autor:

Monica_Marton

» » Supe de legume

SUPĂ DE ROŞII CU GĂLUŞTE DE GRIŞ ŞI LEUŞTEAN

Autor: Monica_Marton (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 30 ianuarie 2016

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Monica_Marton (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 30 ianuarie 2016

Ingrediente
Ingrediente necesare pentru 4 porţii:, · un litru de bulion, · trei morcovi, · o rădăcină de păstârnac, · o rădăcină mică de ţelină, · o rădăcină de pătrunjel, · un ardei gras, roşu, · un ou, · 80 de grame de griş, · o lingură de apă minerală, · o jumătate de legătură de leuştean, · o jumătate de linguriţă de sare, · un sfert de linguriţă de piper.

Dificultate: Redusa Timp: 1h

0 voturi

Mod de preparare

Spălaţi şi curăţaţi morcovii, păstârnacul, ţelina, pătrunjelul, ardeiul. Puneţi toate legumele la fiert într-un litru şi jumătate de apă cu sare. După 15 minute, le scoateţi, le lăsaţi să se răcească şi le puneţi în blender. Nu aruncaţi apa în care au fiert.
Cînd legumele sunt pastă, le puneţi în apa în care au fiert, adăugaţi bulionul şi le puneţi din nou la fiert.
Până compoziţia aflată pe foc începe să fiarbă, pregătiţi găluştele.
Separaţi gălbenuşul de albuşul pe care îl bateţi spumă. Gălbenuşul îl puneţi într-un bol cu un praf de sare, apoi adăugaţi apa mineral şi grişul pe care îl adăugaţi ca o ploaie, apoi puneţi albuşul bătut şi îl încorporaţi uşor. Materialul nu trebuie să fie tare dar nici foarte moale încât să curgă din lingură.
Cînd compoziţia de pe foc dă în clocot, luaţi o lingură, o introduceţi în supa care fierbe şi începeţi să luaţi câte o lingură din grişul cu ou şi adăugaţi astfel găluştele la fiert.
Lăsaţi găluştele să fiarbă 10-15 minute la foc mic, ele se vor ridica la suprafaţă cînd sunt fierte şi pufoase.
Spălaţi şi tocaţi leuşteanul.
Adăugaţi piperul şi leuşteanul tocat, apoi opriţi focul. Puneţi ciorbiţa în boluri. O puteţi servi atât caldă cât şi rece.
Daca ti-a placut reteta noastra "SUPĂ DE ROŞII CU GĂLUŞTE DE GRIŞ ŞI LEUŞTEAN" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Supe de legume
Bors de loboda

Bors de loboda

Spalam bine frunzele de loboda si le oparit 2-3 minute, apoi lasam la scurs pana se raceste. Taiem

0 voturi    0 comentarii
30 min
Supe de legume
Supa crema de fasole cu usturoi copt la Slow Cooker Crock-Pot – de post

Supa crema de fasole cu usturoi copt la Slow Cooker Crock-Pot – de post

1. In primul rand lasam fasolea la hidratat aproximativ 12 ore. Ideal ar fi sa si schimbam apa in

0 voturi    0 comentarii
4h 20 min
Supe de legume

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h

0 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente necesare pentru 4 porţii:
  • · un litru de bulion
  • · trei morcovi
  • · o rădăcină de păstârnac
  • · o rădăcină mică de ţelină
  • · o rădăcină de pătrunjel
  • · un ardei gras
  • roşu
  • · un ou
  • · 80 de grame de griş
  • · o lingură de apă minerală
  • · o jumătate de legătură de leuştean
  • · o jumătate de linguriţă de sare
  • · un sfert de linguriţă de piper.

Raporteaza reteta

Retete
de Monica_Marton
Bulete de branza cu struguri

Bulete de branza cu struguri

Curăţaţi şi spălaţi ceapa pe care o tăiaţi mărunt şi spălaţi boabele de struguri.

1 vot    0 comentarii
20 min
Aperitive cu brinza
Orez cu lapte si serbet de afine

Orez cu lapte si serbet de afine

Puneţi laptele la fiert, spălaţi orezul şi îl lăsaţi în apă până laptele

0 voturi    0 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Mar copt, umplut cu castane fierte, goji si stafide

Mar copt, umplut cu castane fierte, goji si stafide

Spălaţi merele, le scobiţi cu ajutorul unui cuţit şi cu o lingură. În orificiul format,

2 voturi    1 comentariu
40 min
Dulciuri diverse
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Supe de legume

Supa crema de mazare verde cu avocado si menta verde Supa crema de mazare verde cu avocado si menta verde

Se incinge untul cu uleiul de masline (adaugat sa nu se arda untul), apoi calim ceapa tocata marunt, se adauga si mazarea verde, se

0 voturi    0 comentarii
40 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Se curata spanacul de cotoare si frunzele intregi se spala in mai multe ape reci, apoi se dau intr-un clocot si se scurg de acea apa.

0 voturi    0 comentarii
40 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Ciorba de pui de casa