autor:

tradaro

» » Supe de carne

Supa de pasare a la Grec

Autor: tradaro (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 08 mai 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: tradaro (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 08 mai 2009

Ingrediente
1 1/2 kg carne de pasare, 150 g orez, o mana plina de fidea, 250 g smantana, 4 oua, 2 linguri pline faina, apa 2 1/2 l, zeama de la 1 lamaie, sare, marar verde, patrunjel verde, piper praf

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

2 voturi

Mod de preparare

In 2 1/2 l apa rece se pune carnea de pasare la fiert cu un praf de sare la foc mic. Se spumeaza de cate ori este nevoie pana fierbe canea.
Dupa ce a fiert canea se scoate si se taie in bucati potrivite dupa dorinta.
In apa in care a fiert carnea se pune orezul si fideaua.
Separat intr-un bol se bat ouale bine apoi se adauga smantana, zeama de la o lamaie si faina si se amesteca foarte bine.
Dupa ce orezul si fideaua au fiert se completeaza cu apa clocotita supa pana la cantitatea initiala de 2 1/2 l si se trage de pe foc. Se ia cu polonicul din supa si se toarna peste compozitia de oua in bol, cate putin amestecand mereu. Se poate pune cam 5-6 polonice de supa. Apoi continutul bolului se toarna peste supa in oala si se amesteca.
Se pune carnea in supa, marar si sare dupa gust si se mai lasa sa fiarba 5-6 minute la foc potrivit.
Cand este gata se pune patrunjel verde si praf de piper dupa gust.
Se serveste fierbinte.

Se adauga putin suflet.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de pasare a la Grec" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Supe de carne
Supa de curcan cu taitei de casa

Supa de curcan cu taitei de casa

Am spalat carnea si am pus-o intr-o oala la fiert , in apa cu un praf de sare, acoperita cu capac.

1 vot    0 comentarii
2h
Supe de carne
Ciorba de pui

Ciorba de pui

Pulpele le parlim pe flacara de la aragaz,pentru a indeparta tot puful de pe ele. Le spalam bine

3 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Supe de carne

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • nasea alina

    nasea alina (Chef de cuisine) , 10 mai 2009

    Suna bine, avand in vedere ca adaugati mai multa carne decat zeama..... Este foarte buna. Sosurile nu am sa le citesc, nu sunt pe gustul meu! Sunteti bucatar?

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 08 mai 2009

    Consistenta.

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

2 voturi

Ingrediente

  • 1 1/2 kg carne de pasare
  • 150 g orez
  • o mana plina de fidea
  • 250 g smantana
  • 4 oua
  • 2 linguri pline faina
  • apa 2 1/2 l
  • zeama de la 1 lamaie
  • sare
  • marar verde
  • patrunjel verde
  • piper praf

Raporteaza reteta

Retete
de tradaro
Chec Tradaro

Chec Tradaro

Inainte de a incepe prepararea checului se aprinde cuptorul si se lasa la minim pentru incalzire. Stafidele

47 voturi    15 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Mamaliga Tradaro

Mamaliga Tradaro

Intr-o craticioara se pune lapte, apa, gris, delikat, sare si se amesteca la foc iute pana fierbe

9 voturi    12 comentarii
35 min
Aluaturi si Foietaje
Puricei de mamaliga Tradaro

Puricei de mamaliga Tradaro

Mamaliga se taie cubulete. Ouale se bat cu telul sau mixerul, se adauga laptele, branza, delikat,

14 voturi    12 comentarii
30 min
Aperitive cu brinza

nasea alina (Chef de cuisine)

Suna bine, avand in vedere ca adaugati mai multa carne decat zeama..... Este foarte buna. Sosurile nu am sa le citesc, nu sunt pe gustul meu! Sunteti bucatar?

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Supe de carne

Zeama de peste Zeama de peste

Se pun bucatile de peste la fiert cu apa si sare, se trag doua, trei clocote si se opreste focul, se scoate pestele pe un platou si

0 voturi    0 comentarii
1h
Borsuri si Ciorbe
Ciorba de vacuta Ciorba de vacuta

Se pune carnea la fiert intr-o oala. Se spumeaza cand incepe sa fiarba. Cand este fiarta supa, se strecoara si se taie bucati mici din

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Supe de carne
Mancaruri din resturi de friptura