autor:

anca

» » Supe de legume

Supa de salata ca la Maria de la Gherla

Autor: anca (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 11 octombrie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: anca (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 11 octombrie 2013

Ingrediente
400g piept ardelenesc sau kaizer, 1lingura de ulei, 3 lingurite de usturoi pisat, 2linguri de faina, 1/2 l lapte, 4 cuburi vegeta, 2 salate mari, 8 iaurturi, 1/2 pliculet de sare de lamaie, 4 linguri de smantana, 1l apa

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

5 voturi

Mod de preparare

Intr-o cratita de 6l punem pieptul ardelenesc taiat in cuburi si lingura de ulei.
Cand s-a prajit un pic, adaugam faina si usturoiul si amestecam bine.
Adaugam salata rupta cu mana in bucati mai maricele si cuburile(sau 4 lingurite) de vegeta.
Lasam cam 10 min sa se inmoaie si adaugam laptele si apa.
Cand e gata tragem de pe foc, pregatim iaurturile.
Intr-un castron,le rasturnam si le batem bine.
Punem lingura cu lingura zeama de supa peste iaurt, incet sa nu se branzeasca, amestecam bine. Cand simtim iaurturile calde la mana, le varsam
peste restul de supa.
Lasam inca 5 min ,adaugam sarea de lamaie si stingem. Pregatim smantana si mararul:
Pune piperul in smantana si la fel cum am procedat cu iaurtul, facem si cu smantana. Luam cu lingura zeama de supa si o punem in smantana
,amestecam bine sa nu se branzeasca .Cand e calda, o rasturnam peste supa. Taiem mararul marunt si-l punem in supa.
E o supa excelenta,v-o recomand cu drag!
Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de salata ca la Maria de la Gherla" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Supe de legume
Supa de conopida

Supa de conopida

Conopida o desfacem in buchetele mici, o spalam din mai multe ape si o lasam intr-o strecuratoare,

10 voturi    5 comentarii
45 min
Supe de legume
Supa crema de legume

Supa crema de legume

Toate legumele se pun la fiert in apa, cat sa le acopere. Cand s-au fiert se scot din apa cu ajutorul

1 vot    1 comentariu
45 min
Supe de legume

  • 1 comentariu

  • Eu Noi , 16 octombrie 2013

    o supa minunata de la o prietena minunata!

Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

5 voturi

Ingrediente

  • 400g piept ardelenesc sau kaizer
  • 1lingura de ulei
  • 3 lingurite de usturoi pisat
  • 2linguri de faina
  • 1/2 l lapte
  • 4 cuburi vegeta
  • 2 salate mari
  • 8 iaurturi
  • 1/2 pliculet de sare de lamaie
  • 4 linguri de smantana
  • 1l apa

Raporteaza reteta

Retete
de anca
Turta cu pui si legume

Turta cu pui si legume

Se coc ardeii, se curata de seminte si de coaja,se taie julien(lamele fine). Se curata ceapa, se

14 voturi    11 comentarii
45 min
Aperitive cu carne
Tarta cu ciocolata

Tarta cu ciocolata

Incalziti cuptorul la 220°. Intr-o tava rotunda sau patrata , de marime mijlocie,unsa cu unt ,etalati

10 voturi    2 comentarii
35 min
Dulciuri diverse
Cafea surprinzatoare!

Cafea surprinzatoare!

Fierbeti apa ,cand a clocotit adaugati piperul si sarea. Trageti de pe foc si adaugati cafeaua

20 voturi    9 comentarii
10 min
Cafele si ceaiuri
Retete

din Supe de legume

Supa crema de fasole mung,  gatita la Multicookerul Crock-Pot Express Supa crema de fasole mung, gatita la Multicookerul Crock-Pot Express

Pentru inceput am facut supa limpede de pui. Am avut un pui de tara, crescut liber si hranit cu porumb. Grasimea galbena a puiului ii

0 voturi    0 comentarii
50 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Supa crema de ciuperci cu naut, gatita la Multicookerul Crock-Pot Express Supa crema de ciuperci cu naut, gatita la Multicookerul Crock-Pot Express

Se folosesc ciuperci champignon albe sau brune, dupa preferinte. Eu am avut ciuperci bio, de pasune, muuuult mai aromate ca si ciupercile

0 voturi    0 comentarii
40 min
Multicooking
Supa mexicana de rosii