autor:

tania

» » Supe de carne

Supa de galuste cu piept de pasare

Autor: tania (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 15 ianuarie 2016

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: tania (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 15 ianuarie 2016

Ingrediente
Pentru supa :, -500 g piept de pasare cu tot cu os (piept, spate, aripi, gat), -2 morcovi taiati in doua, -2-3 morcovi taiati rondele, -1 ceapa mijlocie taiata in doua, -1 radacina patrunjel, -1 telina taiate in 2/3, -1/2 ardei rosu taiat marunt, -1/2 ardei verde taiat marunt, -1 lingura vegeta, -2-3 foi de dafin, -cateva boabe de cardamom, -sare, -piper, -patrunjel verde tocat marunt, , Galuste de gris, -1ou mare, -60 g gris, -1 lingurita ulei, -1 praf de sare, -piper alb (optional)

Dificultate: Redusa Timp: 1h 45 min

3 voturi

Mod de preparare

Pentru ca supa sa iese gustoasa va trebui sa folosim carne de pui cu os, pentru a da supei consistenta si gust. Daca avem un pui de la tara cu atat mai bine dar trebuie sa tinem cont ca acest tip de pui fierbe mai greu decat puii crescuti industrial, insa supa obtinuta va fi mult mai gustoasa. Eu am folosit piept de pui, ca in final sa-l tai fasii si sa-l adaug la supa.Vom verifica carnea sa nu aiba pene, eventual se parleste la flacara de la aragaz, apoi se spala bine si se pune la fiert cu apa si sare. Focul trebuie sa fie mediu pana cand apa din oala se infierbanta fara a da in clocot, apoi se reduce la minimum. Cu o lingura sau o spumiera se aduna spuma formata la suprafata de cateva ori. Nu e nici o pierdere daca aruncati si o parte din grasime. Dupa ce la suprafata nu se mai formeaza spuma, vom adauga legumele taiate in doua, foile de dafin, boabele de cardamom si vom continua fierberea la foc foarte mic, pana cand atat carnea cat si legumele sunt bine fierte.

Fierband supa la foc mic, aceasta va fi mult mai limpede decat daca am fierbe-o in clocote, iar daca dorim o supa de un galben mai intens, vom pune o bucata din ultimul strat de coaja de ceapa, nu mai mare decat o petala de trandafir, nu o vom lasa prea mult ca supa sa nu fie prea inchisa la culoare.Acest lucru l-am invatat si eu de la alte prietene si vi-l impartasesc si voua.

Dupa ce carnea si legumele au fiert bine, le vom scoate din oala cu o spumiera.Carnea de pui scoasa din zeama o vom curata de oase si pelite si o lasam deoparte pana este aproape gata supa. Legumele scoase se pot folosi la o salata sau se pot taia si folosi la supa.Eu am folosit alt morcov pentru ca oricum am adaugat si ardei gras, pentru a da un gust placut supei.In alta oala vom strecura lichidul si vom pune ardeiul rosu si verde taiat cuburi, morcovul taiat rondele, si putina sare dupa gust.Le punem din nou la fiert la foc mic si ne ocupam de galuste.

Intr-un castronel vom bate oul si uleiul cu furculita pana cand formeza putina spuma la suprafata apoi vom adauga putina sare, putin piper alb(negru) si grisul in fir subtire, in timp ce vom amesteca mereu. Vom obtine o pasta pe care o vom lasa sa se odihneasca timp de 10-15 minute la temperatura camerei astfel incat grisul sa fie bine absorbit obtinandu-se o pasta consistenta. Intre timp vom taia fasii pieptul de pui, nu prea mici, pentru a-l adauga la final in supa.

Cat timp s-a odihnit compozitia pentru galuste, legumele deja au fiert, vom incepe sa formam galustele.

Se inmoaie o lingurita in supa si vom lua repetat cantitati mici din aluat si le vom lasa sa cada in supa care fierbe continuu. Nu se iau cantitati prea mari din aluat, pentru ca galustele cresc foarte mult la fiert. Dupa ce vom termina compozitia de galuste vom adauga 1-2 pahare de apa fierbinte, o lingura de vegeta si carnea de pui taiata fasii. Vom lasa sa mai fiarba 5-7 min la foc mic, apoi vom opri focul si vom adauga putin patrunjel verde tocat marunt si vom acoperi cu un capac. Vom lasa in repaus timp de 10 minute, timp in care galustele se vor umfla minunat si vor fi foarte pufoase.

Eu le-am facut cu lingurita mica, de aceea au iesit micute.Daca doriti sa fie mai multe dublati cantitatea de gris si ou, iar daca doriti sa fie mai mari le formati cu lingura mare si cantitatea de aluat se va mari.

Supa se serveste fierbinte, adaugandu-i piper macinat proaspat si desigur patrunjel verde tocat.

A iesit o supa foarte gustoasa cu niste galuste minunate si pufoase!

Va doresc pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de galuste cu piept de pasare" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Supe de carne
Supa Lucsicos

Supa Lucsicos

Incepem prin a pune apa la fiert si doar cand clocoteste bagam coditele de porc si sare.In timp ce

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Supe de carne
Supa de cartofi

Supa de cartofi

Cureti ceapa, ardeii de samburi,morcovii si cartofii. Tai toate legumele in cubulete mici in afara

3 voturi    2 comentarii
1h
Supe de carne

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h 45 min

3 voturi

Ingrediente

  • Pentru supa :
  • -500 g piept de pasare cu tot cu os (piept
  • spate
  • aripi
  • gat)
  • -2 morcovi taiati in doua
  • -2-3 morcovi taiati rondele
  • -1 ceapa mijlocie taiata in doua
  • -1 radacina patrunjel
  • -1 telina taiate in 2/3
  • -1/2 ardei rosu taiat marunt
  • -1/2 ardei verde taiat marunt
  • -1 lingura vegeta
  • -2-3 foi de dafin
  • -cateva boabe de cardamom
  • -sare
  • -piper
  • -patrunjel verde tocat marunt
  • Galuste de gris
  • -1ou mare
  • -60 g gris
  • -1 lingurita ulei
  • -1 praf de sare
  • -piper alb (optional)

Raporteaza reteta

Retete
de tania
DOVLECEI ,VINETE SI ARDEI UMPLUTI CU CARNE SI OREZ

DOVLECEI ,VINETE SI ARDEI UMPLUTI CU CARNE SI OREZ

MOD DE PREPARARE Se vor spala dovleceii, vinetele si ardeii si se vor lasa putin la scurs. Vom

0 voturi    0 comentarii
2h 40 min
Mancaruri cu carne
Chiftelute de dovlecei

Chiftelute de dovlecei

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftelute de dovlecei: Se spala dovleceii, se curata de coaja si

3 voturi    0 comentarii
35 min
Aperitive
BAME CU CARNE DE VITA SI GARNITURA DE OREZ

BAME CU CARNE DE VITA SI GARNITURA DE OREZ

Mod de preparare BAME CU CARNE DE VITA Carnea de vita se spala si se portioneaza. Ceapa se curata,

1 vot    0 comentarii
2h 15 min
Mancaruri cu carne
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Supe de carne

Ciorba de iepure Ciorba de iepure

Ceapa și prazul curățate, tocate mărunt, se pun la călit în untura cu aromă de cârnați afumat și puțină apă. Zarzavaturile

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Borsuri si Ciorbe
Supa crema cu piept de curcan Supa crema cu piept de curcan

Pieptul de curcan se spala bine si se pune la fiert. Se curata legumele, se maruntesc si se pun la fiert; dupa ce au fiert, se pun in

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Supa de tacam de curcan cu taitei