autor:

autor

» » , Supe de carne, Supe de legume

Supa de rosii

   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 14 aprilie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 14 aprilie 2005

Ingrediente
, Carne cu mult os de pui (cca 300 g), de vaca sau vitel, morcov, patrunjel, ceapa(cca 250 g), 1/2 l suc de rosii, 40 g orez, patrunjel, telina, sare.,

Dificultate: Redusa Timp: 1h

52 voturi

Mod de preparare


Supa de rosii se prepara in mai multe feluri.



Carnea taiata in bucati se pune in 2 l apa rece cu o lingurita rasa de sare si se lasa sa fiarba la foc mic, circa o ora, daca este carne de vitel sau de vaca si apoi se adauga zarzavatul taiat in sferturi si ceapa. Daca este carne de pui, zarzavatul se adauga imediat, dupa ce a dat apa in clocot.



Cind toate sint fierte, se scoate tot zarzavatul sau numai o parte, se pune sucul de rosii si orezul si se amesteca bine ca sa nu se lipeasca de fundul oalei. Se fierbe inca 30 minute ca sa se moaie si orezul. Daca supa este prea deasa, se mai completeaza lichidul cu apa sau suc de rosii, ca sa rezulte cca 2 l de supa, se sareaza dupa gust sau se pune o lingurita de "Vegeta".



Pentru aroma, se pun frunze de patrunjel si o mica frunza de telina, tocate. Daca nu a fost carnea grasa, se pun citeva bucatele de unt sau o lingura cu untdelemn, dupa ce supa s-a luat de pe foc.



Se serveste ca atare, sau se drege cu 2 galbenusuri batute bine cu 2 linguri de apa rece sau cu un galbenus si 100 ml smintina sau iaurt.

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de rosii" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Supe de legume
Supa de rosii cu galuste de gris

Supa de rosii cu galuste de gris

Se pune bulionul cu apa la fiert. Se bate oul cu un praf de sare si bicarbonatul, apoi se adauga

17 voturi    6 comentarii
25 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Supă de pui cu roşii şi tarhon (dietetică)

Supă de pui cu roşii şi tarhon (dietetică)

Bucăţile de pui se curăţă, se spală, se şterg cu un prosop de hârtie şi se pun la fiert

7 voturi    7 comentarii
20 min
Supe de carne

Recomandari pentru tine si casa ta

Storcator citrice

- 15 %
199.99 lei
169.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 19 iulie 2010

    O bunatate !

Dificultate

Redusa

Timp

1h

52 voturi

Ingrediente

  • Carne cu mult os de pui (cca 300 g)
  • de vaca sau vitel
  • morcov
  • patrunjel
  • ceapa(cca 250 g)
  • 1/2 l suc de rosii
  • 40 g orez
  • patrunjel
  • telina
  • sare.

Raporteaza reteta

Retete
de Madgirl Madgirl
Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Intr-o oala de 3l (de preferat teflonata) se pun carnatii taiati felii cat de subtiri posibil. Se

102 voturi    19 comentarii
40 min
Borsuri si Ciorbe
Cotlete St. Prex (vitel)

Cotlete St. Prex (vitel)

Cotletele se bat usor, se pipereaza si se stropesc cu zeama de lamaie dupa care se dau prin faina,

4 voturi    3 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

61 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive
constanta proca

constanta proca (Chef de cuisine)

O bunatate !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Supe de legume

Supa crema cu spanac Supa crema cu spanac

Taiem ceapa si usturoiul julienne si le calim in ulei de masline, atat cat sa se inmoaie. Punem bulionul si mai lasam la calit 2-3 minute. Dovlecelul,

0 voturi    0 comentarii
40 min
Delicii sanatoase de la bloggeri
Supa crema de mazare verde cu avocado si menta verde Supa crema de mazare verde cu avocado si menta verde

Se incinge untul cu uleiul de masline (adaugat sa nu se arda untul), apoi calim ceapa tocata marunt, se adauga si mazarea verde, se

0 voturi    0 comentarii
40 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Supa de ceapa frantuzeasca