autor:

Li Corn

» » Supe de legume

Supa de dovlecei cu iaurt si smantana

Autor: Li Corn (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 24 iunie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Li Corn (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 24 iunie 2009

Ingrediente
3-4 dovlecei mici, 2 cepe, 300 g smantana, 3 linguri ulei, 4 rosii potrivite, 400 g iaurt, patrunjel, marar, 1 lingura faina, sare

Dificultate: Redusa Timp: 1h

9 voturi

Mod de preparare

Dovleceii se curata si se taie cubulete si se pun la fiert.
Separat, ceapa se caleste in ulei si apa. Cand ceapa este fiarta, se adauga rosiile curatate de coaja si tocate.
Cand totul este fiert, se adauga o lingura de faina si se stinge cu apa din supa. Se adauga peste dovleceii fierti. Dupa 5 minute, se adauga smantana si iaurtul si se lasa sa mai fiarba cateva minute. Se adauga sare si verdeata si se poate servi cu crutoane.

Este o supa racoritoare pe timp de vara.
Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de dovlecei cu iaurt si smantana" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Supe de legume
Supa crema de legume

Supa crema de legume

Telina, ceapa, morcovii se pun la fiert, iar cu putin inainte ca acestea sa fie fierte, adaugam si

4 voturi    0 comentarii
45 min
Supe de legume
Ciorba de legume

Ciorba de legume

Ceapa, morcovul, telina si ardeiul gras se toaca marunt si se pun la calit in cateva linguri de ulei.

0 voturi    0 comentarii
1h
Supe de legume
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Eveline (Bucatar) , 01 martie 2012

    Am încercat-o azi...doar că am sărit peste făină și am pus doar iaurt (n-aveam smântână în casă) și a ieșit mai mult decât delicioasă....mulțumesc de rețetă.

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 15 iulie 2010

    Merita incercata !

Dificultate

Redusa

Timp

1h

9 voturi

Ingrediente

  • 3-4 dovlecei mici
  • 2 cepe
  • 300 g smantana
  • 3 linguri ulei
  • 4 rosii potrivite
  • 400 g iaurt
  • patrunjel
  • marar
  • 1 lingura faina
  • sare

Raporteaza reteta

Eveline (Bucatar)

Am încercat-o azi...doar că am sărit peste făină și am pus doar iaurt (n-aveam smântână în casă) și a ieșit mai mult decât delicioasă....mulțumesc de rețetă.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Supe de legume

Supa de arpacas, naut, ciuperci, cu bacon crocant Supa de arpacas, naut, ciuperci, cu bacon crocant

Se spala arpacasul si nautul si se pun la fiert in apa cu sare. Dupa ce arpacasul si nautul au dat in clocot, se alege spuma si se adauga

0 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Supa crema de mazare cu jambon Supa crema de mazare cu jambon

In vasul cu unt, pe foc, se pun toate legumele curatate, spalate, taiate, mazarea, 1 lingurita cu sare, iar dupa ce s-au inmuiat,se

0 voturi    0 comentarii
50 min
Delicii sanatoase de la bloggeri
Bors de loboda