autor:

Doina  Varga

» » Supe de legume

Supa de rosii cu taitei sau flechite

Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 01 august 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 01 august 2009

Ingrediente
1,5 kg rosii, 60-70 g taitei sau flechite, 1 ceapa mica, 1 legatura patrunjel, 2 linguri zahar, 4 linguri ulei, 2 cuburi/lingurite concentrat pui. ciuperci sau legume, sare, piper dupa gust

Dificultate: Redusa Timp: 45 min

23 voturi

Mod de preparare

Se spala rosiile, se taie bucati mai mari scotandu-se cotoarele si se toaca ceapa mai mare. Se pun la fiert in 3 litri de apa rece cu putina sare, la foc mic, aproximativ 20-25 minute.
Se lasa sa se racoreasca putin apoi se mixeaza, dar nu prea mult, doar cateva miscari. (vezi video) Se strecoara de coji si seminte, se pune din nou la fiert adaugandu-se uleiul, zaharul (depinde cat de dulci sunt rosiile), concentratul, putin patrunjel tocat si se drege gustul de sare si piper.
La urma se adauga taiteii si se dau cateva clocote. Daca sunt taitei instant (Rollton, mammita, etc.) se pun direct in supiera, apoi supa clocotita peste ei. Garnisiti cu o frunzulita de patrunjel.
Pofta buna.
Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de rosii cu taitei sau flechite" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Supe de legume
Supa de ciuperci urechi de lemn

Supa de ciuperci urechi de lemn

Se pun ciupercile intr-un vas,se rastoarna peste ele 2cani cu apa fierbinte,se acopera si se lasa

2 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Supe de legume
Bors de fasole cu taitei de casa

Bors de fasole cu taitei de casa

Calim ceapa tocata marunt,adaugam zarzavatul dat pe robot,sau pe razatoare si il calim cateva minute

0 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Supe de legume

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • Li Corn

    Li Corn (Chef de cuisine):

    Excelenta. Am pus taiteii separat si a iesit o supa foarte buna. Am putut a o servesc si cu crutoane

  • 9 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 12 iulie 2010

    Tare buna mai este !

  • Doina  Varga

    Doina Varga (Chef de cuisine) , 11 martie 2010

    Dragi prietene, o perioada de timp nu voi mai raspunde la comentariile voastre. Mie imi place de multe ori sa glumesc, dar de aici pana la a fi acuzata de una si de alta este cale lunga. Daca aveti intrebari legate de reteta, va rog sa imi trimiteti un mesaj privat. Va multumesc anticipat.

  • Doina  Varga

    Doina Varga (Chef de cuisine) , 29 decembrie 2009

    Multumesc mult, prieteni. Ma bucur ca v-a placut.

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 26 decembrie 2009

      O bunatate,felicitari.

    • Fara foto

      claudiu , 05 decembrie 2009

      Simplu si superb , MERCY

    • Li Corn

      Li Corn (Chef de cuisine) , 04 septembrie 2009

      Super. O supa racoritare. Foarte buna

    • vera

      vera (Chef de cuisine) , 01 septembrie 2009

      Buna, ft buna, eu am pregatit cu galusti, am adaugat si morcov, a iesit buna, dar a ta arata tare bine!

    • Doina  Varga

      Doina Varga (Chef de cuisine) , 10 august 2009

      Multumesc. Azi fac si cu dovlecel, sa vad cum iese.

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 09 august 2009

      Delicioasa!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

45 min

23 voturi

Ingrediente

  • 1,5 kg rosii
  • 60-70 g taitei sau flechite
  • 1 ceapa mica
  • 1 legatura patrunjel
  • 2 linguri zahar
  • 4 linguri ulei
  • 2 cuburi/lingurite concentrat pui. ciuperci sau legume
  • sare
  • piper dupa gust

Raporteaza reteta

Retete
de Doina Varga
Praz umplut

Praz umplut

Se taie prazul, pana la frunze , in bucati lungi de 6-8 cm desfacandu-se in tubulete de cate 2 straturi.

41 voturi    8 comentarii
1h 25 min
Retete vegetariene
Gratar special de pui

Gratar special de pui

1. Se taie pieptul de pui in lung in sase fasii, se condimenteaza, se bate putin. 2. Se toaca pulpele

32 voturi    7 comentarii
45 min
Fripturi
Prajitura rapida (simpla) cu mere fara aluat

Prajitura rapida (simpla) cu mere fara aluat

Intr-o tava puneti 1/2 pachet margarina (100g), turnati 1/2 din Compozitia 1, puneti merele stoarse,

129 voturi    20 comentarii
40 min
Prajituri

constanta proca (Chef de cuisine)

Tare buna mai este !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Supe de legume

Supa crema de pastarnac si fasole, o supa perfecta de toamna Supa crema de pastarnac si fasole, o supa perfecta de toamna

Curatam pastarnacul de coaja, il spalam si il tăiem in fasii potrivit de mari. Fasolea o scurgem din conserva si o spalam sub jet

0 voturi    0 comentarii
40 min
Borsuri si Ciorbe
Supa-crema de dovleac si pere aurii Supa-crema de dovleac si pere aurii

Toamna nu este intreaga fara celebrele supe-creme din dovleac aromat si pere catifelate. Eu le prepar intotdeauna in varianta imbogatita

0 voturi    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Supa crema de napi