autor:

Doina  Varga

» » Supe de legume

Supa de rosii cu taitei sau flechite

Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 01 august 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 01 august 2009

Ingrediente
1,5 kg rosii, 60-70 g taitei sau flechite, 1 ceapa mica, 1 legatura patrunjel, 2 linguri zahar, 4 linguri ulei, 2 cuburi/lingurite concentrat pui. ciuperci sau legume, sare, piper dupa gust

Dificultate: Redusa Timp: 45 min

23 voturi

Mod de preparare

Se spala rosiile, se taie bucati mai mari scotandu-se cotoarele si se toaca ceapa mai mare. Se pun la fiert in 3 litri de apa rece cu putina sare, la foc mic, aproximativ 20-25 minute.
Se lasa sa se racoreasca putin apoi se mixeaza, dar nu prea mult, doar cateva miscari. (vezi video) Se strecoara de coji si seminte, se pune din nou la fiert adaugandu-se uleiul, zaharul (depinde cat de dulci sunt rosiile), concentratul, putin patrunjel tocat si se drege gustul de sare si piper.
La urma se adauga taiteii si se dau cateva clocote. Daca sunt taitei instant (Rollton, mammita, etc.) se pun direct in supiera, apoi supa clocotita peste ei. Garnisiti cu o frunzulita de patrunjel.
Pofta buna.
Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de rosii cu taitei sau flechite" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Supe de legume
Supa crema de linte

Supa crema de linte

Intr-o oala incingem uleiul de masline si calim usor legumele (ceapa, morcovul, telina, jumatatate

10 voturi    2 comentarii
1h
Supe de legume
Ciorbita de dovlecei

Ciorbita de dovlecei

1. Se spala bine legumele si se curata, iar apoi se pun la fiert in oala, mai putin rosiile. 2. Se

14 voturi    10 comentarii
1h 30 min
Supe de legume

Recomandari pentru tine si casa ta

Clipper 41mm W/Beard

- 33 %
299.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • Li Corn

    Li Corn (Chef de cuisine):

    Excelenta. Am pus taiteii separat si a iesit o supa foarte buna. Am putut a o servesc si cu crutoane

  • 9 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 12 iulie 2010

    Tare buna mai este !

  • Doina  Varga

    Doina Varga (Chef de cuisine) , 11 martie 2010

    Dragi prietene, o perioada de timp nu voi mai raspunde la comentariile voastre. Mie imi place de multe ori sa glumesc, dar de aici pana la a fi acuzata de una si de alta este cale lunga. Daca aveti intrebari legate de reteta, va rog sa imi trimiteti un mesaj privat. Va multumesc anticipat.

  • Doina  Varga

    Doina Varga (Chef de cuisine) , 29 decembrie 2009

    Multumesc mult, prieteni. Ma bucur ca v-a placut.

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 26 decembrie 2009

      O bunatate,felicitari.

    • Fara foto

      claudiu , 05 decembrie 2009

      Simplu si superb , MERCY

    • Li Corn

      Li Corn (Chef de cuisine) , 04 septembrie 2009

      Super. O supa racoritare. Foarte buna

    • vera

      vera (Chef de cuisine) , 01 septembrie 2009

      Buna, ft buna, eu am pregatit cu galusti, am adaugat si morcov, a iesit buna, dar a ta arata tare bine!

    • Doina  Varga

      Doina Varga (Chef de cuisine) , 10 august 2009

      Multumesc. Azi fac si cu dovlecel, sa vad cum iese.

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 09 august 2009

      Delicioasa!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

45 min

23 voturi

Ingrediente

  • 1,5 kg rosii
  • 60-70 g taitei sau flechite
  • 1 ceapa mica
  • 1 legatura patrunjel
  • 2 linguri zahar
  • 4 linguri ulei
  • 2 cuburi/lingurite concentrat pui. ciuperci sau legume
  • sare
  • piper dupa gust

Raporteaza reteta

Retete
de Doina Varga
Praz umplut

Praz umplut

Se taie prazul, pana la frunze , in bucati lungi de 6-8 cm desfacandu-se in tubulete de cate 2 straturi.

41 voturi    8 comentarii
1h 25 min
Retete vegetariene
Gratar special de pui

Gratar special de pui

1. Se taie pieptul de pui in lung in sase fasii, se condimenteaza, se bate putin. 2. Se toaca pulpele

32 voturi    7 comentarii
45 min
Fripturi
Prajitura rapida (simpla) cu mere fara aluat

Prajitura rapida (simpla) cu mere fara aluat

Intr-o tava puneti 1/2 pachet margarina (100g), turnati 1/2 din Compozitia 1, puneti merele stoarse,

128 voturi    20 comentarii
40 min
Prajituri

constanta proca (Chef de cuisine)

Tare buna mai este !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Supe de legume

Supa de legume cu lapte de caju-reteta de post Supa de legume cu lapte de caju-reteta de post

Se toaca toate legumele si se pun la fiert cu apa si sare. Cand sunt fierte, se mai potriveste de sare si se opreste focul. Nucile

0 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Ciorba de legume si ciuperci proaspete Ciorba de legume si ciuperci proaspete

Dupa cum observati, atat din imagini cat si din ingredientele necesare, toate sunt legume proaspete si nu am folosit nici un fel de

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Supa crema de morcovi si sfecla