autor:

Fara foto

» » Supe de legume

Supa de rosii cu ghebe

Autor: Rocsi (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 28 ianuarie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Rocsi (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 28 ianuarie 2014

Ingrediente
1/2 cana ghebe in sare, 300 gr rosii decojite intregi ( eu am folosit de la Sun food), 500-600 ml suc de rosii pregatit in casa, 1 ceapa, 1 morcov, 1/2 ardei rosu, patrunjel verde, 2 linguri zarzavat, 1 lingura pasta de gogosari cu kapia, 2-3 linguri ulei, sare, piper, busuioc uscat, 3-4 linguri orez

Dificultate: Redusa Timp: 1h 10 min

2 voturi

Mod de preparare

Ghebele le punem in apa rece la desarat.
Curatam ceapa si o tocam.
Morcovul il decojim apoi il taiem julien.
Ardeiul rosu il facem cuburi, la fel si rosiile decojite.
Dupa ce ghebele au stat la desarat, le scurgem de apa si le taiem bucati potrivite.
Intr-o oala punem circa 4-5 litri de apa.
O transferam pe foc si cand clocoteste adaugam ghebele, ceapa, morcovul, ardeiul si zarzavatul pe care inainte il trecem pe sub un jet de apa rece.
Lasam sa fiarba cam 10 minute, apoi punem rosiile cuburi, sucul de rosii, pasta de gogosari cu kapia.
Condimentam cu sare si piper dupa gust.
Dupa ce au fiert suficient legumele, spalam orezul, ii dam drumul in supa, adaugam si uleiul. Daca nu vreti sa adaugati uleiul la fiert, puteti cali in el le inceput legumele. Este alegerea voastra.
Mai dam cateva clocote pana este fiert si orezul iar la final presaram patrunjel verde tocat, putin busuioc uscat si acoperim oala sa ia din arome.
Se poate servi cu smantana. Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de rosii cu ghebe" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Supe de legume
Acroshka

Acroshka

Acroshka este o supa rece din bucataria traditionala rusa, in unele localitati din Rusia o mai numesc

17 voturi    16 comentarii
24h
Supe de legume
Ciorba de legume si ciuperci proaspete

Ciorba de legume si ciuperci proaspete

Dupa cum observati, atat din imagini cat si din ingredientele necesare, toate sunt legume proaspete

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Supe de legume

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h 10 min

2 voturi

Ingrediente

  • 1/2 cana ghebe in sare
  • 300 gr rosii decojite intregi ( eu am folosit de la Sun food)
  • 500-600 ml suc de rosii pregatit in casa
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 1/2 ardei rosu
  • patrunjel verde
  • 2 linguri zarzavat
  • 1 lingura pasta de gogosari cu kapia
  • 2-3 linguri ulei
  • sare
  • piper
  • busuioc uscat
  • 3-4 linguri orez

Raporteaza reteta

Retete
de Rocsi
Piept de pui umplut cu ciuperci in foietaj

Piept de pui umplut cu ciuperci in foietaj

Lasam foietajul sa se dezghete la temperatura camerei. Pieptul de pui il spalam si il tamponam cu

4 voturi    4 comentarii
1h 20 min
Aperitive cu carne
Salata cu ton si tofu

Salata cu ton si tofu

Ardeiul kapia il spalam, indepartam cotorul si toate semintele si il taiem cubulete. Ceapa verde

8 voturi    4 comentarii
20 min
Salate cu peste
Clatite umplute cu portocale in sos (de post)

Clatite umplute cu portocale in sos (de post)

Clatitele: Intr-un bol amestecam cu un tel apa minerala cu zaharul pudra,uleiul si coaja rasa de

6 voturi    5 comentarii
45 min
Retete de post
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Supe de legume

Supa de rosii cu ciuperci Supa de rosii cu ciuperci

Important: Rosiile trebuie sa fie coapte bine pentru a obtine un gust intens si o culoare corespunzatoare. Pasul 1: Rosiile se spala

3 voturi    0 comentarii
45 min
Supe de legume
Supa de legume cu lapte de caju-reteta de post Supa de legume cu lapte de caju-reteta de post

Se toaca toate legumele si se pun la fiert cu apa si sare. Cand sunt fierte, se mai potriveste de sare si se opreste focul. Nucile

0 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Supa crema de legume