autor:

Fara foto

» » Supe de legume

Supa de rosii cu galuste, de post

Autor: Rocsi (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 02 septembrie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Rocsi (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 02 septembrie 2014

Ingrediente
1 ceapa, 1 ardei galben, 1/2 gogosar, 1 morcov, 7-8 rosii mari, de gradina, sare, piper, 1 lingurita rasa busuioc uscat, patrunjel verde, 3 linguri ulei, 1 lingura pasta de tomate, , Pentru galustele:, , 5 linguri gris, 2 linguri faina alba, sare, piper, 5-6 linguri apa, 1/2 lingurita patrunjel uscat

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

25 voturi

Mod de preparare

Curatam ceapa o tocam, ardeiul galben, gogosarul, ii curatam de seminte si ii taiem cubulete.

Morcovul il curatam de coaja si il facem betisoare.

Intr-o cratita punem niste apa la fiert, cand da in clocot, dam drumul rosiilor spalate.

Le lasam cateva secunde, le scoatem cu o paleta intr-un vas la racorit.

Le decojim de pielita, indepartam cotorul si le facem cubulete.

Intr-o oala incingem uleiul, dam drumul legumelor, doar rosiilor nu.

Le inabusim 2-3 minute, apoi turnam 4-5 litri de apa.

Lasam sa clocoteasca cam 5 minute, punem rosiile, condimentam cu sare, piper si busuiocul uscat.

Acoperim cu un capac, lasam sa fiarba pana sunt bine patrunse legumele.

Intr-un bolisor amestecam grisul, cu faina, putina sare, piper, patrunjelul uscat, si 3-4 linguri de apa, pentru inceput. Trebuie sa obtinem o pasta grosuta.

Cand toate legumele sunt fierte de la supa, adaugam pasta de tomate si amestecam.

Dam focul mai mic, iar cu o lingurita luam din compozitia de galuste si le dam drumul in oala.

Reglam focul potrivit si lasam sa fiarba galustele, timp in care, tragem cam de doua ori oala de pe foc si le stropim cu apa rece.

Cand este gata, dam supa deoparte si presaram patrunjel verde deasupra.

Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de rosii cu galuste, de post" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Supe de legume
Ciorba de macris

Ciorba de macris

Este o ciorba in primul rand sanatoasa datorita continutului mare de vitamine, dar si foarte gustoasa

4 voturi    1 comentariu
45 min
Supe de legume
Supa crema de rosii cu mascarpone

Supa crema de rosii cu mascarpone

O varianta a supei crema de rosii cu o aroma cu totul distincta, greu de descris pana nu o gusti

7 voturi    6 comentarii
20 min
Supe de legume

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 11 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Rocsi (Chef de cuisine) , 16 martie 2017

    Cum anume au iesit galustele? Oricum nu ies la fel de pufoase ca si cele cu ou, asta este sigur.

  • Fara foto

    Alex , 16 martie 2017

    Am facut aceasta ciorba de rosii foarte buna dar galustele nu au iesit cum scrie aici (y)

  • Fara foto

    Rocsy Ciobanu , 25 mai 2015

    Sper sa va placa!

    • Fara foto

      Maria-magdalena Banica , 22 mai 2015

      super voi incerca

    • Fara foto

      Rocsy Ciobanu , 27 martie 2015

      Sper sa va placa! :)

    • Fara foto

      Silvia Ionescu , 25 martie 2015

      Sunt curioasa si o voi incerca neaparat...!

    • Fara foto

      Rocsy Ciobanu , 24 martie 2015

      Ies bune, acum depinde de gusturi!

    • Fara foto

      Tania Toma , 21 martie 2015

      INTERESANTA !

    • Fara foto

      Ileana Comsa , 15 noiembrie 2014

      Cum ies galustele? Nu sunt tari?

    • Fara foto

      Rocsy Ciobanu , 21 septembrie 2014

      Si eu am facut pentru prima data si a iesit super!

    • Fara foto

      Maria Maria , 20 septembrie 2014

      nu am testat reteta dar imi place ce e de post

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

25 voturi

Ingrediente

  • 1 ceapa
  • 1 ardei galben
  • 1/2 gogosar
  • 1 morcov
  • 7-8 rosii mari
  • de gradina
  • sare
  • piper
  • 1 lingurita rasa busuioc uscat
  • patrunjel verde
  • 3 linguri ulei
  • 1 lingura pasta de tomate
  • Pentru galustele:
  • 5 linguri gris
  • 2 linguri faina alba
  • sare
  • piper
  • 5-6 linguri apa
  • 1/2 lingurita patrunjel uscat

Raporteaza reteta

Retete
de Rocsi
Piept de pui umplut cu ciuperci in foietaj

Piept de pui umplut cu ciuperci in foietaj

Lasam foietajul sa se dezghete la temperatura camerei. Pieptul de pui il spalam si il tamponam cu

4 voturi    4 comentarii
1h 20 min
Aperitive cu carne
Salata cu ton si tofu

Salata cu ton si tofu

Ardeiul kapia il spalam, indepartam cotorul si toate semintele si il taiem cubulete. Ceapa verde

7 voturi    4 comentarii
20 min
Salate cu peste
Clatite umplute cu portocale in sos (de post)

Clatite umplute cu portocale in sos (de post)

Clatitele: Intr-un bol amestecam cu un tel apa minerala cu zaharul pudra,uleiul si coaja rasa de

6 voturi    5 comentarii
45 min
Retete de post

Rocsi (Chef de cuisine)

Cum anume au iesit galustele? Oricum nu ies la fel de pufoase ca si cele cu ou, asta este sigur.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Supe de legume

Supa crema de dovleac cu fructe Supa crema de dovleac cu fructe

Dovleacul curatat de coaja si seminte, taiat cubulete, la fel si fructele, ceapa, morcovul si telina, lamaita spalata, toate se adauga

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Borsuri si Ciorbe
Supa mexicana de rosii cu galuste de malai Supa mexicana de rosii cu galuste de malai

Boabele de porumb din conserva le trecem printr-un jet de apa rece, apoi le lasam in strecuratoare la scurs. Laptele il punem la fiert

1 vot    0 comentarii
1h
Delicii sanatoase de la bloggeri
Supa de legume pasate cu porumb