autor:

burdulea maria elena

» » Supe de carne

Supa de galuste din Ardeal

Autor: burdulea maria elena (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 31 ianuarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: burdulea maria elena (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 31 ianuarie 2010

Ingrediente
Am vazut ca in unele zone ale tarii, supa de galuste se prepara altfel, in sensul ca se serveste cu legume cu tot. La noi in Ardeal in zona in care eu locuiesc, aceasta supa se strecoara. Pt prepararea ei avem nevoie de: 1 piept de pui, 2 morcovi, 1 radacina patrunjel, 1 telina de marimea unui mar, 1 ceapa mica, 1 catel usturoi, cateva seminte de chimen, 1 legatura patrunjel verde, sare., Pt galuste: 1 ou, 6 linguri gris.

Dificultate: Redusa Timp: 1h 10 min

3 voturi

Mod de preparare

Punem la fiert carnea in 2 litri si jumatate apa rece cu sare. Cand incepe sa fiarba spumam supa. Adaugam zarzavatul curatat si lasam la fiert la foc potrivit. Separat in alta oala punem apa cu sare la fiert si pana fierbe apa pregatim galustele: batem oul tare, adaugam grisul, amestecam bine pana la omogenizare, apoi cu o lingurita pt preparat cafea, cu coada lunga, luam din compozitia de galuste si adaugam in oala. De fiecare data inainte de a lua din compozitia de galuste, inmuiem lingurita in apa din oala ca sa se desprinda usor compozitia din lingurita. Fierbem galustele cam 15-20 minute la foc linistit. Ca sa iasa galustele moi, adaugati din cand in cand putina apa rece(procedeul opririi din fiert). Dupa ce a fiert zarzavatul si carnea, strecuram supa potrivim de sare si adaugam galustele pe care le-am fiert separat. Deasupra presaram verdeata tocata marunt. Din zarzavat si carne se poate prepara o salata de boeuf.
Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de galuste din Ardeal" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Supe de carne
Supa de curcan

Supa de curcan

Se fierbe gatul de curcan,dupa care se scoate si se dezoseaza.Carnea se adauga la loc in supa,se

3 voturi    10 comentarii
50 min
Supe de carne
Supa de tortellini

Supa de tortellini

Puiul spalat se pune in vasul cu apa la fiert iar dupa ce s-a adunat deasupra spuma neagra,se arunca

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Supe de carne

Recomandari pentru tine si casa ta

Promo clipper set

- 20 %
199.99 lei
159.99 lei

4.5L DuraCeramic Manual

- 25 %
599.99 lei
449.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • mirey

    mirey (Chef de cuisine) , 17 mai 2010

    Exact asa o prepar si eu si totdeauna cand fac supa de galuste,fac si salata boeuf.

Dificultate

Redusa

Timp

1h 10 min

3 voturi

Ingrediente

  • Am vazut ca in unele zone ale tarii
  • supa de galuste se prepara altfel
  • in sensul ca se serveste cu legume cu tot. La noi in Ardeal in zona in care eu locuiesc
  • aceasta supa se strecoara. Pt prepararea ei avem nevoie de: 1 piept de pui
  • 2 morcovi
  • 1 radacina patrunjel
  • 1 telina de marimea unui mar
  • 1 ceapa mica
  • 1 catel usturoi
  • cateva seminte de chimen
  • 1 legatura patrunjel verde
  • sare.
  • Pt galuste: 1 ou
  • 6 linguri gris.

Raporteaza reteta

Retete
de burdulea maria elena
Tort OM DE ZAPADA

Tort OM DE ZAPADA

Se face un blat dupa metoda: separam albusul de galbenus. Batem spuma tare cu robotul cele 7 albusuri,

9 voturi    11 comentarii
1h
Torturi
Fasole frecata

Fasole frecata

Fasolea spalata, se pune la fiert cu apa rece. Eu obisnuiesc dupa ce incepe fasolea sa fiarba si

12 voturi    21 comentarii
2h 30 min
Retete de post
Chiftele de carne

Chiftele de carne

Punem intrun vas, carnea tocata de vita si de porc, adaugam painea muiata in apa si stoarsa bine,

12 voturi    7 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
mirey

mirey (Chef de cuisine)

Exact asa o prepar si eu si totdeauna cand fac supa de galuste,fac si salata boeuf.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Supe de carne

Ciorba de ied Ciorba de ied

Carnea spalata se pune in oala pe foc, se fierbe 10 min, apoi se arunca apa, carnea se spala, se pune din nou la fiert, iar cand incepe

0 voturi    0 comentarii
1h 50 min
Retete de Pasti
Bors de miel Bors de miel

Punem intr-o oala carnea de miel spalata bine si portionata (capul l-am pus intreg) cu apa cat sa o acopere si o lingura de otet. Dupa

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Retete de Pasti
Supa de curcan cu taitei de casa