In 2 1/2 l apa rece se pune carnea de pasare la fiert cu un praf de sare la foc mic. Se spumeaza de cate ori este nevoie pana fierbe canea.
Dupa ce a fiert canea se scoate si se taie in bucati potrivite dupa dorinta.
In apa in care a fiert carnea se pune orezul si fideaua.
Separat intr-un bol se bat ouale bine apoi se adauga smantana, zeama de la o lamaie si faina si se amesteca foarte bine.
Dupa ce orezul si fideaua au fiert se completeaza cu apa clocotita supa pana la cantitatea initiala de 2 1/2 l si se trage de pe foc. Se ia cu polonicul din supa si se toarna peste compozitia de oua in bol, cate putin amestecand mereu. Se poate pune cam 5-6 polonice de supa. Apoi continutul bolului se toarna peste supa in oala si se amesteca.
Se pune carnea in supa, marar si sare dupa gust si se mai lasa sa fiarba 5-6 minute la foc potrivit.
Cand este gata se pune patrunjel verde si praf de piper dupa gust.
Se serveste fierbinte.
Se adauga putin suflet.
Pofta buna!

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii