autor:

Li Corn

» » Supe de legume

Supa de dovlecei cu iaurt si smantana

Autor: Li Corn (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 24 iunie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Li Corn (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 24 iunie 2009

Ingrediente
3-4 dovlecei mici, 2 cepe, 300 g smantana, 3 linguri ulei, 4 rosii potrivite, 400 g iaurt, patrunjel, marar, 1 lingura faina, sare

Dificultate: Redusa Timp: 1h

9 voturi

Mod de preparare

Dovleceii se curata si se taie cubulete si se pun la fiert.
Separat, ceapa se caleste in ulei si apa. Cand ceapa este fiarta, se adauga rosiile curatate de coaja si tocate.
Cand totul este fiert, se adauga o lingura de faina si se stinge cu apa din supa. Se adauga peste dovleceii fierti. Dupa 5 minute, se adauga smantana si iaurtul si se lasa sa mai fiarba cateva minute. Se adauga sare si verdeata si se poate servi cu crutoane.

Este o supa racoritoare pe timp de vara.
Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de dovlecei cu iaurt si smantana" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Supe de legume
Supa de mazare

Supa de mazare

Morcovii curatati si taiati rondele se calesc impreuna cu ceapa verde in putin ulei pina capata putina

4 voturi    2 comentarii
40 min
Supe de legume
Supa de legume cu bacon afumat

Supa de legume cu bacon afumat

Mai intai curatam toate legumele si le spalam. Ceapa o tocam solzisori, iar restul legumelor le

26 voturi    13 comentarii
50 min
Supe de legume

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 28 %
249.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Eveline (Bucatar) , 01 martie 2012

    Am încercat-o azi...doar că am sărit peste făină și am pus doar iaurt (n-aveam smântână în casă) și a ieșit mai mult decât delicioasă....mulțumesc de rețetă.

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 15 iulie 2010

    Merita incercata !

Dificultate

Redusa

Timp

1h

9 voturi

Ingrediente

  • 3-4 dovlecei mici
  • 2 cepe
  • 300 g smantana
  • 3 linguri ulei
  • 4 rosii potrivite
  • 400 g iaurt
  • patrunjel
  • marar
  • 1 lingura faina
  • sare

Raporteaza reteta

Eveline (Bucatar)

Am încercat-o azi...doar că am sărit peste făină și am pus doar iaurt (n-aveam smântână în casă) și a ieșit mai mult decât delicioasă....mulțumesc de rețetă.

Adauga reteta
Retete

din Supe de legume

Supa crema de dovleac servita in paine Supa crema de dovleac servita in paine

Pregatesti intai maiaua din drojdie, ½ lingurita de zahar, 50 ml lapte caldut, 5 linguri faina. O lasi sa creasca 20 de minute,

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Borsuri si Ciorbe
Supa italiana de rosii si pui - supa minestrone Supa italiana de rosii si pui - supa minestrone

Se pune apa la fiert, cu 2 linguri de ulei de masline. Se taie puiul, se curata de grasime si de pielite, se spala bine. Se pune la

0 voturi    0 comentarii
1h 50 min
Supe de carne
Supă cremă de broccoli