Se spala rosiile, se taie bucati mai mari scotandu-se cotoarele si se toaca ceapa mai mare. Se pun la fiert in 3 litri de apa rece cu putina sare, la foc mic, aproximativ 20-25 minute.
Se lasa sa se racoreasca putin apoi se mixeaza, dar nu prea mult, doar cateva miscari. (vezi video) Se strecoara de coji si seminte, se pune din nou la fiert adaugandu-se uleiul, zaharul (depinde cat de dulci sunt rosiile), concentratul, putin patrunjel tocat si se drege gustul de sare si piper.
La urma se adauga taiteii si se dau cateva clocote. Daca sunt taitei instant (Rollton, mammita, etc.) se pun direct in supiera, apoi supa clocotita peste ei. Garnisiti cu o frunzulita de patrunjel.
Pofta buna.

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii