Reteta postata pe: 15 aprilie 2009
Ingrediente
1 morcov, jum albitura, 1/2 telina, o ceapa mica, 3 catei usturoi, 400 g linte, 100 g unt, cimbru,piper,sare, 1 cartof potrivit, patrunjel
Dificultate: Redusa | Timp: 2h
Mod de preparare
Lintea se alege , se spala si se lasa 3-4 ore la inmuiat in apa rece.Apoi,se pune la fiert in apa rece. Dupa citeva clocote, se adauga zarzavatul curatat,spalat,tocat cubulete,ceapa tocata marunt si cimbrul. Se lasa sa fiarba la foc potrivit. Cind totul este bine fiert, se strecoara supa si se trece prin sita numai lintea, cartoful si ceapa, iar restul de zarzavat se da la o parte. Se topeste jumatate din cantitatea de unt , se adauga piureul obtinut si se amesteca bine pana se omogenizeaza. Dupa ce s-au inabusit usor, se toarna zeama in care au fiert pana se obtine consistenta dorita. Se mai lasa sa fiarba cca 20 min., se adauga usturoiul zdrobit si se potriveste de sare si piper. Se rastoarna supa in castron si se adauga restul de grasime si patrunjelul tocat marunt.
La masa se serveste cu gogosele din cascaval sau crutoane.
Daca ti-a placut reteta noastra "SUPA DE LINTE" nu uita sa-i faci un
review
Alte retete
din Supe de legume
Punem lintele la inmuiat in apa cu 2-3 ore inainte de a o prepara. Intr-o oala punem uleiul la inchis
7 voturi
2 comentarii
45 min
Intr-o cratita pe foc potrivit pune la fiert laptele impreuna cu cartofii dulci, ceapa rosie si rozmarinul.Lasa-le
3 voturi
1 comentariu
30 min
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
mihaela.dima (Chef de cuisine):
Mie mi-a placut foarte mult pt ca am facut-o mai cremoasa. M-am chinuit putin cu datul prin sita, tocmai de aceea recomand folosirea unui robot de bucatarie.