Supa de salata ca la Maria de la Gherla

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie
Supa de salata ca la Maria de la Gherla

Ingrediente

  • 400g piept ardelenesc sau kaizer
  • 1lingura de ulei
  • 3 lingurite de usturoi pisat
  • 2linguri de faina
  • 1/2 l lapte
  • 4 cuburi vegeta
  • 2 salate mari
  • 8 iaurturi
  • 1/2 pliculet de sare de lamaie
  • 4 linguri de smantana
  • 1l apa

Mod de preparare

Intr-o cratita de 6l punem pieptul ardelenesc taiat in cuburi si lingura de ulei.

Cand s-a prajit un pic, adaugam faina si usturoiul si amestecam bine.

Adaugam salata rupta cu mana in bucati mai maricele si cuburile(sau 4 lingurite) de vegeta.

Lasam cam 10 min sa se inmoaie si adaugam laptele si apa.

Cand e gata tragem de pe foc, pregatim iaurturile.

Intr-un castron,le rasturnam si le batem bine.

Punem lingura cu lingura zeama de supa peste iaurt, incet sa nu se branzeasca, amestecam bine. Cand simtim iaurturile calde la mana, le varsam

peste restul de supa.

Lasam inca 5 min ,adaugam sarea de lamaie si stingem. Pregatim smantana si mararul:

Pune piperul in smantana si la fel cum am procedat cu iaurtul, facem si cu smantana. Luam cu lingura zeama de supa si o punem in smantana

,amestecam bine sa nu se branzeasca .Cand e calda, o rasturnam peste supa. Taiem mararul marunt si-l punem in supa.

E o supa excelenta,v-o recomand cu drag!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise