Supa de rosii cu paste

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Supa de rosii cu paste

Ingrediente

  • 1 cutie 400 gr cu rosii decojite
  • 1/2 cana suc de rosii de casa
  • 1/2 morcov
  • 1/2 pastarnac
  • 1 ceapa
  • 1 lingura pasta de gogosari cu kapia
  • 100 gr paste ( eu am folosit patratele ondulate de la Hutton)
  • 1 catel de usturoi
  • 3 linguri ulei
  • sare
  • piper
  • 1 lingurita busuioc uscat
  • ulei de masline

Mod de preparare

Curatam morcovul, pastarnacul si il dam pe razatoarea mica.

Ceapa o curatam si o tocam marunt.

Rosiile decojite le matunrim.

Intr-o cratita incingem uleiul, adaugam ceapa, morcovul, pastarnacul, usturoiul curatat si taiat pe jumatate, 5-6 linguri de apa si inabusim legumele la foc potrivit 4-5 minute.Dupa ce inabusim aceste legume scoatem usturoiul.

Punem rosiile tocate cu tot cu sucul loc, pasta de rosii de casa, pasta de gogosari si doua cani de apa.

Cand incepe sa clocoteasca condimentam cu sare, piper, busuiocul uscat si fierbem supa 20-25 de minute, in functie de cat de groasa vreti sa fie.

Intre timp in alta oala punem apa cu sare pe foc si cand da in clocot adaugam pastele si le fierbem 8-10 minute.

Le scurgem cand sunt gata si le tropim cu 1 lingura de ulei pentru a nu se lipi intre ele.

Cand supa este gata o tragem de pe foc, punem o portie in farfurie, deasupra cateva paste, 4-5 stropim ulei de masline si servim.

Pofta buna!

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Zmeurata de casa

Zmeurata de casa

Reteta de zmeurata de casa. Cum se face zmeurata de casa reteta de lichior de zmeura.

Zmeurata de casa
Paste cu vinete

Paste cu vinete

Reteta de paste cu vinete. Cum faci acasa paste cu vinete reteta simpla si delicioasa.

Paste cu vinete
Pandispan cu zmeura si mure

Pandispan cu zmeura si mure

Separam ouale.

Pandispan cu zmeura si mure