autor:

valentina ionita

» » Supe de legume

SUPA DE LINTE

Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 15 aprilie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 15 aprilie 2009

Ingrediente
1 morcov, jum albitura, 1/2 telina, o ceapa mica, 3 catei usturoi, 400 g linte, 100 g unt, cimbru,piper,sare, 1 cartof potrivit, patrunjel

Dificultate: Redusa Timp: 2h

11 voturi

Mod de preparare

Lintea se alege , se spala si se lasa 3-4 ore la inmuiat in apa rece.Apoi,se pune la fiert in apa rece. Dupa citeva clocote, se adauga zarzavatul curatat,spalat,tocat cubulete,ceapa tocata marunt si cimbrul. Se lasa sa fiarba la foc potrivit. Cind totul este bine fiert, se strecoara supa si se trece prin sita numai lintea, cartoful si ceapa, iar restul de zarzavat se da la o parte. Se topeste jumatate din cantitatea de unt , se adauga piureul obtinut si se amesteca bine pana se omogenizeaza. Dupa ce s-au inabusit usor, se toarna zeama in care au fiert pana se obtine consistenta dorita. Se mai lasa sa fiarba cca 20 min., se adauga usturoiul zdrobit si se potriveste de sare si piper. Se rastoarna supa in castron si se adauga restul de grasime si patrunjelul tocat marunt.
La masa se serveste cu gogosele din cascaval sau crutoane.
Daca ti-a placut reteta noastra "SUPA DE LINTE" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Supe de legume
Supă de roșii cu linte (de post)

Supă de roșii cu linte (de post)

Morcovul și țelina se spală, se curăță și se dau prin răzătoare, după care se călesc în

1 vot    1 comentariu
30 min
Supe de legume
Supa crema de linte cu usturoi

Supa crema de linte cu usturoi

Se pune untul intr-un vas pe foc, se caleste ceapa, morcovul, telina si pastarnacul curatate, spalate

0 voturi    0 comentarii
50 min
Supe de legume

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 40 %
249.99 lei
149.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • Fara foto

    mihaela.dima (Chef de cuisine):

    Mie mi-a placut foarte mult pt ca am facut-o mai cremoasa. M-am chinuit putin cu datul prin sita, tocmai de aceea recomand folosirea unui robot de bucatarie.

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 22 iulie 2010

    Este gustoasa si tare sanatoasa...Noua ne place tare mult...

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 16 iulie 2010

    Nu am mancat niciodata asa ceva !

  • aec21

    aec21 (Chef de cuisine) , 08 mai 2009

    Eu am mancat in Austria, la un restaurant turcesc, o supa de linte cu menta. Foarte, foarte buna. Am incercat sa o reproduc acasa, dar a iesit ingrozitoare :). Voi incerca reteta asta sa vad cum va iesi.

Dificultate

Redusa

Timp

2h

11 voturi

Ingrediente

Raporteaza reteta

Retete
de valentina ionita
Rulada din omleta

Rulada din omleta

Fiecare omleta se face din 2 oua .Se bat cele 2 oua cu putin piper ,condimente, se amesteca cu putin

48 voturi    4 comentarii
40 min
Aperitive cu oua
Mucenici  de post la cuptor

Mucenici de post la cuptor

Din faina,drojdie,sare,zahar,margarina,ulei,apa minerala se framanta un aluat potrivit,nu foarte

95 voturi    32 comentarii
1h 30 min
Retete de post
Mucenici dobrogeni de post  fierti cu zeama si multa nuca

Mucenici dobrogeni de post fierti cu zeama si multa nuca

La 250 g mucenici se pun cam 2,5l apa la fiert. Se da apa in clocot cu zahar sau miere dupa gust,

74 voturi    17 comentarii
25 min
Retete de post

valentina ionita (Chef de cuisine)

Este gustoasa si tare sanatoasa...Noua ne place tare mult...

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Supe de legume

Supa crema de dovleac Supa crema de dovleac

Se incepe cu dovleacul placintar pentru ca se curata destul de greu (coaja este foarte tare). Se decojeste, se scot semintele, apoi

0 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Supa crema de ciuperci, cu naut si afumatura Supa crema de ciuperci, cu naut si afumatura

Se fierbe nautul si se scurge de apa. Se calesc afumatura cu ciupercile, apoi se condimenteaza, se stinge totul cu coniac si se mai

0 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Ciorba de peste cu legume