autor:

Fara foto

» » , Retete de Craciun, Supe de legume

Supa de legume cu taietei

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 20 iunie 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 20 iunie 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 4 persoane): 1 ceapa, , 1 tulpina de praz, , 2 morcovi, , 1 tulpina de telina, , 1 dovlecel, , 1 catel de usturoi,, 1 lingurita sare, , 2-3 linguri ulei de masline,, 1 pahar vin alb, , 2-3 linguri pulpa de rosii, , 3/4 l zeama concentrata de zarzavat (Knorr+apa), , 1 lingurita oregano (uscat), , 1 lingurita busuioc (uscat), , 50 g taietei de supa, , piper macinat,, parmezan (cascaval) ras,, 1/2 legatura codite de ceapa verde.

Dificultate: Redusa Timp: 1h

10 voturi

Mod de preparare

1. Se alege zarzavatul, se spala, se curata si se taie marunt (cubulete, rondele etc.). Usturoiul se curata si se freaca cu sare ca o pasta. 2. Se incinge intr-o oala uleiul si se calesc legumele, pana ce devin sticloase. 3. Se sting cu vin si se adauga rosiile. 4. Se toarna peste ele zeama de zarzavat, se incorporeaza oregano si busuioc si se lasa sa fiarba - la foc mic - 10-15 minute. 5. Se introduc taieteii in supa si se mai fierb si ei 5-10 minute. 6. Se gusta supa de sare si piper, se adauga jumatate din parmezanul ras, se amesteca bine si inainte de-a o servi se presara restul de parmezan si coditele de ceapa verde taiate rondele.
Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de legume cu taietei" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Supe de legume
Supa crema de broccoli

Supa crema de broccoli

Ceapa se taie julien, iar morcovul felii. Nu foarte fine, ca oricum le vom nimici in blender. Se

4 voturi    1 comentariu
40 min
Supe de legume
Supa de cartofi dulci la slow cooker Crock-Pot – de post

Supa de cartofi dulci la slow cooker Crock-Pot – de post

1. Punem in oala noastra Crock-Pot cartofii curatati si tocati cubulete, ceapa tocata, telina, usturoiul,

2 voturi    2 comentarii
5h
Supe de legume

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 60 %
499.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 18 iulie 2010

    Merita incercata !

Dificultate

Redusa

Timp

1h

10 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 persoane): 1 ceapa
  • 1 tulpina de praz
  • 2 morcovi
  • 1 tulpina de telina
  • 1 dovlecel
  • 1 catel de usturoi,
  • 1 lingurita sare
  • 2-3 linguri ulei de masline,
  • 1 pahar vin alb
  • 2-3 linguri pulpa de rosii
  • 3/4 l zeama concentrata de zarzavat (Knorr+apa)
  • 1 lingurita oregano (uscat)
  • 1 lingurita busuioc (uscat)
  • 50 g taietei de supa
  • piper macinat,
  • parmezan (cascaval) ras,
  • 1/2 legatura codite de ceapa verde.

Raporteaza reteta

constanta proca

constanta proca (Chef de cuisine)

Merita incercata !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Supe de legume

Supa crema de dovleac Supa crema de dovleac

Se incepe cu dovleacul placintar pentru ca se curata destul de greu (coaja este foarte tare). Se decojeste, se scot semintele, apoi

0 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Supa crema de ciuperci, cu naut si afumatura Supa crema de ciuperci, cu naut si afumatura

Se fierbe nautul si se scurge de apa. Se calesc afumatura cu ciupercile, apoi se condimenteaza, se stinge totul cu coniac si se mai

0 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Supa-crema de porumb