba ardeleneasca de perisoare Ciorba ardeleneasca de perisoare

Va spuneam eu ca in bucataria mea se intalnesc 3 stiluri , 3 regiuni: Oltenia, Cluj si Bistrita. Si de fiecare data rezulta retete

0 voturi    0 comentarii
2h
Borsuri si Ciorbe
Supa de legume cu coltunasi de casa