Supa de rosii cu paste

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Supa de rosii cu paste

Ingrediente

  • 1 cutie 400 gr cu rosii decojite
  • 1/2 cana suc de rosii de casa
  • 1/2 morcov
  • 1/2 pastarnac
  • 1 ceapa
  • 1 lingura pasta de gogosari cu kapia
  • 100 gr paste ( eu am folosit patratele ondulate de la Hutton)
  • 1 catel de usturoi
  • 3 linguri ulei
  • sare
  • piper
  • 1 lingurita busuioc uscat
  • ulei de masline

Mod de preparare

Curatam morcovul, pastarnacul si il dam pe razatoarea mica.

Ceapa o curatam si o tocam marunt.

Rosiile decojite le matunrim.

Intr-o cratita incingem uleiul, adaugam ceapa, morcovul, pastarnacul, usturoiul curatat si taiat pe jumatate, 5-6 linguri de apa si inabusim legumele la foc potrivit 4-5 minute.Dupa ce inabusim aceste legume scoatem usturoiul.

Punem rosiile tocate cu tot cu sucul loc, pasta de rosii de casa, pasta de gogosari si doua cani de apa.

Cand incepe sa clocoteasca condimentam cu sare, piper, busuiocul uscat si fierbem supa 20-25 de minute, in functie de cat de groasa vreti sa fie.

Intre timp in alta oala punem apa cu sare pe foc si cand da in clocot adaugam pastele si le fierbem 8-10 minute.

Le scurgem cand sunt gata si le tropim cu 1 lingura de ulei pentru a nu se lipi intre ele.

Cand supa este gata o tragem de pe foc, punem o portie in farfurie, deasupra cateva paste, 4-5 stropim ulei de masline si servim.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise