Tocam marunt ceapa. Taiem telina in cuburi mici. Tocam ardeiul in fasii subtiri. Taiem morcovii in cuburi mici. Taiem rosia in cubulete. Tocam marunt verdeata si zdrobim usturoiul.
Pregatim aragazul si o oala in care punem costita afumata. Amestecam si calim pana cand aceasta se rumeneste usor.
Adaugam ceapa, amestecam si calim pana cand aceasta se inmoaie. Punem faina si amestecam energic pana la omogenizare, dar nu o lasam sa se rumeneasca. Adaugam boia de ardei dulce si continuam sa amestecam. Turnam apa calda, amestecand bine si lasam sa clocoteasca.
Punem telina, morcovul si ardeiul, amestecam si lasam sa fiarba timp de 5 minute.
Adaugam foaia de dafin si fasolea verde. Lasam totul sa fiarba.
Cand fasolea este moale, punem cimbrul si rosia. Amestecam si lasam sa fiarba timp de 5 minute.
Punem usturoiul zdrobit. Condimentam cu piper macinat si sare. Amestecam, gustam si mai fierbem timp de 2 minute. Presaram deasupra patrunjel tocat si inchidem aragazul.
Servim fierbinte, simpla sau cu smantana.
Reteta Video completa o gasiti la:http://www.reteta-video.ro/retete/supa-de-fasole-verde-cu-costita-afumata.html
Pofta buna!!

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii