autor:

autor

» » , Supe de carne, Supe de legume

Supa de rosii

   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 14 aprilie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 14 aprilie 2005

Ingrediente
, Carne cu mult os de pui (cca 300 g), de vaca sau vitel, morcov, patrunjel, ceapa(cca 250 g), 1/2 l suc de rosii, 40 g orez, patrunjel, telina, sare.,

Dificultate: Redusa Timp: 1h

52 voturi

Mod de preparare


Supa de rosii se prepara in mai multe feluri.



Carnea taiata in bucati se pune in 2 l apa rece cu o lingurita rasa de sare si se lasa sa fiarba la foc mic, circa o ora, daca este carne de vitel sau de vaca si apoi se adauga zarzavatul taiat in sferturi si ceapa. Daca este carne de pui, zarzavatul se adauga imediat, dupa ce a dat apa in clocot.



Cind toate sint fierte, se scoate tot zarzavatul sau numai o parte, se pune sucul de rosii si orezul si se amesteca bine ca sa nu se lipeasca de fundul oalei. Se fierbe inca 30 minute ca sa se moaie si orezul. Daca supa este prea deasa, se mai completeaza lichidul cu apa sau suc de rosii, ca sa rezulte cca 2 l de supa, se sareaza dupa gust sau se pune o lingurita de "Vegeta".



Pentru aroma, se pun frunze de patrunjel si o mica frunza de telina, tocate. Daca nu a fost carnea grasa, se pun citeva bucatele de unt sau o lingura cu untdelemn, dupa ce supa s-a luat de pe foc.



Se serveste ca atare, sau se drege cu 2 galbenusuri batute bine cu 2 linguri de apa rece sau cu un galbenus si 100 ml smintina sau iaurt.

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de rosii" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Supe de legume
Supa de rosii cu busuioc

Supa de rosii cu busuioc

Taie rosiile cuburi mai mari; Adauga-le in blenderul Oster Versa impreuna cu apa si busuiocul; Blendeaza

1 vot    0 comentarii
15 min
Supe de legume
Supa de rosii cu galuste

Supa de rosii cu galuste

Rosiile se spala ,se pun intr-un vas cu apa si se oparesc cateva minute(3-4) pentru a putea fi decojite

4 voturi    2 comentarii
1h 50 min
Supe de legume

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 19 iulie 2010

    O bunatate !

Dificultate

Redusa

Timp

1h

52 voturi

Ingrediente

  • Carne cu mult os de pui (cca 300 g)
  • de vaca sau vitel
  • morcov
  • patrunjel
  • ceapa(cca 250 g)
  • 1/2 l suc de rosii
  • 40 g orez
  • patrunjel
  • telina
  • sare.

Raporteaza reteta

Retete
de Madgirl Madgirl
Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Intr-o oala de 3l (de preferat teflonata) se pun carnatii taiati felii cat de subtiri posibil. Se

100 voturi    17 comentarii
40 min
Borsuri si Ciorbe
Cotlete St. Prex (vitel)

Cotlete St. Prex (vitel)

Cotletele se bat usor, se pipereaza si se stropesc cu zeama de lamaie dupa care se dau prin faina,

4 voturi    3 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

60 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive
constanta proca

constanta proca (Chef de cuisine)

O bunatate !

Adauga reteta
Retete

din Supe de legume

Supa crema de dovleac servita in paine Supa crema de dovleac servita in paine

Pregatesti intai maiaua din drojdie, ½ lingurita de zahar, 50 ml lapte caldut, 5 linguri faina. O lasi sa creasca 20 de minute,

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Borsuri si Ciorbe
Supa italiana de rosii si pui - supa minestrone Supa italiana de rosii si pui - supa minestrone

Se pune apa la fiert, cu 2 linguri de ulei de masline. Se taie puiul, se curata de grasime si de pielite, se spala bine. Se pune la

0 voturi    0 comentarii
1h 50 min
Supe de carne
Supa de conopida