Ingrediente
Pentru supa :, -500 g piept de pasare cu tot cu os (piept, spate, aripi, gat), -2 morcovi taiati in doua, -2-3 morcovi taiati rondele, -1 ceapa mijlocie taiata in doua, -1 radacina patrunjel, -1 telina taiate in 2/3, -1/2 ardei rosu taiat marunt, -1/2 ardei verde taiat marunt, -1 lingura vegeta, -2-3 foi de dafin, -cateva boabe de cardamom, -sare, -piper, -patrunjel verde tocat marunt, , Galuste de gris, -1ou mare, -60 g gris, -1 lingurita ulei, -1 praf de sare, -piper alb (optional)
Dificultate: Redusa | Timp: 1h 45 min
5 voturi
Mod de preparare
Fierband supa la foc mic, aceasta va fi mult mai limpede decat daca am fierbe-o in clocote, iar daca dorim o supa de un galben mai intens, vom pune o bucata din ultimul strat de coaja de ceapa, nu mai mare decat o petala de trandafir, nu o vom lasa prea mult ca supa sa nu fie prea inchisa la culoare.Acest lucru l-am invatat si eu de la alte prietene si vi-l impartasesc si voua.
Dupa ce carnea si legumele au fiert bine, le vom scoate din oala cu o spumiera.Carnea de pui scoasa din zeama o vom curata de oase si pelite si o lasam deoparte pana este aproape gata supa. Legumele scoase se pot folosi la o salata sau se pot taia si folosi la supa.Eu am folosit alt morcov pentru ca oricum am adaugat si ardei gras, pentru a da un gust placut supei.In alta oala vom strecura lichidul si vom pune ardeiul rosu si verde taiat cuburi, morcovul taiat rondele, si putina sare dupa gust.Le punem din nou la fiert la foc mic si ne ocupam de galuste.
Intr-un castronel vom bate oul si uleiul cu furculita pana cand formeza putina spuma la suprafata apoi vom adauga putina sare, putin piper alb(negru) si grisul in fir subtire, in timp ce vom amesteca mereu. Vom obtine o pasta pe care o vom lasa sa se odihneasca timp de 10-15 minute la temperatura camerei astfel incat grisul sa fie bine absorbit obtinandu-se o pasta consistenta. Intre timp vom taia fasii pieptul de pui, nu prea mici, pentru a-l adauga la final in supa.
Cat timp s-a odihnit compozitia pentru galuste, legumele deja au fiert, vom incepe sa formam galustele.
Se inmoaie o lingurita in supa si vom lua repetat cantitati mici din aluat si le vom lasa sa cada in supa care fierbe continuu. Nu se iau cantitati prea mari din aluat, pentru ca galustele cresc foarte mult la fiert. Dupa ce vom termina compozitia de galuste vom adauga 1-2 pahare de apa fierbinte, o lingura de vegeta si carnea de pui taiata fasii. Vom lasa sa mai fiarba 5-7 min la foc mic, apoi vom opri focul si vom adauga putin patrunjel verde tocat marunt si vom acoperi cu un capac. Vom lasa in repaus timp de 10 minute, timp in care galustele se vor umfla minunat si vor fi foarte pufoase.
Eu le-am facut cu lingurita mica, de aceea au iesit micute.Daca doriti sa fie mai multe dublati cantitatea de gris si ou, iar daca doriti sa fie mai mari le formati cu lingura mare si cantitatea de aluat se va mari.
Supa se serveste fierbinte, adaugandu-i piper macinat proaspat si desigur patrunjel verde tocat.
A iesit o supa foarte gustoasa cu niste galuste minunate si pufoase!
Va doresc pofta buna!