Reteta postata pe: 14 mai 2009
Ingrediente
6-7 teline maricele, 1 ceapa, 100 g orez, 1 l bulion de pasare, 3 linguri bulion, 200 ml lapte dulce, 3 linguri ulei, 2 linguri faina, 2 catei usturoi, 50 g smantana, patrunjel verde, sare, piper praf
Dificultate: Redusa | Timp: 1h
Mod de preparare
Telina se curata si se da prin razatoarea mare, apoi se pune impreuna cu ceapa taiata marunt in ulei incins circa 5-6 minute amestecand mereu. Dupa ce s-au inmuiat se adauga apa rece cat sa le acopere si lasam sa fiarba pana scade apa. Cand telina este fiarta se adauga 1 litru bulion de pasare. Orezul se fierbe separat. Se freaca bulionul cu faina si laptele, se toarna in supa si se adauga orezul fiert. Se zdrobeste si se freaca usturoiul cu putina sare si se pune in supa. Se lasa sa fiarba 15 minute la foc potrivit, apoi se adauga smantana diluata cu putina zeama din supa. Cand este gata se pune patrunjel verde tocat marunt, sare si piper dupa gust.
Se serveste calda.
Se adauga un strop de suflet.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de telina" nu uita sa-i faci un
review
Alte retete
din Supe de legume
Se toaca ceapa, prazul si tija de apio marunt si se calesc in putin ulei de masline, apoi se pun
0 voturi
0 comentarii
45 min
Se curata telina si ceapa,se spala si se pun la fiert in supa de pui(supa de pui a fost preparata
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
constanta proca (Chef de cuisine) , 15 iulie 2010
Super !