autor:

Sidy

» » , Borsuri si Ciorbe, Retete de post

Supa de rosii cu orez

Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Ungaria


    Reteta postata pe: 03 aprilie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
Specific:  

Ungaria


Reteta postata pe: 03 aprilie 2009

Ingrediente
1/2 l bulion facut in casa, 2 linguri pasta de tomate, 100 g orez, 1 ceapa, vegeta

Dificultate: Redusa Timp: 20 min

15 voturi

Mod de preparare

Se pune intr-o oala bulionul ,se adauga apa necesara , ceapa intreaga curatata, pasta de tomate si se potriveste de gust cu vegeta.
Se lasa sa dea in clocot. Intre timp spalam bine orezul si il adaugam la supa ce fierbe.
Cind e fiert orezul , se scoate ceapa si se arunca.
Supa se poate servi si cu putin zahar( asa este preferata de copii)
Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de rosii cu orez" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete de post
Supa de rosii cu orez si legume pasate

Supa de rosii cu orez si legume pasate

Supa de rosii cu orez, este, desigur, una din supele care le putem face cat mai des in sezonul de

0 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Supe de legume
Supa de rosii cu orez

Supa de rosii cu orez

Intr-o cratita,sau orice vas avem la indemana,punem apa si punem la fiert,pentru a opari rosiile.Intre

4 voturi    2 comentarii
1h
Retete de post

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 6 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 27 iunie 2010

    Este o bunatate....

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 11 iunie 2010

    Tare buna mai este ,la fel o pregatesc si eu !

  • mariana scarlat

    mariana scarlat (Chef de cuisine) , 26 noiembrie 2009

    Eu o fac tot cu orez. Dar fierb un morcov, un pătrunjel, 1/2 ţelină şi o ceapă pe care după ce s-au fiert le pasez. Foarte bună! Mi-ai dat o idee ce să-i fac lui Scarlat. Eu mănânc doar o dată.

    • Niko Stan

      Niko Stan (Chef de cuisine) , 13 iunie 2009

      Gustoasa supica

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 29 aprilie 2009

      Arata foarte bine supita ta.Eu o pregatesc altfel,dar cred ca si supa pregatita de tine e delicioasa. O sfecla de marime potrivita 2 legaturi de ceapa verde sau o ceapa uscata 1 morcov un pastarnac jum de telina 2 catei de usturoi 2 buc ardei gras 1 kg de rosii proaspete sau conservate daca este nevoie sa se mai dea culoare o lingura pasta de tomate patrunjel tocat marunt marar tocat marunt taitei sau fidea sare,piper,cimbru,tarhon,busuioc Se pun toate zarzavaturile la fiert in apa rece (sa fie acoperite foarte bine cu apa). Cand sunt fierte se paseaza foarte bine zarzavaturile prin strecuratoare si se amesteca cu toata zeama in care au fiert.Daca este prea groasa mai puneti putina apa fiarta.Farmecul acestei supe este sa fie o supa mai limpede. Resturile de la zarzavaturile pasate se arunca. Se mai fierbe putin la foc mic,se sareaza si condimenteaza dupa gust,se adauga taiteii sau fideaua si se mai fierbe cateva minute.La sfarsit se adauga verdeata tocata marunt. Este mai buna cand se serveste mai rece.E racoroasa si usoara.

    • samoila tudorel

      samoila tudorel (Chef de cuisine) , 12 aprilie 2009

      Supa pe care in copilarie o mancam la pranz felul unu, cand invatatoare ne era mama lui Iurie Darie, o femeie unica!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

20 min

15 voturi

Ingrediente

  • 1/2 l bulion facut in casa
  • 2 linguri pasta de tomate
  • 100 g orez
  • 1 ceapa
  • vegeta

Raporteaza reteta

Retete
de Sidy
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

60 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive
Gogosari murati pentru iarna

Gogosari murati pentru iarna

Se curata gogosarii de cotor, se taie apoi in 4, se amesteca cu toate ingredientele si se lasa asa

224 voturi    26 comentarii
1h
Conserve si muraturi
Escalop cu ciuperci

Escalop cu ciuperci

Carnea care o ai o tai felii si o bati ca si la snitel, apoi o faci cu sare si piper si o prajesti

22 voturi    6 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

constanta proca (Chef de cuisine)

Este o bunatate....

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete de post

Mancare de legume la Crock Pot Mancare de legume la Crock Pot

Curatam si spalam legumele. Cartofii ii taiem cubulete, morcovii rondele, dovlecelul, ceapa, usturoiul si ardeii ii taiem marunt. Adaugam

0 voturi    0 comentarii
3h 30 min
Aperitive cu carne
Ardei umpluti-reteta de post Ardei umpluti-reteta de post

Se pregatesc ardeii, se taie cotoarele si se scot semintele, se clatesc si se pun pe chiuveta la scurs. Se curata prazul, se toaca

0 voturi    0 comentarii
2h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
VINETE SI DOVLECEI LA GRATAR