autor:

Fara foto

» » , Retete de Craciun, Supe de legume

Supa de legume cu taietei

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 20 iunie 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 20 iunie 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 4 persoane): 1 ceapa, , 1 tulpina de praz, , 2 morcovi, , 1 tulpina de telina, , 1 dovlecel, , 1 catel de usturoi,, 1 lingurita sare, , 2-3 linguri ulei de masline,, 1 pahar vin alb, , 2-3 linguri pulpa de rosii, , 3/4 l zeama concentrata de zarzavat (Knorr+apa), , 1 lingurita oregano (uscat), , 1 lingurita busuioc (uscat), , 50 g taietei de supa, , piper macinat,, parmezan (cascaval) ras,, 1/2 legatura codite de ceapa verde.

Dificultate: Redusa Timp: 1h

10 voturi

Mod de preparare

1. Se alege zarzavatul, se spala, se curata si se taie marunt (cubulete, rondele etc.). Usturoiul se curata si se freaca cu sare ca o pasta. 2. Se incinge intr-o oala uleiul si se calesc legumele, pana ce devin sticloase. 3. Se sting cu vin si se adauga rosiile. 4. Se toarna peste ele zeama de zarzavat, se incorporeaza oregano si busuioc si se lasa sa fiarba - la foc mic - 10-15 minute. 5. Se introduc taieteii in supa si se mai fierb si ei 5-10 minute. 6. Se gusta supa de sare si piper, se adauga jumatate din parmezanul ras, se amesteca bine si inainte de-a o servi se presara restul de parmezan si coditele de ceapa verde taiate rondele.
Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de legume cu taietei" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Supe de legume
Supa de conopida

Supa de conopida

Se curata legumele, morcovii se taie rondele si se pun la calit cu ceapa taiata marunt, intr-un pic

12 voturi    5 comentarii
40 min
Supe de legume
Ciorba mea de legume

Ciorba mea de legume

Taie legumele cum vrei, căleşte ceapa cu ardeiul şi rădăcinoasele, nu prea mult. Pune si restul

16 voturi    6 comentarii
1h 9 min
Supe de legume

Recomandari pentru tine si casa ta

Promo clipper set

- 25 %
199.99 lei
149.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 18 iulie 2010

    Merita incercata !

Dificultate

Redusa

Timp

1h

10 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 persoane): 1 ceapa
  • 1 tulpina de praz
  • 2 morcovi
  • 1 tulpina de telina
  • 1 dovlecel
  • 1 catel de usturoi,
  • 1 lingurita sare
  • 2-3 linguri ulei de masline,
  • 1 pahar vin alb
  • 2-3 linguri pulpa de rosii
  • 3/4 l zeama concentrata de zarzavat (Knorr+apa)
  • 1 lingurita oregano (uscat)
  • 1 lingurita busuioc (uscat)
  • 50 g taietei de supa
  • piper macinat,
  • parmezan (cascaval) ras,
  • 1/2 legatura codite de ceapa verde.

Raporteaza reteta

constanta proca

constanta proca (Chef de cuisine)

Merita incercata !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Supe de legume

Supa crema de dovleac cu aroma de anason si baghetele caramelizate Supa crema de dovleac cu aroma de anason si baghetele caramelizate

Se curata zarzavatul de coaja, apoi ceapa se taie marunt, dovleacul, morcovul si radacina de patrunjel se taie in cubulete mici, la

0 voturi    0 comentarii
50 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Supa crema de legume si ardei copt Supa crema de legume si ardei copt

Se curata cartofii, se spala si se taie in cubulete; morcovul, pastarnacul si radacina de patrunjel se curata de coaja, se spala si

0 voturi    0 comentarii
45 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Supa crema de conopida