Supa de rosii cu galuste, de post

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie
Supa de rosii cu galuste, de post

Ingrediente

  • 1 ceapa
  • 1 ardei galben
  • 1/2 gogosar
  • 1 morcov
  • 7-8 rosii mari, de gradina
  • sare
  • piper
  • 1 lingurita rasa busuioc uscat
  • patrunjel verde
  • 3 linguri ulei
  • 1 lingura pasta de tomate
  • Pentru galustele:
  • 5 linguri gris
  • 2 linguri faina alba
  • sare
  • piper
  • 5-6 linguri apa
  • 1/2 lingurita patrunjel uscat

Mod de preparare

Curatam ceapa o tocam, ardeiul galben, gogosarul, ii curatam de seminte si ii taiem cubulete.

Morcovul il curatam de coaja si il facem betisoare.

Intr-o cratita punem niste apa la fiert, cand da in clocot, dam drumul rosiilor spalate.

Le lasam cateva secunde, le scoatem cu o paleta intr-un vas la racorit.

Le decojim de pielita, indepartam cotorul si le facem cubulete.

Intr-o oala incingem uleiul, dam drumul legumelor, doar rosiilor nu.

Le inabusim 2-3 minute, apoi turnam 4-5 litri de apa.

Lasam sa clocoteasca cam 5 minute, punem rosiile, condimentam cu sare, piper si busuiocul uscat.

Acoperim cu un capac, lasam sa fiarba pana sunt bine patrunse legumele.

Intr-un bolisor amestecam grisul, cu faina, putina sare, piper, patrunjelul uscat, si 3-4 linguri de apa, pentru inceput. Trebuie sa obtinem o pasta grosuta.

Cand toate legumele sunt fierte de la supa, adaugam pasta de tomate si amestecam.

Dam focul mai mic, iar cu o lingurita luam din compozitia de galuste si le dam drumul in oala.

Reglam focul potrivit si lasam sa fiarba galustele, timp in care, tragem cam de doua ori oala de pe foc si le stropim cu apa rece.

Cand este gata, dam supa deoparte si presaram patrunjel verde deasupra.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise