Spălaţi şi curăţaţi morcovii, păstârnacul, ţelina, pătrunjelul, ardeiul. Puneţi toate legumele la fiert într-un litru şi jumătate de apă cu sare. După 15 minute, le scoateţi, le lăsaţi să se răcească şi le puneţi în blender. Nu aruncaţi apa în care au fiert.
Cînd legumele sunt pastă, le puneţi în apa în care au fiert, adăugaţi bulionul şi le puneţi din nou la fiert.
Până compoziţia aflată pe foc începe să fiarbă, pregătiţi găluştele.
Separaţi gălbenuşul de albuşul pe care îl bateţi spumă. Gălbenuşul îl puneţi într-un bol cu un praf de sare, apoi adăugaţi apa mineral şi grişul pe care îl adăugaţi ca o ploaie, apoi puneţi albuşul bătut şi îl încorporaţi uşor. Materialul nu trebuie să fie tare dar nici foarte moale încât să curgă din lingură.
Cînd compoziţia de pe foc dă în clocot, luaţi o lingură, o introduceţi în supa care fierbe şi începeţi să luaţi câte o lingură din grişul cu ou şi adăugaţi astfel găluştele la fiert.
Lăsaţi găluştele să fiarbă 10-15 minute la foc mic, ele se vor ridica la suprafaţă cînd sunt fierte şi pufoase.
Spălaţi şi tocaţi leuşteanul.
Adăugaţi piperul şi leuşteanul tocat, apoi opriţi focul. Puneţi ciorbiţa în boluri. O puteţi servi atât caldă cât şi rece.

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii