Ingrediente
6 copanele mari., 1 punga de gris(500 gr)., 5 oua., 3-4 morcovi., 2 radacini de pastarnac., 1 telina medie., 1 cartof mare., 1 legatura de patrunjel verde., sare,vegeta,piper proaspat macinat.
Dificultate: Redusa | Timp: 1h 20 min
10 voturi
Mod de preparare
Spalam si taiem copanele la forma dorita.Fierbem mai intai carnea si dupa ce am luat bine spuma,apoi punem in oala si zarzavatul taiat,in forma dorita.Intre timp,pregatim galustile,intr-un castron,cvom pune 5 oua le vom bate cu telul adaugand cate putin gris,iar la urma daca mai este nevoie,punem apa minerala,ca sa se inmoaie compozitia si sa iasa galustile mari si pufoase. Dupa ce vom constata ca atat carnea, cat si zarzavatul este fiert, vom adauga galustile deja preparate.Dupa ce le-am pus cu grija ca sa nu se sfarame,potrivim supa de sare,vegeta si ce condimente mai dorim.Aceasta supa se face imediat deoarce,carnea de pui fierbe foarte repede,iar zarzavatul daca este fraged fierbe si el rapid.Cam la 5-7 minute dupa ce am pus toate galustile,venim cu o ceasca de apa rece pe deasupra,ca sa se fragezeasca galustile.Mentionez ca in compozitia de gris eu pun si un varf de cutit de bicarbonat,ca sa iasa galustile mai pufoase,dar nu prea mult,deorece se vor sfarama imediat,cand vom reincalzi supa,pentru a o servi la masa.Pentru ca aceste galusti sa fie fierte ,nu trebuie sa stea mai mult de 10-15 minute in apa in care ele fierb.Pofta buna !!!