autor:

tradaro

» » Supe de legume

Supa de frunze de ridichi Tradaro

Autor: tradaro (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 20 aprilie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: tradaro (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 20 aprilie 2009

Ingrediente
frunze de la 3-4 legaturi de ridichi, 2-3 cartofi de marime medie, 2 linguri de orez, 1 ceapa, 1 morcov, 3-4 ridichi, 25 g unt, 150 ml lapte, 1 ou, sare, piper, 2 linguri de smantana, patrunjel

Dificultate: Redusa Timp: 1h

1 vot

Mod de preparare

Frunzele de ridici se spala foarte bine si se lasa pentru 10 minute in apa rece. Cartofii, ceapa si morcovul se curata si se pun la fiert. Orezul se fierbe separat.
Dupa ce legumele si orezul au fiert se dau prin masina de tocat carne.
Pasta rezultata se amesteca cu 200 ml lapte, 1,5 l de apa in care au fiert legumele, frunzele de ridichi tocate dupa preferinta ca marime, ridichile de marime medie taiate feliute foarte subtiri si se pune la fiert pentru 20 de minute.
Aproape de sfarsitul celor 20 de minute se adauga 1 ou batut cu smantana, sare si piper. Se adauga untul in supa. Se mai lasa 5 minute sa dea 2-3 clocote.
Se stinge focul si se poate servi.
Se presara patrunjel deasupra si se serveste fierbinte ca atare sau cu crutoane.

Se pune suflet cat va lasa inima.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de frunze de ridichi Tradaro" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Supe de legume
Supa de conopida

Supa de conopida

Conopida o desfacem in buchetele mici, o spalam din mai multe ape si o lasam intr-o strecuratoare,

10 voturi    5 comentarii
45 min
Supe de legume
Supa crema de legume

Supa crema de legume

Toate legumele se pun la fiert in apa, cat sa le acopere. Cand s-au fiert se scot din apa cu ajutorul

1 vot    1 comentariu
45 min
Supe de legume

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 16 iulie 2010

    Merita incercata !

  • nedelcu cristina (Chef de cuisine) , 21 aprilie 2009

    Din frunze de ridichi nu am incercat niciodata, am sa incerc. Pot sa zic ca este delicioasa supa din frunze de sfecla ca doar sunt c-am la fel.

Dificultate

Redusa

Timp

1h

1 vot

Ingrediente

  • frunze de la 3-4 legaturi de ridichi
  • 2-3 cartofi de marime medie
  • 2 linguri de orez
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 3-4 ridichi
  • 25 g unt
  • 150 ml lapte
  • 1 ou
  • sare
  • piper
  • 2 linguri de smantana
  • patrunjel

Raporteaza reteta

Retete
de tradaro
Chec Tradaro

Chec Tradaro

Inainte de a incepe prepararea checului se aprinde cuptorul si se lasa la minim pentru incalzire. Stafidele

48 voturi    15 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Mamaliga Tradaro

Mamaliga Tradaro

Intr-o craticioara se pune lapte, apa, gris, delikat, sare si se amesteca la foc iute pana fierbe

9 voturi    12 comentarii
35 min
Aluaturi si Foietaje
Puricei de mamaliga Tradaro

Puricei de mamaliga Tradaro

Mamaliga se taie cubulete. Ouale se bat cu telul sau mixerul, se adauga laptele, branza, delikat,

14 voturi    12 comentarii
30 min
Aperitive cu brinza

constanta proca (Chef de cuisine)

Merita incercata !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Supe de legume

Supa crema de fasole mung,  gatita la Multicookerul Crock-Pot Express Supa crema de fasole mung, gatita la Multicookerul Crock-Pot Express

Pentru inceput am facut supa limpede de pui. Am avut un pui de tara, crescut liber si hranit cu porumb. Grasimea galbena a puiului ii

0 voturi    0 comentarii
50 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Supa crema de ciuperci cu naut, gatita la Multicookerul Crock-Pot Express Supa crema de ciuperci cu naut, gatita la Multicookerul Crock-Pot Express

Se folosesc ciuperci champignon albe sau brune, dupa preferinte. Eu am avut ciuperci bio, de pasune, muuuult mai aromate ca si ciupercile

0 voturi    0 comentarii
40 min
Multicooking
Ciorba de perisoare