autor:

Fara foto

» » , Retete de Craciun, Supe de legume

Supa de legume cu taietei

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 20 iunie 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 20 iunie 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 4 persoane): 1 ceapa, , 1 tulpina de praz, , 2 morcovi, , 1 tulpina de telina, , 1 dovlecel, , 1 catel de usturoi,, 1 lingurita sare, , 2-3 linguri ulei de masline,, 1 pahar vin alb, , 2-3 linguri pulpa de rosii, , 3/4 l zeama concentrata de zarzavat (Knorr+apa), , 1 lingurita oregano (uscat), , 1 lingurita busuioc (uscat), , 50 g taietei de supa, , piper macinat,, parmezan (cascaval) ras,, 1/2 legatura codite de ceapa verde.

Dificultate: Redusa Timp: 1h

10 voturi

Mod de preparare

1. Se alege zarzavatul, se spala, se curata si se taie marunt (cubulete, rondele etc.). Usturoiul se curata si se freaca cu sare ca o pasta. 2. Se incinge intr-o oala uleiul si se calesc legumele, pana ce devin sticloase. 3. Se sting cu vin si se adauga rosiile. 4. Se toarna peste ele zeama de zarzavat, se incorporeaza oregano si busuioc si se lasa sa fiarba - la foc mic - 10-15 minute. 5. Se introduc taieteii in supa si se mai fierb si ei 5-10 minute. 6. Se gusta supa de sare si piper, se adauga jumatate din parmezanul ras, se amesteca bine si inainte de-a o servi se presara restul de parmezan si coditele de ceapa verde taiate rondele.
Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de legume cu taietei" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Supe de legume
Supa de rosii cu galuste

Supa de rosii cu galuste

Rosiile se spala ,se pun intr-un vas cu apa si se oparesc cateva minute(3-4) pentru a putea fi decojite

5 voturi    2 comentarii
1h 50 min
Supe de legume
supa de legume cu crutoane

supa de legume cu crutoane

Legumele se curata si se spala apoi se taie pai(dar bucati mai groase). Se pun la fiet si se adauga

6 voturi    4 comentarii
1h
Supe de legume

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 18 iulie 2010

    Merita incercata !

Dificultate

Redusa

Timp

1h

10 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 persoane): 1 ceapa
  • 1 tulpina de praz
  • 2 morcovi
  • 1 tulpina de telina
  • 1 dovlecel
  • 1 catel de usturoi,
  • 1 lingurita sare
  • 2-3 linguri ulei de masline,
  • 1 pahar vin alb
  • 2-3 linguri pulpa de rosii
  • 3/4 l zeama concentrata de zarzavat (Knorr+apa)
  • 1 lingurita oregano (uscat)
  • 1 lingurita busuioc (uscat)
  • 50 g taietei de supa
  • piper macinat,
  • parmezan (cascaval) ras,
  • 1/2 legatura codite de ceapa verde.

Raporteaza reteta

constanta proca

constanta proca (Chef de cuisine)

Merita incercata !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Supe de legume

Supa-crema de dovleac Supa-crema de dovleac

Nu am facut niciodata, dar mi-am zis ca merita sa incerc. Dovleacul il aveam de la tara, mi-a mai ramas sa caut cea mai buna reteta. Fiindca

0 voturi    0 comentarii
1h
Delicii sanatoase de la bloggeri
Supa crema de dovleac cu mar Supa crema de dovleac cu mar

Pentru inceput am facut supa de pui. Am avut cateva resturi ramase de la un pui, adica gat, grasime si aripi, le-am pus la fiert in

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Delicii sanatoase de la bloggeri
Ciorba de leurda cu ochiuri romanesti