Ingrediente
1,5 kg rosii, 700 ml suc de rosii, o ceapa uscata sau o legatura ceapa verde, un morcov, o albitura, 3-4 rondele de telina, 1 ardei gras, 2 catei de usturoi, patrunjel verde,tarhon verde, sare,, Pentru galuste:, 2 oua, gris, ulei, sare,piper, un varf de cutit praf de copt
Dificultate: Redusa | Timp: 1h
22 voturi
Mod de preparare
Rosiile se spala , se oparesc cca 1 minut si se lasa sa se racoreasca.Dupa ce s-au racit se decojesc ,se paseaza foarte bine(prin sita,blender sau mixer) si se adauga peste zarzavatul deja fiert sau se amesteca cu piureul obtinut prin pasarea zarzavatului ,se potriveste de sare,piper,se adauga usturoiul tocat marunt,sucul de rosii si se lasa sa mai fiarba impreuna.Daca este cazul puteti adauga si putina apa fiarta. Cand incepe sa clocoteasca lasati focul mic,adaugati in supa cateva linguri de apa rece si incepeti sa puneti cu lingurita din compozitia pentru galuste.Inainte sa luati compozitia umeziti lingurita cu apa rece.
Compozitia de galuste:2 oua ,un praf de sare,putin piper si gris cat sa iasa ca o maioneza. Puteti adauga un varf de cutit de praf de copt (vor creste frumos si vor fi foarte moi).
Cand galustele sunt fierte adaugati patrunjel verde si tarhon verde tocat marunt si opriti focul.
Se serveste rece...Pofta buna!!!!
valentina ionita (Chef de cuisine) , 19 octombrie 2009
Multumesc mult...
mirey (Chef de cuisine) , 15 octombrie 2009
Foarte gustoasa!
gheorghiu livia , 12 septembrie 2009
Eu stiu ca orice supa este buna numai fierbinte; ciorbele sunt f. bune si reci.
zana b. (Chef de cuisine) , 04 septembrie 2009
F. buna supa de rosii cu galustele.Fetita mea se topeste dupa galuste.Imi lasa supa goala ori de cate ori gatesc supa cu galuste,fie ea de rosii,carne de pui sau legume.
valentina ionita (Chef de cuisine) , 04 septembrie 2009
Multumesc mult...
Cely Snijec (Chef de cuisine) , 04 septembrie 2009
Delicioasa, racoritoare si foarte sanatoasa.
valentina ionita (Chef de cuisine) , 28 iulie 2009
Multumesc pentru comentariile si aprecierile postate...
dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 28 iulie 2009
O supa foarte buna, pe care o poti manca si rece,felicitari pentru reteta.
mirey (Chef de cuisine) , 20 iulie 2009
O supa buna si usoara.As vrea si eu o portie...
Crystyna (Chef de cuisine) , 20 iulie 2009
Bună supică! felicitări!!!